کد خبر: ۱۵۲۳۵۹
تاریخ انتشار: ۱۸:۲۰ - ۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۶ - 2017May 16
وزارت بهداشت ادعا ندارد که طرح تحول سلامت بی عیب و نقص بوده است؛ چراکه هر طرحی باید بررسی شود و ضعف‌هایش رفع شود

شفا آنلاین>سلامت>رییس ستاد سلامت روحانی ضمن تشریح دستاوردهای طرح تحول نظام سلامت، به برخی شایعات در فضای مجازی و رسانه‌ای پاسخ داد.

به گزارش شفا آنلاین، سیدرضا رییس کرمی در تشریح دیدگاه‌های رییس جمهور در حوزه سلامت و در پاسخ به سوالی درباره مناظره‌ای که چند ماه گذشته میان مسوولان و کارشناسان حوزه سلامت درباره طرح تحول نظام سلامت برگزار شده بود، گفت: اولا مناظره‌ای در اسفندماه گذشته با دکتر حریرچی و دکتر کبریایی‌زاده داشتیم که درباره مسائل طرح تحول سلامت بحث شد و اثرات مثبت و اشکالات اجرایی آن مطرح شد.

وی افزود: وزارت بهداشت(Ministry of Health) ادعا ندارد که طرح تحول سلامت بی عیب و نقص بوده است؛ چراکه هر طرحی باید بررسی شود و ضعف‌هایش رفع شود. متاسفانه یک خبرگزاری خاص که تمام همتش را در زدن دولت گذاشته، به حربه‌های غیراخلاقی هم رو می‌آورد و بعد از سه ماه اکنون آن مناظره را بازنشر می‌دهد و یا مصاحبه‌های همکاران خانه پرستار را بعد از 6 ماه دوباره بازنشر می‌کند که این اقدامات غیرحرفه‌ای است.

رییس ستاد سلامت دکتر روحانی، با بیان اینکه ما از نظر ساختاری ارتباطی با وزارت بهداشت نداریم بلکه ارتباط ما فردی و دوستانه است، ادامه داد: مسلم این است که در طرح تحول دستاوردهای زیادی وجود داشته که البته به درستی به اطلاع مردم نرسیده‌اند. در حوزه بهداشت نیز اقدامات موثری انجام شده که اطلاع‌رسانی‌های کامل برای آن صورت نگرفته است.

رییس کرمی درباره مناظره‌ای که اخیرا میان رییس ستاد دکتر روحانی با رییس ستاد حجت‌الاسلام رییسی درباره موضوعات طرح تحول نظام سلامت برگزار شد، گفت: در این مناظره بحث‌های بسیار خوبی مطرح شد اما این خبرگزاری خاص فقط دو جمله آن را منتشر کرده و آن دو جمله را هم مغرضانه انتخاب کرده است. به عنوان مثال می‌بینیم که درباره سند 2030 شنیع‌ترین مطالب را در روستاها و خانه‌های مردم می‌اندازند و کلمات وقیحانه‌ای را به مردم می‌گویند و اعلام می‌کنند دولت می‌خواهد این اقدامات را انجام دهد. در صورتی که هیچ یک از اینها واقعیت ندارد.

وی افزود: در جلسه‌ مناظره‌ای که بین من و دکتر قناعتی رییس ستاد حجت‌الاسلام رییسی برگزار شد، عمده مباحث درباره منابع طرح تحول، بیمه‌ها، نحوه ادامه طرح و نظر کاندیداها درباره طرح تحول بود که در این جلسه دکتر قناعتی طرح تحول را پذیرفتند و اعلام کردند ما در نیمه راه هستیم و باید طرح تحول را ارائه دهیم و به اصلاحاتی هم نیاز است.

رییس ستاد سلامت روحانی، درباره نظر آقای روحانی درباره طرح تحول نظام سلامت و چگونگی ادامه آن در دولت دوازدهم گفت: این دولت می‌گوید که طرح تحول برای من است و در دولت دوازدهم آن را با اصلاحاتی ادامه می‌دهیم اما سایر کاندیدها به طور کلی در این باره بحث کردند و هنوز طرح اجرایی خاصی را در حوزه سلامت مدنظر ندارند و گفتند که داریم طرحی را تدوین می‌کنیم.

رییس کرمی با بیان اینکه طرح تحول نظام سلامت برنامه نسبتا جامعی بود گفت: البته بخش‌هایی هم باید در طرح تحول اصلاح شوند. به عنوان مثال حوزه توانبخشی که وزیر هم بارها اعلام کردند توجه خوبی به آن نشده باید در ادامه مسیر طرح تحول تکمیل شود. در عین حال طرح تحول سلامت مبتنی بر برنامه پنجم توسعه بود که برنامه ششم هم در ادامه همان راه است.

وی با بیان اینکه اولویت طرح تحول نظام سلامت(Health) کاهش پرداخت از جیب مردم بوده است، گفت: این افتخار در عملکرد دولت یازدهم وجود دارد؛ چراکه در قالب این طرح پرداخت از جیب مردم کاهش یافت، دسترسی مردم به خدمات تسهیل شد و شاهد اقداماتی مانند تکمیل شبکه بهداشتی – درمانی، ساختار فیزیکی و بیمارستانی بودیم. در ادامه کار هم باید در قالب طرح تحول بحث نظام ارجاع، تقویت نظام بیمه‌ای، اصلاح نظام پرداخت، تدوین راهنماهای بالینی و... را انجام دهیم.

رییس ستاد سلامت دکتر روحانی در ادامه صحبت‌هایش با بیان اینکه تامین خدمات بهداشتی و درمانی مناسب برای مردم با قیمت مناسب و ارزان است، ادامه داد: در حال حاضر این کار در قالب مراکز دولتی صورت می‌گیرد. واقعیت این است که درمان در کشور ما تعرفه‌های موجود حتی در بخش خصوصی هم توجیه اقتصادی ندارد. به همین دلیل بخش خصوصی رغبتی برای ورود و سرمایه‌گذاری در این حوزه ندارد. این در حالی است که دیده‌ایم اعتراض‌های زیادی به افزایش تعرفه‌ها شده است. باید توجه کرد که انگیزه سرمایه‌گذاری را در بخش خصوصی ایجاد کنیم و سود سرمایه‌گذاران را هم تضمین کنیم.

رییس کرمی تاکید کرد: اکثر خدمات بستری در کل کشور توسط دولت ارائه می‌شود و میزان کمی از آنهادر بخش خصوصی است اما در حوزه سرپایی این موضوع کم است. بنابراین اگر بخواهیم مردم در حوزه سرپایی با قیمت مناسب خدمت بگیرند، باید سازمان‌های بیمه‌گر را وارد کنیم تا پوشش‌هایشان را افزایش دهند که البته با توجه به منابع موجود به نظر نمی‌رسد این کار در کوتاه‌مدت قابل انجام باشد.

وی با بیان اینکه در دولت دوازدهم اشکالات طرح تحول نظام سلامت بررسی و برطرف می‌شود، گفت: برخی برنامه‌های دولت دوازدهم در حوزه سلامت عبارتند از اجرای پزشک خانواده به طوری که بتوانیم جایگاه مناسبی برای پزشک عمومی فراهم کنیم و پیشگیری در سطح اول ارائه خدمات تقویت شود و هم از ایجاد بیماری‌ها پیشگیری کنیم که طبیعتا این کار هزینه‌های نظام سلامت را کم می‌کند. البته باید توجه کرد که اجرای نظام ارجاع و پزشک خانواده همکاری طرف‌ها اعم از وزارت بهداشت، بیمه‌ها، پزشکان و مردم را نیاز دارد.

رییس ستاد سلامت دکتر روحانی ادامه داد: دومین برنامه ما سطح بندی خدمات تشخیصی و درمانی براساس راهنماهای بالینی و نظام ژنریک است. همچنین در کنار این موضوع بحث نظام الکترونیک سلامت را که در دولت یازدهم آغاز شد و تاکنون 60 میلیون نفر دارای پرونده الکترونیک شدند، پیش می‌بریم. از طرفی تدوین راهنماهای بالینی، پررنگ‌کردن نقش بیمه‌ها به عنوان ناظرها و کنترل کننده هزینه‌های سلامت، استانداردسازی کتاب تعرفه‌ها به ویژه در جزء حرفه‌ای، مشابه کردن پوشش و نوع پرداخت بیمه‌ها، رفع هم‌پوشانی بیمه‌ای و ادامه کنترل هزینه‌های کمرشکن در حوزه سلامت از دیگر برنامه‌های دولت دوازدهم است.

رییس کرمی با بیان اینکه قبل از اینکه در دولت یازدهم سالانه 2.5 درصد از مردم به دلیل ابتلا به بیماری‌ها زیر خط فقر می‌رفتند، گفت: این در حالی است که با تامین هزینه‌های سلامت این عدد به صفر رسیده و این روند باید همچنان ادامه یابد.

وی در پاسخ به سوالی درباره دولت یازدهم برای تضمین پایداری منابع سلامت گفت: همانطور که در بودجه سال 96 دیده‌اید، برنامه طرح تحول برای سال 96 هم دیده شده و دولت هم بودجه طرح تحول را کاهش نمی‌دهد و حتما آن را با تورم افزایش خواهد داد، اما کاری که در کنار تامین منابع باید انجام شود، این است که دولت گروه‌های مختلف پزشکی، پرستاری و مردم باید با هم همکاری داشته باشند و نظام‌های کنترلی و نظارتی خوبی را ایجاد کنند. البته مجلس هم در برنامه ششم قوانین خوبی در این باره تصویب کرده است.

رییس ستاد سلامت روحانی با بیان اینکه بی‌انصافی است که بگوییم بعد از طرح تحول بیمارستان‌ها ورشکسته شده‌اند، افزود: در حال حاضر در بیمارستانی مانند امام خمینی (ره) با وجود تاخیرهای چند ماهه در مطالبات، ارائه خدمات همچنان ادامه دارد. بنابراین نباید با بزرگتر کردن مشکلات به طرح تحول ضربه بزنیم.

رییس کرمی در پاسخ به سوالی درباره ارزیابی کارنامه آقای روحانی در حوزه سلامت گفت: دولت یازدهم تنها دولتی بود که به حوزه سلامت توجهی ویژه کرد و سهم سلامت از درآمد ناخالص ملی را افزایش داد. دستاوردهای طرح تحول متعلق به آقای روحانی است که همواره این طرح را حمایت و پیگیری کردند تا از وضعیت اسفباری که داشتیم خارج شدیم. نباید فراموش کنیم که ما در سال 92 مشکلات بدی در این حوزه داشتیم و کمبود دارو تنها یکی از آنها بود. بنابراین دولت یازدهم همت کرد و اقدامات زیادی در حوزه سلامت انجام داد. به طوری که تاکنون 21 هزار تخت بیمارستانی به مجموعه تخت‌های بیمارستانی کشور اضافه شده که این تعداد تا پایان دولت به 24 هزار تخت می‌رسد.

وی ادامه داد: همچنین شبکه بهداشت(Hygiene) و درمانی تکمیل و پایگاه‌های مراقب سلامت در حاشیه شهرها ایجاد شد و باید تلاش کرد که دوسوم هزینه‌های بهداشت و درمان صرف ایجاد زیرساخت شده و تنها یک سوم صرف هزینه‌های جاری اعم از دارو، کارانه، خدمات و... شده است. بنابراین توجه دکتر روحانی به سلامت در میان روسای جمهور ما منحصر به فرد بوده است.

 رییس ستاد سلامت روحانی از حمایت 2500 نفر از هیات علمی، پزشکان، دندانپزشکان،‌ داروسازان و سایر گروه‌های پزشکی از روحانی خبر داد و گفت: همچنین اقشار مختلفی مانند انجمن مامایی، خانه پرستار و... از آقای روحانی حمایت کردند چراکه مصلحت کشور برایشان مهم است نه منافع شخصی.

رییس کرمی در پایان گفت: ما به عنوان ستاد سلامت آقای روحانی اعلام آمادگی می‌کنیم که مقدمات برگزاری مناظره را میان ستاد آقای رییسی، مدیران وزارت بهداشت و دکتر سیم‌فروش برگزار کنیم.

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: