کد خبر: ۱۵۱۳۷۳
تاریخ انتشار: ۱۳:۳۰ - ۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۶ - 2017May 08
سلیاک یک اختلال خودایمنی ژنتیکی گوارشی است که سبب می شود سیستم ایمنی بدن بر اثر مصرف یک پروتئین به نام گلوتن، به پرزهای روده کوچک حمله کند و باعث اختلال در جذب مواد غذایی شود
شفا آنلاین>سلامت>محققان دانشگاه اوربرو در سوئد موفق به ساخت دارویی شده‌اند که میزان حساسیت نسبت به گلوتن را در بیماران مبتلا به سلیاک کاهش می‌دهد.

به گزارش شفا آنلاین، سلیاک یک اختلال خودایمنی ژنتیکی گوارشی است که سبب می شود سیستم ایمنی(Safety system) بدن بر اثر مصرف یک پروتئین به نام گلوتن، به پرزهای روده کوچک حمله کند و باعث اختلال در جذب مواد غذایی شود. گندم و جو حاوی پروتئین گلوتن هستند. تشخیص بیماری سلیاک معمولا دشوار است؛ ولی شایع ترین علایم آن در کودکان، اسهال، استفراغ، نفخ شکم، درد و کاهش وزن و در بزرگسالان، خستگی، استخوان درد، درد و ورم مفاصل است.

داروی ساخته شده توسط محققان سوئدی بصورت یک قرص ساده است. این قرص حاوی آنزیم، همراه با غذا بلعیده می‌شود و میزان حساسیت به گلوتن(Gluten) را کاهش می‌دهد.

معمولا رژیم غذایی فاقد گلوتن یکی از مهمترین توصیه هایی است که به این بیماران می شود؛ ولی مطالعات محققان در بوستون بر روی 103 کودک نشان می دهد رژیم غذایی فاقد گلوتن در یک پنجم کودکان مبتلا به سلیاک(Celiac) کارا نیست و این کودکان با وجود پایبندی به رژیم غذایی، از علایم بیماری رنج می برند؛ بنابراین استفاده از روش‌های جایگزین و به ویژه مکمل های آنزیمی بسیار موثر است.

قرص ساخته شده توسط محققان دانشگاه اوربرو حاوی آنزیم AN-PEP است که گلوتن موجود در معده بیمارن مبتلا به سلیاک را تجزیه می‌کند. آزمایش‌ها نشان می‌دهد میزان گلوتن موجود در معده بیمارانی که از این دارو استفاده می‌کنند، 85 درصد کمتر از بیمارانی است که این دارو را مصرف نکرده‌اند. استفاده از این دارو مصرف غذاهای سرشار از گلوتن مانند پاستا و پیتزا را برای بیماران آزاد نمی‌کند، بلکه به آنان کمک می‌کند در مواجهه با گلوتن احساس بهتری داشته باشند.

محققان احتمال می دهند که بیماری سلیاک در صورت عدم درمان، احتمال ابتلا به بیماری های مرتبط با سیستم اعصاب از جمله ام اس را نیز افزایش دهد.

بر اساس آمار سازمان پیشگیری و کنترل بیماری ها، حدود یک درصد از جمعیت آمریکا به بیماری سلیاک مبتلا هستند که بیماری حدود 83 درصد از این افراد هنوز تشخیص داده نشده یا اشتباه تشخیص داده شده است.
برچسب ها: سلیاک ، سیستم ایمنی ، ام اس
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: