افسردگی که به آن اختلال افسردگی ماژور(Major Depression) نیز گفته می شود یکی از رایج ترین اختلال های سلامت روانی در جهان است.
علائم افسردگی از فردی به فرد دیگر متفاوت است اما این علائم می توانند شامل غم و اندوه مداوم، احساس ناامیدی، احساس گناه، یا درماندگی، تحریک پذیری، خستگی، مشکلات خواب، و افکار مرگ یا خودکشی باشند.
'رویوچی ناگاتومی' از دانشگاه توهوکو در ژاپن و همکارانش، در این تحقیق جدید چگونگی تاثیر مصرف محصولات لبنی کم چرب و پر چرب را بر خطر ابتلا به علائم افسردگی(Depression) بررسی کردیم.
محققان هزار و 159 بزرگسال ژاپنی 19 تا 83 ساله را که اکثر این افراد زن بودند، مورد بررسی قرار دادند و در میان 31.2 درصد از مردان و 31.7 درصد از زنان مورد مطالعه، علائم افسردگی تشخیص دادند.
آنها متوجه شدند که احتمال ابتلا به افسردگی در افرادی که هفته ای یک تا چهار بار شیر و ماست کم چرب مصرف می کردند در قیاس با افرادی که هیچ محصولات لبنی کم چربی مصرف نمی کردند، کمتر بود.
این نتایج همچنین بعد از در نظر گرفتن
شماری از فاکتورهای احتمالی مداخله گر مانند سن، جنسیت، رژیم غذایی(diet) ، شیوه
زندگی و وضعیت های سلامتی به قوت خود باقی بود.
به گفته محققان، نتایج
این مطالعه نشان می دهد که تعداد دفعات بیشتر مصرف محصولات لبنی کم چرب می
تواند علائم افسردگی کمتر ارتباط داشته باشد.
اما این تحقیق هیچ ارتباطی میان مصرف محصولات لبنی کامل و افسردگی نشان نداد. با این حال محققان در نتیجه گیری اعلام کردند که برای مشخص شدن ساز و کار زیربنایی ارتباط میان مصرف محصولات لبنی کم چرب و خطر کمتر ابتلا به افسردگی به مطالعات بیشتری نیاز است.