به گزارش شفا آنلاین،با افزایش سن، قدرت مغز ما ممکن است کاهش یابد و بر همین اساس، روند یادگیری چیزهای جدید یا به خاطر سپردن رویدادهای مهم دشوار شود. برای برخی افرادی، این زوال شناختی می تواند چشمگیر باشد و در برخی موارد به بیماری آلزایمر منجر شود.
اما روش های دیگری برای کاهش خطر ابتلا به بیماری آلزایمر و زوال شناختی وجود دارند. در ادامه با برخی از بهترین روش ها که از پشتیبانی علمی برخوردار هستند، بیشتر آشنا می شویم.
به غذایی که می خورید توجه داشته باشید
یک رژیم غذایی درست، به ویژه رژیم غذایی مایند (MIND)، می تواند به کاهش خطر زوال شناختی کمک کند. رژیم غذایی مایند ترکیبی از دو رژیم غذایی مدیترانه ای و دش (DASH) است، و بر جنبه هایی از آنها متمرکز است که با مغز مرتبط هستند. توت ها، روغن زیتون، مغزهای خوراکی، و سبزیجات برگدار تیره در این رژیم غذایی حضور پررنگی دارند.
مطالعه ای که با حضور یک هزار فرد بزرگسال انجام شد، نشان داد، رژیم غذایی مایند خطر ابتلا به آلزایمر را به میزان 35 درصد در میان افرادی که آن را به صورت متوسط دنبال کرده بودند، و به میزان 53 درصد در میان افرادی که کاملا این رژیم غذایی را دنبال کرده بودند، کاهش داد.
فعالیت بدنی داشته باشید
مطالعات صورت گرفته نشان داده اند که ورزش می تواند نقشی کلیدی در کاهش خطر ابتلا به آلزایمر و به طور کلی زوال شناختی ایفا کند. در همین راستا، انجام تمرینانت قدرتی و تمرینات قلبی عروقی توصیه شده است. در حقیقت، آنچه که می تواند برای قلب و بدن مفید و خوب باشد، ممکن است برای مغز شما نیز خوب باشد.
سطوح استرس را کاهش دهید
شواهد نشان می دهند که پیوندی بین استرس و خطر افزایش یافته ابتلا به بیماری آلزایمر و زوال شناختی وجود دارد. خبر خوب این است که روش های مختلفی برای مدیریت استرس وجود دارند، که از آن جمله می توان به تمرینات تنفس، مدیتیشن، و یوگا اشاره کرد.
عادات خواب خوب را حفظ کنید
کمبود خواب می تواند عوارض جدی برای بدن و مغز به همراه داشته باشد. خواب کم و ضعیف یک عامل خطر آفرین برای ابتلا به زوال شناختی و آلزایمر محسوب می شود. در همین راستا، خواب خوب و کافی نقشی کلیدی در حفظ سلامت مغز با افزایش سن ایفا می کند و می تواند در پیشگیری از ابتلا به آلزایمر نیز موثر باشد.
از نظر اجتماعی فعال باشید
اجتماعی بودن روشی فوق العاده برای کاهش خطر زوال شناختی و آلزایمر محسوب می شود. از نظر شناختی فعال باقی ماندن، چه با تحریک فکری و چه تعاملات اجتماعی، با کاهش خطر ابتلا به آلزایمر پیوند خورده است.
مطالعه کنید، بازی کنید، یا به هر صورت ذهن را تحریک کنید
در کنار تعاملات اجتماعی، تحریک فکری نیز با خطر کاهش یافته آلزایمر مرتبط است. این نوع از تحریک می تواند به واسطه هر چیزی از مطالعه کتاب تا حل کردن جدول یا ارائه سخنرانی و انجام بازی های فکری شکل بگیرد.