کد خبر: ۱۴۹۲۵۲
تاریخ انتشار: ۲۰:۲۰ - ۳۰ فروردين ۱۳۹۶ - 2017April 19
بررسی‌ها نشان می‌دهد زندگی در شهرهای شلوغ و پر سر و صدا خطر آسیب‌دیدگی شنوایی را تا ۶۴ درصد افزایش می‌دهد.
شفا آنلاین>سلامت>زندگی مدرن بیش از آنچه تصور می‌شود سلامت حس شنوایی را به خطر می‌اندازد.

به گزارش شفا آنلاین، قرار گرفتن در معرض سر و صدا و آلودگی صوتی(Noise) دلیل اصلی از دست رفتن قدرت شنوایی در تمامی جهان است که البته یک مشکل قابل پیشگیری است.

اکنون در کشورهای توسعه یافته بیش از یک سوم تمامی موارد از دست رفتن قدرت شنوایی به دلیل قرار گرفتن در معرض سر و صداست و بیشترین تهدید متوجه ساکنان شهرهاست.

بررسی‌ها نشان می‌دهد زندگی در شهرهای شلوغ و پر سر و صدا خطر آسیب‌دیدگی شنوایی را تا ۶۴ درصد افزایش می‌دهد.

افراد معمولا در محل کار از قبیل کارگاه‌های ساختمانی یا با حضور در فضاهای اجتماعی همچون سالن‌های کنسرت در معرض سر و صدا قرار می‌گیرند. با این حال ممکن است فرد در سراسر روز به طور مداوم در معرض صداهای بلند مانند صدای خیابان و تردد خودروها باشد اما به دلیل عادت کردن به این شرایطِ  زندگی، متوجه غیرعادی بودن آن و احتمال آسیب‌دیدگی شنوایی خود نباشد.

در بسیاری از کشورها قوانینی برای حفظ سلامت(Health) و ایمنی در نظر گرفته شده تا از آسیب دیدگی قدرت شنوایی در محل کار پیشگیری شود. در انگلیس افرادی که در محل کار در معرض میزان صدای ۸۵ دسی‌بل یا بیشتر قرار می‌گیرند باید تحت مراقبت‌های شنوایی قرار گرفته و سلامت شنوایی‌شان تحت کنترل باشد.

اما این در حالیست که وسایلی چون تلفن همراه و MP3 معمولا کاربران را بیش از این استانداردها در معرض آلودگی صوتی قرار می‌دهند. در این شرایط دیگر کارخانه و کارفرمایی نیست که از آن بخواهیم شرایط استاندارد برای کارمندانش فراهم کند بلکه خود ما مسئول سلامت شنوایی(Hearing) خود هستیم.

تاکنون تصور می‌شد از دست رفتن قدرت شنوایی بر اثر آلودگی صوتی از آسیب دیدن سلول‌های حساس به صدا در حلزون ناشی می‌شود اما مطالعات جدید روی حیوانات آزمایشگاهی نشان می‌دهد که حتی میزان متوسطی از آلودگی صوتی نیز می‌تواند مستقیما به اعصاب شنوایی که گوش داخلی را به مغز مرتبط می‌کنند صدمه بزند.

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: