کد خبر: ۱۵۱۳۹۶
تاریخ انتشار: ۱۶:۴۰ - ۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۶ - 2017May 08
پس از دوران شیرخوارگی، دوران کودکی و نوجوانی است و عوامل زیادی وجود دارد که دریافت و عادات غذایی کودکان و نوجوانان را تعیین می‌کنند
شفا آنلاین>تغذیه>یک متخصص طب سنتی گفت: غذاهای تند، شور، مواد غذایی فراوری شده و پرادویه، چیپس و پفک، غذاهای کارخانه‌ای و آماده، سوسیس و کالباس و سایر فست‌فودها و نوشابه‌های گازدار و ... این حرارت و رطوبتت را از بین برده و مانع از رشد صحیح کودکان می‌شوند.

به گزارش شفا آنلاین، غلامرضا کردافشاری درباره تدابیر دوران کودکی اظهار کرد: پس از دوران شیرخوارگی، دوران کودکی و نوجوانی است و عوامل زیادی وجود دارد که دریافت و عادات غذایی کودکان و نوجوانان را تعیین می‌کنند.

وی افزود: عادت‌هایی از قبیل دوست داشتن و دوست نداشتن غذا در ابتدای کودکی شکل می‌گیرند و تا دوران بلوغ(Maturity) ادامه می‌یابند که در آن زمان هرگونه تغییر همراه با مقاومت خواهد بود, قبل از اینکه کودک به مدرسه برود، خانواده بیشترین نقش را در شکل‌گیری عادات غذایی کودک ایفا می‌کند, در این حالت والدین و بزرگترهای خانواده الگوهای مهمی به شمار می‌روند.

این متخصص طب سنتی تصریح کرد: یک ارتباط غذایی خوب شامل تقسیم مسئولیت بین والدین و کودکان است, والدین باید غذای خوب و مقوی تهیه کرده و کودک نیز باید مقادیر مناسب را بر حسب اشتهای خود مصرف کند.

کردافشاری یادآور شد: از دیدگاه طب سنتی(Traditional medicine) کودکان و نوجوانان که مزاجی گرم و تر دارند، باید از خوردن مواد غذایی خشک‌کننده پرهیز کننده چرا که آنها در سن رشد و نمو قرار دارند و وجود حرارت و رطوبت برای این امر ضروری است.

وی خاطرنشان کرد: مواد غذایی مانند غذاهای تند، شور، مواد غذایی فراوری شده و پرادویه، چیپس و پفک، غذاهای کارخانه‌ای و آماده، سوسیس و کالباس و سایر فست‌فودها و نوشابه‌های گازدار، آبمیوه‌های صنعتی و ... این حرارت و رطوبتت را از بین برده و مانع از رشد صحیح می‌شوند.

این متخصص طب سنتی عنوان کرد: دریافت زیاد نوشیدنی‌های شیرین شده و مقادیر بالای فروکتوز در غذاها نوشیدنی‌های فراوری شده، می‌تواند باعث افزایش تری گلیسیرید پلاسما و مقاومت به انسولین(Insulin) شود.

کردافشاری تصریح کرد: در چندین مطالعه دریافت میزان پایینی از کلسیم و چاقی، با دریافت بالایی از نوشیدنی‌های شیرین شده در کودکان پیش‌دبستانی مرتبط بوده است؛ دریافت زیاد سدیم یا نمک نگرانی دیگر است, افزایش دریافت سدیم یا نمک در غذاهای فرآوری شده منجر به افزایش فشار خون سیستولیک و دیاستولیک در کودکان می‌شود.

وی یادآور شد: رنگ‌ها و طعم‌دهنده‌های مصنوعی موجود در مواد غذایی صنعتی، زمینه‌ساز بروز اختلال بیش‌فعالی در کودکان می‌شود, معمولاً بچه‌های مدرسه‌ای میان وعده خود را بعد از ظهر و بعد از مدرسه مصرف می‌کنند, وقتی که بزرگتر شدند و پول به آنها داده شد، اکثر میان‌وعده‌های خود را از رستوران‌های فروشنده غذاهای آماده یا سوپرمارکت‌ها تهیه می‌کنند.
برچسب ها: انسولین ، طب سنتی ، بلوغ
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: