عضوهیات مدیره نظام پزشکی تهران تاکید کرد: امیدواریم دولت تدبیر و امید امسال دوباره به بهانه انتخابات و نداشتن بودجه این کار را نکند وحداقل جبران سال گذشته را هم بکند و افزایشی که داده می شود در حد افزایش واقعی تورم باشد. چون ما دو آمار تورم داریم یک آمار که واقعی است و در جامعه لمس می کنیم و دیگری آماری که بانک مرکزی اعلام می کند که تقریبا برای ما ملموس نیست.
رئیس سابق انجمن بیهوشی و مراقبت های ویژه کشور ادامه داد: طبق قول و قراری که با وزارت بهداشت داشتیم قرار بود در تعرفه های بیهوشی سال گذشته و امسال اصلاحیه هایی انجام شود.همچنین در توافق نهایی که داشتیم قرار بود به صورت پلکانی این تغییرات را انجام دهند که متأسفانه وزارت بهداشت و کمیسیون شورای عالی بیمه به تعهداتشان عمل نکردند و آنها هم تعرفه را مسکوت گذاشتند و از کنارش گذشتند.
وی گفت: شایعات زیاد است و من بعید می دانم که دولت بخواهد ناآرامی در جامعه ایجاد کند و خدای ناکرده منجر به عکس العمل جدی همکاران بیهوشی به صورت کم کاری و یا تعطیل کردن اتاق های عمل شود. و فکر نمی کنم دولت این کار را در این برهه انجام دهد چرا که به نفع هیچ کس نیست.
عضو هیئت مدیره سازمان نظام پزشکی گفت: در کشور ما معمولاً به مرگ می گیرند که به تب راضی شویم ومن هم فکر می کنم برای اینکه تعرفه ها را فزایش ندهند این شایعه ها را ایجاد می کنند. به هر حال زمانی که نرخ همه چیز از جمله: ارز، هزینه ها ی بیمه، ماشین و... افزایش پیدا می کند این افزایش باید شامل تعرفه های پزشکی هم شود ولی افزایش اغلب این موارد برای مردم ملموس نیست.
وی ادامه داد: چطور تعرفه این موارد هر سال افزایش پیدا می کند و طبیعتاً جامعه پزشکی هم در گیر این افزایش ها می شود ولی تعرفه های پزشکان افزایش نمی یابد و این واقعاً عادلانه نیست.
دکتر قیامت خاطر نشان کرد: بر اساس مسئولیت، چالش ها و استرس های متخصصین بیهوشی، در حال حاضر درآمد آنان در مقایسه با رشته های دیگر ناعادلانه است و جوابگوی نیاز هایشان نیست.
وی تصریح کرد: بر شدت این حرفه پر استرس که هر روز هم سن بیماران افزایش پیدا می کند، بیماری های همراه بیمارانی که تحت عمل جراحی قرار می گیرند بیشتر می شود و ضربان قلب متخصص بیهوشی با هر تغییر ضربان قلب و ریه ها و... بیمار، افزوده می شود.
وی گفت: تخصص بیهوشی در دنیا جزء پر استرس ترین شغل ها محسوب می شود و به همین خاطر بیمه مسوولیت این رشته از دیگر رشته ها گران تر است. و در مقابل ریسک بالایی که دارد واقعاً درآمدی نیست که کفاف نیاز های زندگی روزمره و تأمین مسکن فرد را بدهد .به همین خیلی از متخصصین بیهوشی ما اجاره نشین هستند. در صورتی که اگر حقوق آنها مکفی بود حداقل می توانستند صاحب مسکن شوند و این در مورد متخصصین بیهوشی در مراکز دولتی مشهود تر است.
وی اظهار کرد: درآمد متخصصین بیهوشی را نمی توان پیش بینی کرد و در مراکز مختلف بسته به تعداد تخت، بیمار و ساعاتی که پزشک کار می کند، متفاوت است. ولی کارانه هایی که پرداخت می شود اغلب بین 10 تا 20 میلیون است که با این ریسک بالای حرفه واقعاً رقم قابل قبولی نیست.ضمن اینکه دولت کارانه ها را نزدیک 10 ماه است که به دلیل عدم پرداخت بیمه ها، پرداخت نکرده و توان پرداخت ندارد .و این پرداخت هم بر اساس توانمندی است و گاهی هم با تأخیرات یک ساله در پرداخت کارانه ها مواجه می شویم.
وی گفت: برخی از بیمارستان ها حتی از سال 94 کارانه ها را پرداخت نکرده اند و با توجه به افزایش هزینه ها، بخشی از مبلغ پرداختی آب شده است و این هم ظلم مضاعفی است که به همکاران بیهوشی می شود.
فراموش نمی کنم همکار انستزیولوژیستم را که پس از فوت مادر باردار در اتاق عمل ، دچار ایست قلبی شدند و جنازه مادر و متخصص بیهوشی با هم از اتاق عمل بیرون داده شد .
واقعا بر کدامیک از رشته های تخصصی چنین بارسنگین استرسی هر روزه و هرساعت تحمیل میشود و آیا "هل جزاء الاحسان غیر الاحسان ؟"
هکارگرامی جناب دکتربیات عزیز
لطفا درباره شرح مرگ متخصص بیهوشی مربوطه یادداشتی برای ماارسال بفرمایید
باسپاس