شفا آنلاین>سلامت>معاون برنامه ریزی، هماهنگی، حقوقی و امور مجلس وزارت بهداشت گفت: روز گذشته نمایندگان مجلس با هوشمندی(Sagacity) کامل و رای قاطع یعنی با 63 درصد آراء ، با تقاضای تفحص از طرح تحول نظام سلامت مخالفت کردند و باعث دلگرمی تلاشگران عرصه سلامت شدند .
وی با اشاره به به زمانبر بودن طبیعت تحقیق و تفحصها، افزود: این تحقیق و تفحصها به کمیسیون بهداشت رفت و در آنجا گروهی به ریاست آقای قاضی پور که از طراحان اصلی طرح تحقیق و تفحص از طرح تحول سلامت بود، تشکیل شد و ما در سه مرحله گزارشهای دقیقی از منابع طرح تحول سلامت و چگونگی هزینهکرد و نیز عملکرد این طرح به کمیسیون بهداشت مجلس ارایه دادیم.
موهبتی با تاکید بر اینکه تحقیق و تفحص از ابزار شفافسازی است، ادامه داد: همه ادوار مجلس مخالفتی با انجام تحقیق و تفحص ندارند و طبیعتا به انجام آن رای مثبت میدهند، اما نمایندگان مجلس به دلیل تلاشهایی که در عرصه سلامت صورت گرفته است و براساس گزارشهایی که در خصوص این طرح ارایه شده است، به انجام تحقیق و تفحص از طرح تحول سلامت رای منفی دادند.
وی به گزارش سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان در صحن علنی مجلس پیرامون طرح تحول سلامت(Health reform plan) اشاره کرد و گفت: براساس این گزارش، اجرای طرح تحول سلامت رضایتمندی 70 تا 80 درصدی مردم را در پی داشته است. همچنین این طرح در مقاطع مختلف از سوی مقام معظم رهبری مورد حمایت قرار گرفته است و ایشان به تداوم این طرح تاکید کردهاند.
موهبتی به نقل از سخنگوی کمیسیون بهداشت که در صحن علنی، گزارش کمیسیون مذکور را ارایه می کرد افزود : بر اساس گزارش روز گذشته دیوان محاسبات کشور در کمیسیون بهداشت و درمان مجلس ، 97 درصد منابع طرح تحول سلامت در چهارچوب مقررات و اهداف مورد نظر هزینه شده و سه درصد مابقی نیز بنابر اختیارات هیاتهای امناء هزینه شده است که نتایج این گزارش برای عملکرد تلاشگران عرصه سلامت جای افتخار دارد.
معاون برنامهریزی، هماهنگی، حقوقی و امور مجلس وزارت بهداشت همچنین به تشریح دیگر دستاوردهای اجرای طرح تحول سلامت براساس گزارش سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس پرداخت و گفت: در حوزه زیرساختی اقدامات ارزشمندی در حوزه سلامت صورت گرفته است؛ در طول اجرای این طرح 22 هزار تخت بیمارستانی راهاندازی شده است، مراکز جامع خدمات سلامت و نیز خانههای جدید بهداشت احداث شدهاند. مردم مناطق حاشیهنشین تحت پوشش خدمات سلامت قرار گرفتهاند . حفاظت مالی مردم و کاهش هزینههای درمانی نیز از دیگر برکات اجرای این طرح بوده است به نحوی که امروز، مردم در مناطق شهری 6 درصد و در مناطق روستایی 3 درصد هزینههای درمانی را در بخش دولتی پرداخت می کنند.
وی افزود: اجرای این طرح نتایج خوبی را برای مردم داشته است و رضایت ارزشمندی در مردم و به خصوص در مناطق محروم ایجاد کرده است. حال 243 نماینده در مجلس شورای اسلامی در دو مرحله از طرح تحول سلامت حمایت کردند. روز گذشته هم نمایندگان مجلس با هوشمندی کامل و رای قاطع یعنی با 63 درصد آراء ،با تقاضای تفحص از طرح تحول نظام سلامت مخالفت کردند. باید توجه کرد که معمولا طرحهای تحقیق و تفحص در مجلس شورای اسلامی رای میآورد. چون کسی با شفافسازی مخالفتی ندارد.
معاون برنامهریزی، هماهنگی، حقوقی و امور مجلس وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: البته ما به عنوان وزارت بهداشت آمادهایم تا هر گونه نظارتی را بپذیریم و شخص وزیر بهداشت نیز علاوه بر نظارتهای داخلی بر مجموعه، با دیوان محاسبات کشور جلساتی را برای شفافسازی منابع این طرح داشته و دارند.
موهبتی در ادامه با بیان اینکه طبیعتا کارهای بسیار بزرگ میتواند با اشکالاتی همراه باشد ، به تشکیل شورای راهبردی طرح تحول سلامت اشاره کرد و گفت: این شورا اخیرا برای بررسی و رفع اشکالات و ساماندهی این طرح تشکیل شده است.
معاون برنامه ریزی، هماهنگی، حقوقی و امور مجلس وزارت بهداشت در ادامه رای قاطع نمایندگان مجلس در مخالفت با تحقیق و تفحص از طرح تحول سلامت را باعث دلگرمی تلاشگران عرصه سلامت در اقصی نقاط کشور دانست و با بیان این که این مجلس ، مجلس سلامت می باشد، از حمایتهای نمایندگان مجلس از حوزه سلامت قدردانی کرد و گفت: باید این حمایتها را قدر بدانیم.