کد خبر: ۱۴۵۲۵۴
تاریخ انتشار: ۱۲:۱۱ - ۲۲ اسفند ۱۳۹۵ - 2017March 12
گزارش‌های وزارت بهداشت و همچنین اظهارات دست‌اندرکاران حوزه سلامت به‌ویژه متخصصان قلب و عروق نشان می‌دهد، شیوع بیماری‌های قلبی و عروقی در ایران رو به افزایش است و این می‌تواند زنگ خطری برای سلامت جامعه باشد.
شفا آنلاین:گرایش روزافزون مردم به مصرف غذاهای آماده و فست فودها، عدم تحرک و فعالیت بدنی، افزایش استعمال مواد دخانی، تشدید آلودگی هوا و...، باعث شده تا وضعیت بیماری‌های غیرواگیر به‌ویژه بیماری‌های قلبی، عروقی در کشور، روز به روز وخیم‌تر شود و آمار مرگ‌ها و سکته‌های قلبی<Myocardial infarctions> به شدت رو به افزایش باشد.

به گزارش شفا آنلاین:به نقل از سپید گزارش‌های وزارت بهداشت<Ministry of Health> و همچنین اظهارات دست‌اندرکاران حوزه سلامت به‌ویژه متخصصان قلب و عروق نشان می‌دهد، شیوع بیماری‌های قلبی و عروقی در ایران رو به افزایش است و این می‌تواند زنگ خطری برای سلامت جامعه باشد.

فریدون نوحی مشاور وزیر بهداشت و رئیس انجمن قلب و عروق ایران معتقد است که 33 تا 38 درصد مرگها در کشور به علت بیماریهای قلب و عروق رخ می‌دهد.

نقش تغذیه در ابتلا به بیماری‌های قلب و عروق مهم است. روغن‌هایی که مصرف می‌شود و غذاهای آماده نقش مهمی در گسترش بیماری‌های قلب و عروق دارند و باید در نظر داشت که خوشمزگی غذا را سه عامل نمک زیاد، روغن زیاد و شیرینی زیاد ایجاد می‌کند که هر سه آنها برای سلامت قلب مضر هستند.

 مسائلی مانند آلودگی هوا نیز در ابتلا به این بیماری‌ها اثر دارد، همچنین مسائل عصبی همراه با شرایطی که در آن فرد به طور مداوم تحت استرس باشد، احتمال ابتلای او را به بیماری‌های قلبی افزایش می‌دهد وگرنه در بقیه زمینه‌ها، مسائل عصبی به تنهایی نمی‌توانند موجب گسترش بیماری‌های عروق کرونر شوند، مگر اینکه فرد بیماری‌ زمینه‌ای و ژنتیکی و قلبی داشته باشد. روغن جدا از عوامل دیگر تغذیه‌ای نقش بسیار مهمی در گسترش بیماری‌های قلب و عروق دارد که به عنوان اصل اول باید گفت، مصرف روغن مایع سالم‌تر از مصرف روغن جامد است ، همچنین روغن پالم (روغن خرما) که روغن مایع است، برای سلامتی قلب خطرناک است و در کشورهای دیگر برای مصارف صنعتی استفاده می‌شود.

هر روغن مایعی روغن خوبی محسوب نمی‌شود، ما نمی‌دانیم روغن‌هایی که در شیرینی‌ها استفاده می‌شود یا در برخی رستوران‌ها برای طبخ غذا استفاده می‌شوند، چه روغن‌هایی هستند یا اینکه یک بار مصرف می‌شوند یا بیشتر.
بر اساس پیش‌بینی‌های سازمان بهداشت جهانی، بیماریهای قلبی و عروقی به‌ عنوان مهم‌ترین علت مرگ و میر در سراسر جهان تا سال 2020 است و این در حالی است که آمارهای رسمی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نشان می‌دهد، بیش از 40 درصد مرگ و میرها در کشور ناشی از بیماری‌های قلبی و عروقی و بیش از 19 درصد مربوط به سکته‌های قلبی است، بر این اساس ایران رکورددار بالاترین آمار مرگ قلبی در جهان نامیده شده است. در این گزارش آمده که روزانه 300 نفر در کشور بر اثر عوارض قلبی فوت می‌کنند، در حالی که امکان بروز بیماری‌های قلبی وعروقی پس از سن 40 سالگی در مردان 49 درصد و در زنان 39 درصد است.
روغن پالم و بیماری‌های قلبی، عروقی
مجید حاجی فرجی رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور گفته، نتایج تحقیقات نشان داده است که مصرف مقادیر زیاد از انواع نامناسب چربی می‌تواند باعث افزایش خطر بیماری‌های قلبی و عروقی و برخی از انواع سرطان‌ها شود، به نحوی که انواع اسیدهای چرب اشباع، 9 تا 24 درصد خطر بیماری‌های قلبی و عروقی را افزایش می‌دهد. به گفته وی، افزایش دریافت چربی موجب افزایش انرژی دریافتی، توده چربی بدن و در نهایت اضافه وزن خواهد شد که تمام این عوامل به طور مستقل خطر ابتلا به بیماری‌های مزمن را در پی دارند.
سازمان جهانی بهداشت در پیامی به مناسبت روز جهانی قلب، کم کردن مصرف نمک را راهکاری ساده برای نجات جان میلیون‌ها نفر در جهان دانست. این در حالی است که افزایش مصرف نمک می‌تواند به افزایش فشار خون و در پی آن بروز نارسایی های قلبی و سکته های مغزی منجر شود. سازمان جهانی بهداشت در پیام خود از همه کشورهای جهان خواست، تلاش کنند تا سال 2025 مصرف نمک را تا 30 درصد کاهش دهند. اگر این هدف محقق شود، میلیون‌ها انسان از خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و سکته‌های مغزی دور می‌شوند. سازمان جهانی بهداشت میانگین مصرف نمک را برای هر فرد در جهان، 10 گرم عنوان کرد و این میزان را دو برابر میزان توصیه شده این سازمان دانست. بیشترین روش مصرف نمک در سال های اخیر از طریق غذاهایی چون نان، پنیر و غذاهای آماده است. این در حالی است که میزان مصرف نمک در ایران دو تا سه برابر میانگین جهانی برآورد شده است.
دخانیات و بیماری‌های قلبی
مصرف مواد دخانی، آمار مرگ و میر ناشی از بیماری‌های قلبی و عروقی را تا 50 درصد افزایش می‌دهد. بررسی‌ها نشان می‌دهد، در ازای دود کردن 10 نخ سیگار، خطر مرگ در اثر بیماری قلبی در مردان 18 درصد و در زنان 31 درصد بالا می‌رود و آمار نشان می‌دهد، از هر 5 مرگ ناشی از سیگار، 2 مورد آن به علت بیماری قلبی است و تخمین زده می‌شود که سالانه 37 تا 40 هزار نفر در اثر قرار گرفتن در معرض دود سیگار دیگران از بیماریهای قلبی عروقی فوت کنند.
رابطه فشارخون و بیماری‌های قلبی
رضا ملک زاده معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، از فشار خون به عنوان مهم‌ترین مشکل در درمان بیماری‌های مزمن قلبی عروقی، سرطان، کلیوی و کبدی نام برد که 80 درصد مرگ و میرها بر اثر بیماری در جامعه را به خود اختصاص داده است.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: