کد خبر: ۱۵۰۵۳۷
تاریخ انتشار: ۱۱:۴۰ - ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۶ - 2017May 01
طرح تحول سلامت، برنامه‌ای است که دولت یازدهم پس از رفع بحران کمبود دارو در چند ماه اول فعالیت خود، از اردیبهشت سال 1393 اجرا کرد و تاکنون در چهار فاز شامل فاز درمان، بهداشت، اصلاح تعرفه های پزشکی و حذف زیرمیزی و فاز چهارم که تحول در آموزش پزشکی است، اجرا شده است.
شفاآنلاین>سلامت>اولین مناظره نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری با موضوع اجتماعی همچنان نقل محافل است، هر کس تحلیل و برداشت خود را دارد اما این مناظره جاهای خالی زیادی هم داشت که برنامه‌ نامزدها در حوزه سلامت یکی از آنهاست.

به گزارش شفاآنلاین،اولین مناظره اجتماعی شش نامزد دوازدهمین انتخابات ریاست جمهوری که جمعه گذشته برگزار شد، هنوز بحث برانگیز است، مسئولان برگزار کننده این مناظره از قبل اعلام کرده بودند که محور بحث‌های این مناظره که اولین مناظره بین نامزدهای انتخابات است، حول محور مباحث و موضوع‌های اجتماعی است و قرار است مناظره‌های دوم و سوم که جمعه های آتی برگزار می‌شود بر محور مباحث اقتصادی و سیاسی باشد.
حوزه اجتماعی البته حیطه وسیعی است و مباحث بسیار گسترده‌ای را شامل می‌شود، مسائلی از قبلی آموزش، سلامت، سبک زندگی(life style)، آسیب‌های اجتماعی، حقوق شهروندی، مسائل مربوط به اقلیت‌ها،‌ گردشگری، آلودگی های زیست محیطی، عدالت اجتماعی، امنیت اجتماعی و پیشگیری و مدیریت حوادث و ...
با این وجود سلامت و تامین بهداشت و درمان مردم به عنوان یک وظیفه حاکمیتی است، موضوع بسیار مهمی است که در اغلب انتحابات ریاست جمهوری کشورهای مختلف نقش تعیین کننده‌ای در انتخابات دارد و برنامه‌ای که نامزدهای انتخابات برای سلامت مردم و بیمه‌های درمانی (medical insurance)اعلام می‌کنند، به یکی از شاخص‌های مهم تصمیم‌گیری مردم در انتخاب نامزد مورد نظر خود تبدیل شده است.
علت اصلی آن است که تامین سلامت مردم یکی از مهمترین مطالبات مردم از دولت هاست که به خصوص در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران نیز به عنوان یک وظیفه حاکمیتی در کنار امنیت و آموزش جزو وظایف اصلی دولت مشخص شده است.
سیامک مره صدق، نماینده مجلس و عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در این موردمی‌گوید: ظاهرا صدا و سیما در تقسیم‌بندی خود برای مناظره‌ها، اعلام کرده است که اولین مناظره با موضوع مسائل اجتماعی برگزار می‌شود اما مسائل زیادی در حوزه اجتماعی بودند که در این مناظره مطرح نشدند و شاید یکی از مهمترین آنها موضوع سلامت است.
او می‌افزاید: مسائل زیاد دیگری نیز در حوزه اجتماعی هستند که می‌توانست در این مناظره مطرح شود مانند، مسائل مرتبط با زنان و جوانان، اقوام و اقلیت‌ها اما موضوع سلامت و بهداشت و درمان از جمله موضوع هایی است نباید در این مناظره مغفول می‌ماند، زیرا یکی از مهمترین مطالبات مردم در این حوزه است.
مره صدق می‌گوید: نمی‌دانم چرا موضوع سلامت در مناظره اجتماعی نامزدهای انتخابات مطرح نشد و باید دید که آیا این بی‌توجهی در مناظره‌های بعدی جبران می‌شود، به خصوص اینکه عملکرد دولت یازدهم در حوزه سلامت بسیار چشمگیر بوده و از نظر من به عنوان عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، بالاترین نمره دولت یازدهم در مسائل داخلی در حوزه سلامت است.
وی اضافه می‌کند: دولت یازدهم با اجرای طرح تحول سلامت، اقدام‌های بسیار زیادی برای رفع نیازهای مردم در حوزه بهداشت و درمان انجام داده است که بسیار مفصل است، هم در حوزه بهداشت و هم در حوزه درمان اقدامی که در این دولت انجام شده با هیچ دوره ای قابل مقایسه نیست.
مره صدق می‌افزاید: همه این اقدامات به طور خلاصه در راستای خواسته های مقام معظم رهبری بوده است، آنجا که فرمودند، دولت‌ها کاری کنند که مردم به هنگام بیماری جز درد بیماری نباید رنج دیگری داشته باشند.
وی می‌گوید: هیچ دولتی به اندازه دولت یازدهم برای تحقق این خواسته مقام معظم رهبری تلاش نکرده است و کاهش هزینه‌های درمانی مردم،افزایش دسترسی مردم به خدمات سلامت و بهبود کیفیت خدمات بهداشتی و درمانی و نیز نوسازی امکانات فرسوده مراکز بهداشتی و درمانی که با اولویت گذاشتن دولت به سلامت و سرمایه‌گذاری بی‌سابقه صورت گرفته است،در هیچ دولتی به این اندازه انجام نشده است.
مره صدق می‌افزاید: ممکن است این طرح مانند هر اقدام دیگری اشکالاتی هم داشته باشد که خود مسئولان دولت و وزارت بهداشت به آن واقف هستند و حتما بنا دارند در گام های بعدی اشکالات آن را بر طرف کنند اما جا دارد این برنامه‌ها به اطلاع مردم برسد و سایر نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری نیز باید برنامه‌های خود را در حوزه سلامت اعلام کنند.
طرح تحول سلامت، برنامه‌ای است که دولت یازدهم پس از رفع بحران کمبود دارو در چند ماه اول فعالیت خود، از اردیبهشت سال 1393 اجرا کرد و تاکنون در چهار فاز شامل فاز درمان، بهداشت، اصلاح تعرفه های پزشکی و حذف زیرمیزی و فاز چهارم که تحول در آموزش پزشکی است، اجرا شده است.
ساخت 23 هزار تخت بیمارستانی، کاهش پرداخت از جیب مردم در بخش بستری دولتی به زیر شش درصد، ایجاد مراکز بهداشتی برای 10 میلیون حاشیه نشین برای اولین بار، ایجاد پرونده الکترونیک سلامت برای همه ایرانیان و حرکت به سمت دانشگاه‌های نسل سوم با تربیت فارغ التحصیلان کارآفرین از جمله دستاوردهای این طرح است.ایرنا
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: