مصرف آدامس به عنوان یکی از تنقلات جویدنی، سابقه طولانی در سراسر جهان دارد و مواد متشکله اصلی آن صمغ پایه از انواع طبیعی و مصنوعی، شکر، گلوکز و شیرین کنندههای مجاز است
رئیس اداره نظارت بر موادغذایی و آشامیدنی با منشاء گیاهی سازمان غذا و دارو از مردم خواست شایعات منتشره در شبکههای مجازی را باور نکنند و گفت: مردم نباید به گفتههای غیر علمی -مبنی براینکه پایه اصلی آدامس یکی از ۷۰ هزار مشتقات نفت خام است- توجهی کنند.به گزارش شفا آنلاین، نسترن محمدی اظهار داشت:
مصرف آدامس به عنوان یکی از تنقلات جویدنی، سابقه طولانی در سراسر جهان
دارد و مواد متشکله اصلی آن صمغ پایه از انواع طبیعی و مصنوعی، شکر، گلوکز و
شیرین کنندههای مجاز است.
وی
تصریح کرد: متاسفانه عدهای برای دیده شدن، سخنان بی پایهای را بیان
میکنند؛ بنابراین بهترین حربه برای مقابله با چنین گفتههای خنده داری،
رجوع به منابع معتبر است.
وی
افزود: اگرچه آدامسها در شکلها و اندازههای مختلف تولید میشود، اما
ماده اصلی آن پایه آدامس (Gum base) است که بصورت طبیعی یا مصنوعی وجود
دارند.
رئیس اداره نظارت بر
موادغذایی و آشامیدنی با منشاء گیاهی سازمان غذا و دارو ادامه داد: پایه
طبیعی آدامس شامل صمغهای طبیعی موسوم به اولئورزین است که عموما از تنه
درخت بدست آمده و سپس فرآوری میشوند که در ایران معروفترین صمغ طبیعی تحت
نام سقز شناخته میشود.
محمدی
گفت: صمغهای پایه مصنوعی نیز صنعت تهیه میشود و متشکل از برخی
افزودنیهای مجاز است که براساس مقررات کدکس بین المللی مواد غذایی
افزودنیهای مجاز برای تهیه صمغ مصنوعی بطور کامل مشخص شده و همواره پایش و
کنترل این پایههای آدامس بر اساس ضوابط بین المللی مطرح شده انجام
میشود.
رئیس اداره نظارت بر
موادغذایی و آشامیدنی با منشاء گیاهی سازمان غذا و دارو عنوان کرد: پایه
آدامس در حقیقت، یک ترکیب غیرمغذی، غیرقابل هضم و نامحلول در آب است که
برای انتقال شیرینی و طعم در آدامس استفاده میشود.
محمدی
افزود: غیرمغذی و غیرقابل هضم بودن به این معنا نیست که از مواد غیرخوراکی
تشکیل شده بلکه به این معنا است که منشاء آنها گیاهی است.
وی
اضافه کرد: منشاء گیاهی، انواع رزین ها، روغنهای خوراکی مثل گلیسرولها
کربنات کلسیم و امولسیفایرها را شامل میشود که طبیعتا بنا بر کیفیت کیفیت
ونوع کاربرد و محصول نهایی متفات است.
وی
یادآور شد: آدامس نیز مانند دیگر فرآوردههای غذایی، هنگام تولید بطور
ناگهانی و سرزده مورد پایش و کنترل کارشناسان سازمان غذا و دارو و
معاونتهای غذا و داروی دانشگاهها قرار گرفته و بر مواد اولیه مصرفی آنها
نظارت کامل اعمال میشود.