کد خبر: ۱۴۴۳۷۳
تاریخ انتشار: ۲۰:۵۰ - ۱۴ اسفند ۱۳۹۵ - 2017March 04
بر اساس برآوردهای صورت گرفته میزان ابتلا به سرطان سینه در سنین زیر 45 سال، حدود 10 تا 15 درصد است.
شفا آنلاین>سلامت>عضو مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی میزان شیوع سالانه سرطان سینه در ایران را 30 نفر در هر 100 هزار نفر عنوان کرد و گفت: 45 تا 50 سالگی شایع ترین سن ابتلا به این بیماری است.

به گزارش شفا آنلاین، دکتر جعفر شاکری روز شنبه در همایش یک روزه روبان صورتی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم پزشکی تهران اظهار کرد: بر اساس برآوردهای صورت گرفته میزان ابتلا به سرطان سینه در سنین زیر 45 سال، حدود 10 تا 15 درصد است.
وی افزود: سرطان سینه، به ترتیب پس از سرطان های معده و ریه سومین عامل مرگ و میر در ایران به شمار می روند؛ از این رو نیاز به توجه بیشتر و اقدامات پیشگیرانه وسیعتر در سطح کشور دارد.

***عوامل زمینه ساز سرطان سینه
عضو مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، افرایش سن، سابقه فامیلی، ابتلا به یک سرطان دیگر، افزایش سطح استروژن در بدن، دیابت نوع دو، قاعدگی زودرس (زیر 13 سالگی)، یائسگی دیرهنگام (بالای 50 سالگی)، چاقی حاد، کمبود ویتامین D، بی تحرکی، مصرف غذاهای چرب، سیگار و الکل را ازجمله عوامل ایجادکننده سرطان سینه در زنان برشمرد.
شاکری در توضیح این موارد گفت: افرادی که در بستگان نزدیک خود سابقه ابتلا به سرطان های سینه و تخمدان دارند، افرادی که دیابت نوع دو دارند در اثر تغییرات در سطح انسولین و افرادی که روزانه 10 گرم در روز مصرف الکل دارند، هفت درصد و آنهایی که 40 گرم مصرف روزانه الکل دارند، 32 درصد احتمال ابتلا به سرطان در آنها افزایش می یابد.

** علائم سرطان سینه
وی در خصوص علائم و نشانه های سرطان سینه اظهار کرد: غیرقرینگی در سینه ها، هرگونه تغییر رنگ در پوست سینه، افزایش سایز سینه، ایجاد زخم، ایجاد توده، فرورفتگی نوک سینه و ترشحات خونی خود به خودی یک طرفه از مهمترین علائم بروز سرطان سینه است که باید زنان به آنها توجه داشته باشند.

** روش های پیشگیری
شاکری گفت: پیشگیری از سرطان سه سطح دارد؛ در سطح اول جلوگیری از بروز بیماری است که با برخی واکسیناسیون ها مانند واکسن ب ث ژ، کزاز و پاپیلوم ویروس و تجویز برخی داروها می توان از بروز بیماری پیشگیری کرد.
وی افزود: سطح دو، زمانی است که بیماری بروز یافته که در این مقطع باید بیماری به خوبی تشخیص داده و درمان آن فورا آغاز شود.
شاکری جلوگیری از بروز عوارض ناشی از بیماری سرطان را از اقدامات لازم سطح سه پیشگیری از بیماری سرطان عنوان کرد و گفت: در این مرحله باید از بروز عوارض ناگوار روانی و جسمی بر فرد بیمار و خانواده و اطرافیان او پیشگیری کرد و اقدامات بازتوانی لازم را به بیمار ارائه داد.
وی همچنین بر لزوم افزایش سطح آگاهی عموم مردم و متخصصان زنان و مامایی در مورد علائم سرطان سینه، تغییر سبک زندگی، ترک سیگار و مصرف مشروبات الکلی، مصرف موادغذایی دریایی و رفع کمبود ویتامین دی به عنوان دیگر موارد پیشگیری کننده از سرطان سینه تاکید کرد.
شاکری با بیان اینکه گاهی جراحی نیز می تواند در این زمینه مفید باشد، افزود: در مورد افرادی که سابقه خانوادگی ابتلا به سرطان سینه دارند، مداخلات جراحی و در مورد تخمدان ها، برداشت زودهنگام و پیش از ابتلا به بیماری می تواند موثر باشد.
وی مصرف برخی داروها را نیز در پیشگیری از ابتلا به سرطان سینه موثر دانست و گفت: مصرف روزانه ویتامین D بر اساس نیاز بیمار و مصرف داروهای متفورمین، آتورواستاتین atorvastatin، آسپرین (80 میلی گرم روزانه) و داروی هورمونی (tamaxifen) با تجویز پزشک می تواند در این زمینه مفید باشد.

** راهکارهای تشخیصی
عضو مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اجرای برنامه کشوری غربالگری دوره ای برای تشخیص و درمان به موقع سرطان سینه را بسیار موثر دانست و افزود: انجام ماموگرافی از سن 40 سالگی به بعد، معاینات دوره ای، سونوگرافی، ام آر آی سینه و خودمراقبتی زنان از سن 20 سالگی با معاینه توسط خودشان، می تواند زمینه تشخیص به موقع این بیماری را فراهم کند.
برچسب ها: سرطان سینه ، دیابت ، چاقی
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: