وی
اظهار داشت: ۹۲ درصد هندوانه از آب و ۸ درصد آن از قند طبیعی تشکیل شده
است، هندوانه سرشار از ویتامینهای A ،B ،C، پروتئین، منیزیم، آهن، کلسیم،
فسفر، پتاسیم، سدیم و لیکوپن است. یک لیوان آب هندوانه ۳۴ درصد از نیاز
روزانه به ویتامین A و C را تامین میکند. همچنین این میوه به خاطر دارا
بودن انواع گروه ویتامینهای B مانند b۱، b۵ و b۶ در تولید انرژی موثر بوده
است.
این
محقق و پژوهشگر طب سنتی با اشاره به اینکه هندوانه فاقد چربی است، افزود:
از آن جایی که هندوانه دارای سدیم و پتاسیم بوده نقش چشمگیری در مقاومت بدن
علیه بیماریهای تنفسی مانند آسم، انواع سرطانها(Cancer) به خصوص سرطان روده بزرگ
و پروستات ایفا میکند.
عظمایی
عنوان کرد: به دلیل آنکه هندوانه سرشار از ویتامین A ،C، بتاکاروتن و
لیکوپن است با دفع سموم ناشی از استعمال دخانیات، آلودگی محیطی و دارویی
سبب پاکسازی کلیهها میشود. این میوه حاوی آنتی اکسیدانی به نام "لیکوپن"
بوده که با از بین بردن رادیکالهای آزاد و مضر در کاهش خطر سرطان پروستات (Prostate Cancer)
نقش دارد.
وی
تاکید کرد: مصرف هندوانه سبب رفع غلظت خون، تورم و التهابات بدن به ویژه
مجاری ادراری میشود. این میوه در از بین بردن عفونت در بیماریهایی مانند
سوزاک و سفیلیس موثر است. همچنین در بهبودی یرقان (زردی) نیز مفید میباشد.
این
محقق و پژوهشگر طب سنتی با بیان اینکه هندوانه به دلیل دارا بودن ویتامین A
سبب نابودی چربیهای مضر زیرپوستی میشود، تصریح کرد: مصرف این میوه سبب
رفع تهوع زنان باردار شده و به دلیل داشتن مادهای به نام "لیکوپن" از ورم
شدید و کم آبی در این گروه از افراد جلوگیری میکند.
عظمایی
توصیه کرد: افراد گرم مزاج و زنان بارداری(Pregnancy) که سوزش معده یا تعریق زیاد
دارند، باید از هندوانه استفاده کنند. هندوانه به دلیل دارا بودن ویتامین
A، C، b۶، پتاسیم و منیزیم منجر به تقویت مغز، سیستم عصبی و ایمنی نوزاد
میشود.
وی
تصریح کرد: مصرف هندوانه پس از صرف غذا موجب اختلال در هضم آن میشود.
همچنین استفاده از آن با معده خالی و ناشتا نیز مضر بوده؛ بنابراین اشخاص
بهتر است این میوه را قبل از غذا میل کنند. مصرف هندوانه در افراد سرد
مزاجی که دچار چاقی هستند موجب درد استخوانها و مفاصل میشود.
این
محقق و پژوهشگر طب سنتی با بیان اینکه هندوانه فاقد چربی و در رفع ورم بدن
موثر است، اظهار داشت: این میوه میتواند به عنوان مکمل لاغری محسوب شود.
مبتلایان به سنگ کلیه باید کاکلِ ذرت، خارخاسک، تخمِ کرفس، هسته آلبالو و
دُم گیلاس را به همراه هندوانه جوشانده و آب حاصل از این مخلوط را میل
کنند. افراد دچار این عارضه میتوانند روزانه پنج تا شش لیوان از این
نوشیدنی را ۳۰ دقیقه قبل از غذا یا ۲ ساعت پس از آن بنوشند.
عظمایی
یادآور شد: گیاهانی از قبیل چای سبز، زنیان، زیره سبز و سیاه، بومادران،
مرزنجوش، سداب، برگ سنا، شنبلیله، قهوه سبز و کرفس نیز نقش موثری در لاغری
دارند. همچنین سرکه سیب، تخم شوید و ترشک نیز از دیگر ترکیبات مفید برای
کاهش وزن به شمار میآید. البته به دلیل اینکه برخی از این گیاهان سمی
هستند، بنابراین باید در مصرف آنها احتیاط و مقدار و نحوه استفاده از این
گیاهان توسط متخصص طب سنتی مشخص شود.