شفا آنلاین>تغذیه>شکوفه درخت نارنج در فصل بهار درخت را زینت داده و در پاییز و زمستان، جای خود را به میوه نارنج می دهد. بهار نارنج خواص فراوانی دارد با ما همراه باشید تا با خواص آن آشنا شوید
به گزارش شفا آنلاین،دو شهر شیراز و بابل به بهار نارنج معروف هستند و هرساله با فرا رسیدن فصل بهار و ماه اردیبهشت بوی بهار نارنج کل شهر را فرا می گیرد و به همین خاطر بسیاری از افراد در این فصل به آنجا مسافرت می کنند.
بهار نارنج دارای فواید بسیاری برای جسم و روح است که در ادامه به شرح آن می پردازیم:
– مهمترین خاصیت دارویی بهارنارنج تاثیر آن روی سیستم عصبی بدن است.
– بهار نارنج بر روی سیستم عصبی مرکزی انسان تاثیری آرام بخش می گذارد و به همین دلیل درمانی فوق العاده برای بی خوابی و اضطراب(Anxiety) و تسکین اعصاب است.
– بهارنارنج آرامشبخش و ضدهیجانات دستگاه عصبی است.
– سردردهای عصبی و همچنین میگرنی را کاهش میدهد.
– برای رفع ضعف اعصاب مفید و نشاط آور است
– افرادی که مشکل اختلال خواب دارند، می توانند پیش از خواب، مقداری عرق بهار نارنج با چای مصرف کنند.اگر از این محلول ۲ ساعت قبل از خواب استفاده کنند خواب بسیار آرامی خواهند داشت
– عرق بهار نارنج برای رفع غم و افسردگی(Depression) مفید است.
– دم کرده گل درخت بهارنارنج برای برطرف کردن قولنج های عصبی مفید است.
– عرق بهار نارنج دارای طبیعت گرم است.
– بهار نارنج حاوی ویتامینهای C، B و D است.
– بهار نارنج تپش نامنظم قلب و اضطراب را از بین می برد.
– مربای بهار نارنج مقوی معده و ضد تشنج است.
– عرق بهار نارنج اشتهاآوری قوی است.
– در تسکین ناراحتی های سینه مؤثر است.
– برای کنترل تشنجها و حمله قلبی هم مصرف شربت بهار نارنج را توصیه میکنند.
– مداومت در مصرف بهارنارنج برای رفع بزرگی طحال مفید است و چنانچه به همراه آب کرفس مصرف شود جهت استخراج سنگهای کلیه و مثانه و خرد کردن آنها بسیار موثر است.
– مصرف عرق بهار نارنج هنگام بروز ناراحتی به افراد مبتلا به بیماری غش توصیه میشود. لذا وجود یک شیشه از آن در منزل لازم است.
– نوشیدن عرق بهارنارنج میتواند به تسکین و دردهای ناشی از نفخ معده کمک کند.
– در روزهای گرم تابستان که دمای هوا بالا میرود و میزان تعریق بدن زیاد میشود، خلق و خوی بسیاری از آدمها تحت تاثیر قرار میگیرد و تند میشود. برای پیشگیری از این حالت توصیه میکنیم هر روز عصر نصف لیوان عرق بهارنارنج را با نصف لیوان آب و ۲ قطعه یخ مخلوط کنید و آن را با یک قاشق سکنجبین شیرین کرده و میل کنید.
– کمک به هضم غذا و درمان ناراحتی های معده، افزودن بهار نارنج در چای موجب کمک به هضم غذا گشته و ناراحتی های معده را کاهش می دهد.
– خاصیت آنتی اکسیدانی، بهار نارنج دارای آنتی اکسیدان های بسیاری است که از بدن در مقابل رادیکال های آزاد محافظت کرده و در نتیجه موجب کاهش خطر ابتلا فرد به بیماری های جدی و مزمن می شود.
– خاصیت ضد سرطانی، ضد آلرژی و ضد التهابی و تقویت سیستم ایمنی بدن.
– ادرار آور است.
– بهار نارنج در کاهش شدت علائم یائسگی موثر است.
– موجب تنظیم سطح فشار خون از طریق افزایش گردش خون در رگ ها میشود.
– کسانی که یبوست دارند آب بهار نارنج را همراه عسل شیرین کنند و بخورند.
– آب بهار نارنج باعث بسته شدن منافذ پوست میگردد.
– بخور بهارنارنج پوست چهره را باز می کند.
– برای سرگیجهها از شربت بهار نارنج استفاده شود.
– بوییدن بهار نارنج برای بهبود سرماخوردگی موثر است.
– دم کرده بهار نارنج برای رفع سکسکه به کار میرود.
– بهترین ترکیبی که در تابستان از آن میتوان استفاده کرد عرق بهار نارنج به همراه گلاب و آب است.
یک قاشق غذاخوری بهار نارنج را در قوری ریخته و آب با دمای ۸۰ درجه را به آن اضافه کرده و اجازه می دهیم که به مدت ۲۰ دقیقه دم بکشد. در صورت تمایل به شیرین کردن دمنوش، می توانید از نبات یا عسل استفاده کنید. با خوردن این چای، خواب خوش و آرامی خواهید داشت.
– عصاره بهار نارنج سبب بالا رفتن فشارخون و افزایش ضربان قلب میشود و افراد دچار بیماری قلبی باید از استفاده بیش از حد آن پرهیز کنند.
– بهار نارنج در دوران بارداری و شیردهی با احتیاط مصرف شود.