کد خبر: ۱۴۲۹۴۹
تاریخ انتشار: ۲۱:۴۰ - ۰۲ اسفند ۱۳۹۵ - 2017February 20
دولت حوزه سلامت را به عنوان یک تکلیف ملی نگاه کرد و باید در این زمینه به تیم وزیر بهداشت دست‌مریزاد گفت، البته باید توجه داشت که وقتی می‌خواهیم طرحی را اجرا کنیم، باید مدل‌‌های علمی آن را مدنظر قرار دهیم.

شفا آنلاین>سلامت>رئیس سابق هیأت مدیره سازمان تأمین اجتماعی با اشاره به اینکه اجرای طرح تحول باید مورد بازنگری قرار گیرد، گفت: اجرای این طرح باید با منطق‌های اجتماعی، سیاسی و اقتصادی همخوانی داشته باشد.

به گزارش شفا آنلاین، عباس کبریایی‌زاده در جلسه هم‌اندیشی انجمن اسلامی دانشجویان دانشکده پزشکی تهران که در ارتباط با تحلیل طرح تحول سلامت برگزار شد، اظهار داشت: برخی می‌گویند که دستاورد برجام چه بوده است و باید جواب داد اگر برجام نبود واقعاً کجا بودیم. در ارتباط با طرح تحول نیز به همین صورت است و اگر بخواهیم منصفانه نگاه کنیم، طرح تحول سلامت ضرورت ملی به شمار می‌رود. 

وی افزود: دولت حوزه سلامت را به عنوان یک تکلیف ملی نگاه کرد و باید در این زمینه به تیم وزیر بهداشت دست‌مریزاد گفت، البته باید توجه داشت که وقتی می‌خواهیم طرحی را اجرا کنیم، باید مدل‌‌های علمی آن را مدنظر قرار دهیم. 

رئیس سابق هیأت مدیره سازمان تأمین اجتماعی، ادامه داد: سازمان بهداشت جهانی مدل‌هایی را در حوزه سلامت بر روی سایتش قرار داده و 11 گام آن که مرتبط با برنامه‌ها است، آموزش داده شده است که من توصیه می‌کنم دانشجوهای پزشکی به سایت سازمان بهداشت جهانی توجه کنند. 

وی افزود: طرح تحول سلامت دارای مشکلاتی است که باید اصلاح و رفع شود، زمانی که هر طرحی را تدوین می‌کنیم باید مشکلات اساسی و اولویت‌ها مبنای آن باشد. 

رئیس سابق هیأت مدیره سازمان تأمین اجتماعی گفت: هر چند که دسترسی ناپایدار به خدمات پزشکان و کاهش پرداخت از جیب مردم از اولویت‌های طرح تحول سلامت بود، ولی در کنار این مسائل، منطق‌های اجتماعی، سیاسی و اقتصادی مورد توجه قرار نگرفت. 

وی با اشاره به اینکه طرح تحول باعث القای انتظارات شده است، گفت: داروهایی را در فهرست حمایت گذاشتیم که ممکن بود با اجرای طرح نتوانیم در ادامه آن را حمایت کنیم و احتمال می‌رفت که کمر صنعت داروسازی بشکند، بنابراین پایداری حمایت و استمرار حمایت در طرح تحول باید مورد توجه قرار می‌گرفت. 

کبریایی‌زاده با بیان اینکه در بحث موضوع درمان سرپایی  و بستری تغییرات هزینه داشتیم و این مسئله فرهنگ بدی را حاکم کرد، گفت:‌ فرهنگ پزشک و بیمار تغییر کرده و این مسئله تحت‌تأثیر سیاست‌های ما بوده است. 

عضو انجمن داروسازان ایران بیان کرد: هر چد که طرح تحول اقدام بزرگی از جانب دولت بوده، ولی حتماً باید مورد بازنگری و بهبود قرار گیرد و پس از آن ادامه یابد. 

وی عنوان کرد: با حمایت قرار دادن تعدادی از بیماران به طور مثال بیماران گوشه فراموش کرده‌ایم که به برخی از استان‌ها همچون ایلام برسیم، شرکت‌های بزرگ پول‌های ما را می‌بلعند و ما مشغول طولانی کردن عمر تعداد اندکی از مردم هستیم. 

کبریایی‌زاده گفت: پول را نباید جایی ببریم که اولویت نباشد، البته اینکه رئیس‌جمهور موضوعات سلامت را مورد توجه قرار داده بسیار خوب است، ولی نقدی که بر دولت مطرح است، اینکه آیا نمی‌توانست دولت روحانی رفتار پوپولیستی احمدی‌نژاد را متوقف کند و دست به اصلاح یارانه ناکارآمد بزند که هیچ کمکی به ارتقای بهره‌وری نمی‌کند؟

وی یادآور شد: که توجه به قدر مطلق پرداختی‌ها باید مورد توجه قرار گیرد که محاسبات ما نشان می‌دهد قدر مطلق پرداختی‌‌های مردم با اجرای طرح تحول افزایش یافته است. 

وی گفت: توجه به استاندارد کردن درمان و تشخیص ضروری است، چرا که با نوآوری‌های حوزه سلامت، این مسئله باید بیشتر مدنظر قرار گیرد.

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: