کد خبر: ۱۴۳۲۶۳
تاریخ انتشار: ۰۶:۳۰ - ۰۶ اسفند ۱۳۹۵ - 2017February 24
شاید این واقعیت که افراد دارای شخصیت نوع A بیشتر در معرض ابتلا به بیماری‌های قلبی هستند موضوع اصلی بسیاری از مقالات و نوشته‌های علمی است؛ اما در سال‌های اخیر این واقعیت مهم که افرادی که بیشتر تحت تاثیر استرس قرار می‌گیرند بیشتر در معرض ابتلا به بیماری قلبی هستند، بیشتر از هر چیز دیگر در مورد بیماری‌های قلبی توجه مردم و پزشکان را به خود جلب کرده است.
شفا آنلاین:امروزه بنا به دلایل مختلف افراد شرایط استرس‌زای زیادی را تحمل می‌کنند، اما دانشمندان در جدیدترین مطالعات خود سعی در یافتن رابطه استرس و بیماری‌های قلبی داشته‌اند. در این مطالعات مغز به‌عنوان واسط برای ابتلا به بیماری‌های قلبی معرفی‌شده است.

به گزارش شفا آنلاین:شاید این واقعیت که افراد دارای شخصیت نوع A بیشتر در معرض ابتلا به بیماری‌های قلبی هستند موضوع اصلی بسیاری از مقالات و نوشته‌های علمی است؛ اما در سال‌های اخیر این واقعیت مهم که افرادی که بیشتر تحت تاثیر استرس قرار می‌گیرند بیشتر در معرض ابتلا به بیماری قلبی هستند، بیشتر از هر چیز دیگر در مورد بیماری‌های قلبی توجه مردم و پزشکان را به خود جلب کرده است. حتی میزان ابتلا به بیماری‌های قلبی در افراد مبتلابه افسردگی نیز بیشتر از بقیه است و به جرات می‌توان گفت که رابطه مستقیمی میان افسردگی و ابتلا به بیماری قلبی در افراد وجود دارد. هرچند مکانیسم واقعی این ارتباط هنوز به‌طور کامل مشخص نشده است اما به نظر می‌رسد التهابات ناشی از استرس نقش اساسی در این زمینه ایفا می‌کنند.

در مقاله‌ای که اخیرا در مجله Lancenچاپ‌شده است، مغز انسان به‌عنوان رابط میان استرس و ابتلا به بیماری‌های قلبی، معرفی‌شده است. برای مشخص کردن رابطه میان استرس و بیماری‌های قلبی دو مطالعه به‌صورت مکمل انجام‌شده است. در مطالعه اول محققان به دنبال داده‌هایی از افرادی بوده‌اند که در عکس‌برداری از مغز آن‌ها نشانه‌هایی از فعالیت‌های ناحیه‌ای مغز و از طرفی التهاباتی در رگ‌های مغزی آن‌ها دیده‌شده است. این افراد در طول ۲ تا ۵ سال تحت مراقبت و کنترل بوده‌اند. در این مدت‌زمان قلب این افراد نیز از جهت سلامتی عروقی موردبررسی قرارگرفته است.
یافته‌های این مطالعه بسیار قابل‌توجه بوده است. افرادی که در ناحیه آمیگدال، ناحیه‌ای از مغز که مربوط به ترس، استرس و احساسات است، دارای فعالیت بیشتری بودند، بیشتر در معرض ابتلا به بیماری‌های قلبی مثل حمله قلبی، درد قفسه سینه و تپش بیش‌ازحد قلب بوده‌اند. فعالیت در ناحیه آمیگدال همچنین مربوط به فعالیت بیشتر در مغز استخوان که خود یکی از عوامل ابتلا به التهاب رگ‌های خونی است بوده‌اند.
در مطالعه دیگر که به‌صورت مطالعه مکمل برای مطالعه قبلی انجام‌شده است، افرادی که دارای سابقه استرس مزمن به‌خصوص اختلال استرس PTSD بوده‌اند موردبررسی و مطالعه قرارگرفته‌اند. از این افراد خواسته‌شده است که پرسش‌نامه‌هایی را در خصوص میزان استرسی که در زمان فعلی با آن مواجه بوده‌اند را مشخص کنند. همچنین مغز این افراد اسکن شده و میزان فعالیت در ناحیه آمیگدالا مغز این افراد نیز در کنار میزان التهاب رگ‌های مغز اندازه‌گیری شده است. در این افراد نیز رابطه مستقیمی میان فعالیت در ناحیه آمیگدالا، التهاب رگ‌های مغز و میزان استرسی که در زمان فعلی با آن سروکار دارند مشاهده‌شده است.
بر این اساس زنجیره‌ای از اتفاقات رخ می‌دهد به این صورت که ابتدا احساسات به مغز فرستاده می‌شود و از مغز به مغز استخوان و ازآنجا به رگ‌های قلب فرستاده می‌شود. یافته‌ها نشان می‌دهد که استرس ممکن است ناحیه آمیگدال را فعال نماید. نویسنده مقاله می‌گوید چیزی که باعث می‌شود تولید سلول‌های ایمنی اضافی در مغز استخوان افزایش یابد، باعث می‌شود که رگ‌های قلبی و عروقی را نیز تحت تاثیر قرار دهد و باعث التهاب شود. این امر منجر به بیماری‌های قلبی عروقی مانند حمله قلبی و غیره می‌شود. خوشبختانه توجه و مطالعات در زمینه استرس در سال‌های اخیر زیاد شده است. این مطالعات نشان می‌دهند که استرس می‌تواند تاثیرات زیادی بر روی بدن و مغز انسان‌ها داشته باشد. استرس چیزی نیست که بتوان از آن رهایی یافت اما چیزی که می‌توان در مقابل آن انجام داد این است که سعی کنیم میزان آن را کم کنیم. مثلا انجام فعالیت‌های ورزشی، صحبت با دیگران و سایر روش‌هایی که به افراد در کم کردن استرس کمک می‌کنند، بسیار مفید هستند.
انجام فعالیت‌های ورزشی برای کاهش میزان فعالیت ناحیه آمیگدال و فعالیت‌های این ناحیه بسیار مفید است. از طرفی ورزش کردن تاثیرات مثبتی بر روی سایر بافت‌های طبیعی بدن دارد. همچنین انجام این فعالیت‌ها باعث می‌شود تا زنجیره‌ای از اتفاقات که منجر به التهاب و افزایش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی شود، کاهش یابد. »سپید
منبع: MSN
برچسب ها: مغز ، استرس ، بیماری قلبی
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: