اتوره دلایل مختلفی دارد و می تواند نشانه ای از یک عارضه مربوط به گوش داخلی یا خارجی باشد. گاهی این عارضه با خستگی، تب، درد، تهوع یا سرگیجه همراه است
شفا آنلاین>سلامت>هرگونه ترشح از مجرای گوش اتوره نامیده میشود. پزشکان بر این باورند اتوره نشانه یک عارضه جدی مانند عفونت یا پارگی پرده گوش است و نباید نادیده گرفته شود.به گزارش شفا آنلاین، هرگونه ترشح از گوش شامل چرک یا مخاط، اصطلاحا اتوره نام دارد. مایع ترشح شده ممکن است کدر یا مات و گاهی با بوی بد همراه باشد.
اتوره دلایل مختلفی دارد و می تواند نشانه ای از یک عارضه مربوط به گوش داخلی یا خارجی باشد. گاهی این عارضه با خستگی، تب، درد، تهوع یا سرگیجه همراه است.** مهمترین دلایل اتوره گوش:
- عفونت گوششایعترین علت هرگونه ترشح از گوش، عفونت گوش میانی است؛ التهاب(Inflammation) گوش میانی میتواند ناشی از عفونت ویروسی یا باکتریایی باشد و منجر به ترشحات غلیظ، سفید یا شیری شود.
گاهی اتوره ناشی از عفونت گوش(ear infection) خارجی است که اوتیت خارجی نام دارد و بیشتر در شناگران دیده میشود. هوای گرم، قرارگرفتن طولانی مدت در معرض آب و سوختگی پوست از دلایل مهم عفونت گوش خارجی است. عفونت گوش در هر صورت می تواند منجر به پارگی پرده گوش شود.- وجود جسم خارجی در مجرای گوشاین حالت بیشتر در کودکان و سالمندان دیده میشود؛ ممکن است کودکان در هنگام بازی و به دلیل کنجکاوی، اشیای نوک تیز یا اسباب بازی را در گوش خود فرو کنند. گاهی اشیای کوچک در مجاری گوش گیر میکند و منجر به عفونت و اتوره میشود.- آسیباتوره ممکن است در اثر آسیب مستقیم یا غیرمستقیم بر سطح گوش ایجاد شود. آسیب مغزی نیز می تواند منجر به ترشح مایع مغزی از گوش شود. سرماخوردگی و پارگی پرده گوش از دیگر دلایل اتوره است.
پزشکان معتقدند مشاهده هرگونه ترشح از گوش باید جدی گرفته و در اولین فرصت به پزشک مراجعه شود.