به گزارش شفا آنلاین،فراواني زياد تنقلات و شيريني براي پذيرايي از مهمانها در عيد، ميتواند سلامتي افراد را به خطر بيندازد. آجيلها اگرچه از مغذيترين خوراكيها بهحساب ميآيند اما مصرف بيش از اندازه آنها كاملا ميتواند نتيجه عكس داشته باشد.متخصصان، خوردن خشكبار (ميوههاي خشكشده مانند برگههاي زردآلو، هلو(Peach)، توت، خرما) و آجيل (انواع مغزهاي گردو، بادام، فندق و تخمه) را هميشه توصيه ميكنند و حتي ميگويند در برنامه روزانه آجيل و خشكبار وجود داشته باشد.
اما به گفته دكتر خديجه رحماني، متخصص تغذيه(Feeding)، نهتنها در روزهاي عادي كه در روزهاي عيد نيز درباره مقدار آن بايد دقت كنيد گفت: خشكبار در گروه ميوهها قرار ميگيرد. اگر قرار است فردي در روز 2واحد ميوه بخورد، بايد خشكبار را نيز به اندازه همان 2واحد مصرف كند. همينجا بگوييم كه اگر قرار است خشكبار مصرف كنيد، ديگر ميوه مصرف نكنيد. منظور از يك واحد، يكچهارم ليوان است.
يك مشت بسته آجيل يك واحد بهحساب ميآيد. دكتر خديجه رحماني، استاد تغذيه دانشگاه شهيد بهشتي در مورد مصرف مغزها گفت: مغزها عموما در گروه چربيها قرار ميگيرند ولي چون چربيشان مفيد است، توصيه ميشود كه روزانه 30تا 40گرم آجيل مصرف شود. البته سلامت(Health)مغزها اهميت ويژهاي دارد؛
چرا كه اگر مغزها سالم و تازه نباشند نهتنها مفيد نيستند بلكه مضر هم هستند. مغزها را قبل از خريد باز كنيد و ببينيد سالم است و رنگ طبيعي خود را دارد يا نه. اگر رنگش تغيير كرده باشد، اكسيد شده است و چربياش ديگر مفيد نيست. سموم و كپكها با حرارت از بين نميرود. ديده شده كه بعضا آجيلهاي كهنه را دوباره حرارت ميدهند و به مردم ميفروشند. گول اين داغي را نخوريد و باز كنيد و ببينيد آيا تازهاند يا نه.
آجيلها جزو گروه «گوشت و حبوبات» دستهبندي ميشوند و اصولا به يك فرد سالم توصيه ميشود كه از خوراكيهاي 4گروه اصلي، در برنامهغذايي روزانه خود قرار دهد. دكتر وفا، متخصص تغذيه معتقد است اگر نسبت درصدي اين گروهها در روز تغيير كند جا براي گروههاي ديگر كمتر شده و مواد مغذي كه بايد از گروه ديگر به بدن برسد، كمتر ميشود. ميوهها و سبزيها جزو آزادترين گروههاي تغذيهاي هستند ولي مغزدانهها را با احتياط بخوريد چراكه تراكم كالري مغزدانهها بهشدت بالاست و مصرف زياد آنها ميتواند چاقي به همراه بياورد.
شرايط تغذيهاي ايام عيد با ايام عادي متفاوت است. نهتنها مقدار دريافت مواد غذايي بيش از حالت عادي است بلكه در اين ايام خوراكيهايي خورده ميشود كه كالري بالايي دارند. دكتر سيدمرتضي صفوي، متخصص تغذيه در مورد خوراكيهاي اين ايام گفت: خوراكيهايي مثل آجيل كه هر 100گرم آن 600كالري انرژي دارد، در اين ايام بيشتر خورده ميشود. ضمن اينكه انسان هنگام شادي، ميل بيشتري به غذا دارد. گفتوگو و معاشرت در اين حالت افراد را از كالري دريافتيشان غافل ميكند.