کد خبر: ۱۴۵۶۸۳
تاریخ انتشار: ۰۴:۱۵ - ۲۶ اسفند ۱۳۹۵ - 2017March 16
اکثر زخم‌ها در افراد سالم در صورتی که تمیز نگاه داشته شوند و از بروز عفونت در آنها جلوگیری شود، به سرعت بهبود می‌یابند.
شفا انلاین:همه ما طی حوادثی که در طی روز برایمان روی می‌دهد ممکن است دارای زخم‌ها یا خراش هایی روی پوست بدن خود باشیم.

به گزارش شفا آنلاین: اکثر زخم‌ها در افراد سالم در صورتی که تمیز نگاه داشته شوند و از بروز عفونت در آنها جلوگیری شود، به سرعت بهبود می‌یابند. اما برخی انواع زخم‌ها زمان بیشتری برای التیام نیاز داشته و حتی گاهی نیازمند مداخلات پزشکی هستند. زخم‌های فشاری <Pressure Sores>یا زخم بستر از این نوع زخم‌ها هستند. زخم بستر زمانی رخ می‌دهد که فرد به مدت طولانی بستری بوده و امکان تغییر وضعیت خود را نداشته باشد. همچنین در افراد مبتلا به دیابت خطر بروز زخم به خصوص در ناحیه پاها زیاد بوده و در این بیماران برای بهبود زخم هفته‌ها و گاه ماه‌ها زمان لازم است.


وجود زخم و جراحت در بدن نیاز به انرژی، ویتامین، مواد معدنی و پروتئین را در فرد افزایش می‌دهد. بنابراین انتخاب‌های غذایی و وضعیت تغذیه‌ای فرد بر روند بهبود زخم‌ها تاثیرگذار است. نکات مهمی که لازم است به منظور بهبود زخم مورد توجه قرار گیرند، عبارتند از:
اولویت اول برای بهبود زخم دریافت انرژی کافی از طریق یک رژیم غذایی متعادل و حاوی مواد غذایی مغذی است. رژیم غذایی باید شامل تمامی گروه‌های غذایی یعنی انواع گوشت و حبوبات، میوه‌ها، سبزیجات، غلات و لبنیات شود.
رژیم غذایی فرد باید از مقدار کافی پروتئین برخوردار باشد. توصیه می‌شود در هر وعده غذایی 20 تا 30 گرم و در هر میان وعده 10 تا 15 گرم پروتئین مصرف شود. هر تکه مرغ، گوشت بدون چربی یا ماهی پخته که حدودا 30 گرم می‌شود شامل 20 تا 25 گرم پروتئین است. یک عدد تخم مرغ، 1 قاشق غذاخوری کره بادام زمینی و 30 گرم پنیر هر کدام شامل 6 تا 7 گرم پروتئین هستند. یک لیوان شیر کم چرب یا ماست کم‌چرب 8 گرم پروتئین دارد.
به علت از دست رفتن آب بدن از طریق ترشحات زخم‌ها، لازم است مقدار کافی آب و سایر نوشیدنی‌های شیرین نشده مانند آب میوه طبیعی و شیر دریافت شود. شیر کم‌چرب منبع خوب پروتئین و مایعات است.
وجود زخم و جراحت نیاز به برخی ویتامین‌ها و مواد معدنی خاص را افزایش می‌دهد. ویتامین C به منظور سنتر کلاژن مورد نیاز است. همچنین این ویتامین به علت داشتن خاصیت آنتی‌اکسیدانی از آسیب سلول‌ها توسط رادیکال‌های آزاد جلوگیری می‌کند. مطالعات نشان داده که این ویتامین سرعت بهبود زخم‌ها را بهبود می‌بخشد.

 ویتامین C در میوه‌ها و سبزیجات به خصوص مرکبات، توت فرنگی، گوجه فرنگی، فلفل دلمه‌ای، اسفناج و انواع کلم یافت می‌شود. ویتامین A به علت تقویت سیستم ایمنی بدن و کمک به رشد بافت‌های بدن می‌تواند در بهبود زخم‌ها نقش داشته باشد. روی نیز عنصری است که وجود مقادیر کافی آن برای بهبود زخم‌ها ضروری است. به طوری‌که یکی از علائم کمبود روی تاخیر در بهبود زخم است. ویتامین A در سبزیجات سبز تیره، نارنجی یا زرد و طالبی و روی در گوشت قرمز و غذاهای دریایی وجود دارد. در برخی انواع زخم ممکن است نیاز به دریافت مکمل وجود داشته باشد.

در افراد مبتلا به دیابت حفظ قند خون در محدوده طبیعی یکی از بهترین راهکارها برای پیشگیری یا درمان زخم و جراحت محسوب می‌شود. به این بیماران توصیه می‌شود که به طور مرتب قند خون خود را در منزل اندازه‌گیری کرده و در صورت عدم کنترل مناسب قند خون با پزشک مشورت کنند.سپید
منبع: Your Doctor

برچسب ها: تغذیه ، زخم ها ، عفونت
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: