مرغ بریان از آن دسته غذاهایی است که درست کردن آن ها نیاز به مهارت زیادی دارد. اما پس از خواندن این مطلب، بدون نیاز به فر، و در قابلمه می توانید یک مرغ بریان خوشمزه درست کنید.
-
- مرغ (متوسط) 1عدد
- نمک به میزان لازم
- کره به میزان لازم
- زعفران (آبکرده) به میزان لازم
- آبلیمو 4 تا 5 قاشق غذاخوری
- پیاز 1 عدد
- فلفل دلمه ای 1 عدد
- پودر سیر 2 قاشق مرباخوری
- سیب زمینی به میزان لازم
- پوره گوجه فرنگی نصف لیوان
طرز تهیه:
1-در ابتدا مرغ را کاملا بشویید اما پوست آن را جدا نکنید. تمام سطح مرغ را با دست و دلبازی کامل کره بزنید حتی قسمت های داخل مرغ.
2-زعفران
دمکرده، آبلیمو، نمک، فلفل و سایر ادویه دلخواه را با هم مخلوط کرده و با
قلمو به همه قسمتهای مرغ بزنید تا کاملا مزه دار شود.
3-پیاز و فلفل دلمه ای را خرد کرده و داخل شکم مرغ قرار میدهیم و آن را داخل ظرف دربسته به مدت 8 تا 10ساعت داخل یخچال قرار میدهیم.
4-قابلمه ای رو در نظر میگیریم و کف آن را با فویل میپوشانیم. روی فویل مقدار زیادی نمک میریزیم و روی نمک رو صاف میکنیم.
5-مرغ
رو از یخچال خارج کرده و مواد داخل شکم رو خارج میکنیم.پاهای مرغ را با نخ
به یکدیگر میبندیم و بعد داخل فویل میپیچیم. چند عدد سیب زمینی را هم خوب
میشوییم و با پوست داخل فویل میپیچیم و بعد آنها را روی نمک قرار داده و
باز هم مقدار زیادی نمک روی آنها میریزیم.
6-روی ظرف دمکنی قرار داده و 15 دقیقه با حرارت بالا وبعد به مدت یک و نیم تا 2 ساعت با حرارت متوسط میپزیم.
7-بعد
از پخت فویل رو برمیداریم. مقداری کره آب شده و زعفران دمکرده و آبلیمو را
با هم مخلوط کرده و روی مرغ میمالیم و بعد از یک ربع تا ۲۰ دقیقه از روی
حرارت برمیداریم.
8-مواد
داخل شکم مرغ که قبلا خارج کردیم سرخ میکنیم و با مقداری زعفران، آبلیمو،
کره و پوره گوجه فرنگی مخلوط میکنیم و به عنوان سس روی مرغ میریزیم.
نکات:
1)در صورت تمایل روی مرغ مقداری آویشن بریزید و بعد داخل فویل بپیچید.
2)میتوانید از مقداری پودر سیر و موسیر و برگ بو هم داخل شکم مرغ استفاده کنید تا خوشمزه تر شود.