مانورین عبود (Maureen Abood) شف معروف لبنانی است که به همراه خانواده خود در ایالت میشیگان آمریکا بزرگ شده است. علاقه و میل او به آشپزی در سنین جوانی تحت تاثیر تمام زنان خانواده اش از جمله مادربزرگ، مادر و خاله هایش شکل گرفت و رشد یافت و باعث شد به کمک آنها غذاهای لبنانی سنتی بیشماری را تهیه کند.
شفا آنلاین:او نویسنده ای
حرفه ای و عکاس نیز می باشد. در سال 2015 کتاب آشپزی خود به نام «Rose
Water & Orange blossoms» را منتشر کرد. کتاب آشپزی او ترکیبی از رسپی
های قدیمی و معتبر لبنانی همچون کیبه، حموس و فتوش همراه با تغییرات نوین و
مدرن در بسیاری آنها است.
به گزارش
شفا آنلاین: از نظر او آشپزی لبنانی بسیار ناب و خوش عطر و
طعم می باشد. در اینجا طرز تهیه سه غذای خوشمزه از این سرآشپز معروف را در
اختیارتان قرار می دهیم.
کباب چوبی
مواد لازم:
- گوشت گوساله (چرخ کرده): 600 گرم
- پیاز (رنده شده): 2 عدد
- سیر (له شده): 2 حبه
- زیره (پودر شده): 2 ق چ
- تخم گشنیز (پودرشده): 2 ق چ
- پاپریکا: 2 ق چ
- فلفل قرمز (پودرشده): یک چهارم ق چ
- پودر کاری: یک دوم ق چ
- فلفل سیاه (پودر شده): یک دوم ق چ
- نمک: به مقدار لازم
- برگ گشنیز (تازه): یک مشت
- برگ جعفری (تازه): یک مشت
طرز تهیه:
1.
پیاز را درشت رنده کرده و آب آن را به خوبی بگیرید. آن را با گوشت چرخ
کرده، سیر له شده، زیره، تخم گشنیز، پاپریکا، فلفل قرمز پودر شده، فلفل
سیاه پودرشده، پودر کاری، نمک، برگ گشنیز و برگ جعفری تازه خرد شده در ظرف
مناسبی با هم به خوبی مخلوط کنید.
2.
مواد را به خوبی ورز داده و روی آن را بپوشانید و حداقل یک ساعت در یخچال
قرار دهید. سپس گلوله هایی از مخلوط گوشت جدا کرده و به شکل سوسیس درآورید و
به سیخ چوبی بکشید. آنها را روی گریل کباب کنید تا بپزند. سپس به همراه
سالاد و نان پیتا سرو کنید.
پلوی مرغ و بادنجان
مواد لازم:
- سینه مرغ: 400 گرم
- سرکه: 3 ق س
- آب: 3 ق س
- آب لیمو سنگی: نصف یک عدد
- پاپریکا: یک چهارم ق چ
- زیره (پودرشده): یک چهارم ق چ
- جوز هندی (پودرشده): یک چهارم ق چ
- تخم گشنیز (پودرشده): یک چهارم ق چ
- بادنجان (نگینی خردشده): نصف یک عدد
- نمک: به مقدار لازم
- فلفل سیاه (پودرشده): به مقدار لازم
- دانه انار: برای تزیین
- برنج (دم کشیده): برای سرو
طزر تهیه:
1.
مرغ را به باریکه های کوچکی برش دهید. سرکه، آب و آب لیمو ترش را با هم
مخلوط کنید. تکه های مرغ را اضافه کرده و حداقل 2 ساعت یا از شب قبل در
یخچال قرار دهید تا مزه دار شود. دمای فر را روی 180 درجه سانتیگراد (350
درجه فارنهایت) قرار دهید.
2.
تکه های مرغ را روی یک سینی فر پوشیده شده با کاغذ روغنی چیده و روی آن
نمک، فلفل سیاه، پاپریکا، زیره، جوز هندی و تخم گشنیز بپاشید.
3.
بادنجان نگینی خردشده را اضافه کرده و مواد را به خوبی با هم مخلوط کنید و
حدود 20 د قیقه در فر از قبل گرم شده قرار دهید تا مرغ بپزد. سپس به همراه
برنج دم کشیده و دانه انار سرو کنید.
کیبه
مواد لازم:
- گوشت چرخ کرده: 250 گرم
- بلغور گندم (پخته): سه چهارم پیمانه
- پیاز (ریز خردشده): یک عدد
- فلفل سیاه تاز (پودر شده): به مقدار لازم
- نمک: به مقدار لازم
مواد لازم میانی:- گوشت چرخ کرده: 250 گرم
- پیاز (ریز خرد شده): یک عدد
- پسته (خرد شده): یک مشت
- نمک: به مقدار لازم
- فلفل سیاه تازه (پودر شده): به مقدار لازم
- پودر کاری: یک دوم ق چ
- دارچین (پودر شده): یک دوم ق چ
- روغن: به مقدار لازم
مواد لازم سس:
- ماست: 2 ق س
- سس مایونز: 2 ق س
- سیر (له شده): 4 حبه
- نمک: به مقدار لازم
- فلفل سیاه (پودرشده): به مقدار لازم
طرز تهیه:
برای
تهیه لایه رویی گوشت چرخ کرده، پیاز، بلغور گندم پخته، زیره، نمک و فلفل
سیاه تازه پودر شده را در ظرف مناسبی با هم به خوبی مخلوط کرده و ورز دهید.
بهتر است مواد را داخل غذاساز یا مخلوط کن کاملا به صورت خمیر درآورید.
طرز تهیه مواد میانی:
1.
پیاز ریز خردشده را در روغن تفت دهید. گوشت چرخ کرده را اضافه کرده و تفت
دهید. نمک، فلفل سیاه، پودر کاری و پودر دارچین بپاشید. هنگامی که گوشت سرخ
شد و تغییر رنگ داد، ظرف را از روی حرارت بردارید و پسته خرد شده را اضافه
کنید.
2. دستان
خود را مرطوب کرده و گلوله هایی از مخلوط گوشت لایه رویی جداکرده وسط آنها
حفره ای ایجاد کنید. گلوله های کوچکی از مخلوط مواد میانی جدا کرده و در
حفره لایه رویی قرار دهید و سپس آن را ببندید.
3.
کیبه ها را در سینی فر پوشیده شده با کاغذ روغنی چیده و به مدت 30 الی 45
دقیقه در فر از قبل گرم شده با دمای 180 درجه سانتیگراد (350 درجه
فارنهایت) قرار دهید تا بپزند. آنها را به همراه سس سرو کنید.
طرز تهیه سس:
ماست، سس مایونز و سیر له شده را با هم مخلوط کرده و نمک و فلفل سیاه بزنید.