کد خبر: ۱۴۲۴۴۸
تاریخ انتشار: ۱۸:۴۵ - ۲۸ بهمن ۱۳۹۵ - 2017February 16
بسیاری از اطلاعات مربوط به فراورده‌های غذایی که در فضاهای مجازی منتشر می‌شود، مشمول مضامین سراسر اشتباه یا در بهترین شرایط خیلی اشتباه است

شفا آنلاین>سلامت>رئیس اداره نظارت بر مواد غذایی و آشامیدنی با منشأ گیاهی سازمان غذا و دارو با ابراز تاسف از برخی مطالب منتشر شده نادرست درباره فراورده‌های غذایی، ضمن تکذیب "غذای دام بودن فراورده سویا" از مردم خواست اطلاعات درست را از منابع موثق اخذ کنند.

به گزارش شفا آنلاین، مهندس نسترن محمدی در اینباره افزود:  بسیاری از اطلاعات مربوط به فراورده‌های غذایی که در فضاهای مجازی  منتشر می‌شود، مشمول مضامین سراسر اشتباه یا در بهترین شرایط خیلی اشتباه است؛ کما اینکه اخیرا در یکی از همین شبکه‌هایی که داعیه دهان پر کن بازگشت به تغذیه سالم و سنتی را دارد، مطلبی مشاهده می‌شود که جای تامل فراوران دارد. به عنوان مثال کنجاله سویا محصول تفاله پس از روغن کشی تعریف و از مردم خواسته شده از مصرف سویا یا به زعم آنان این "غذای دام" پرهیز کنند! این مطالب در حالی بیان می شود که با کمترین اطلاعاتی می‌توان به ماهیت زولات سویا که نوع بسیار تصفیه شده‌ای ازپروتئین سویا بوده و غنی از پروتئین با  محتوای ۹۰ درصدی است، پی برد.

وی در بخش دیگری از سخنانش در خصوص کنسانتره نیز مطالبی بیان کرد و آنرا حاوی ۷۰ درصد پروتئین دانست که نوعی سویای بدون آب تلقی می‌شود و گفت: این محصول نیز فاقد سبوس، چربی و کربوهیدارت بوده و در فرآورده‌های های مخصوص صبحانه، غذاهای آماده و گوشتی مصرف می‌شود.

وی ادامه داد: از جمله ویژگی‌های این فراورده این است که از آرد سویایی که چربی‌اش گرفته شده تهیه و فاقد چربی و کربوهیدرات است و طعم آن خنثی بوده و به عنوان بهبود دهنده بافت فرآورده‌های گوشتی، افزایش محتوای پروتئینی، بهبود طعم و عامل امولسیون مصرف می‌شود.

رئیس اداره نظارت بر مواد غذایی و آشامیدنی با منشأ گیاهی سازمان غذا و دارو، آرد سویا را نیز نتیجه آسیاب لوبیای سویا بر شمرد و با بیان اینکه این فراورده نیز در دو نوع دارای چربی کامل و بدون چربی موجود است، گفت: نان حاصل آز آن نیز به دلیل فاقد گلوتن بودن، دارای بافتی متراکم است.

وی همچنین در رد ادعای تفاله پس از روغن کشی بودن سویا، به معرفی پروتئین سویای بافت‌دار (TSP) پرداخت و آن‌را فراورده‌ای متشکل از خمیر آرد بدون چربی سویا و آب  برشمرد.

بنابر اعلام روابط عمومی سازمان غذا و دارو، محمدی در پایان  خطاب به مردم  گفت: هیچ موضوع دارای حائز اهمیت در حوزه فراورده های غذایی را نباید بر اساس مطالب این گروه‌های روییده بسان قارچ  که عموما نیز با با اهداف خاص شکل می‌گیرند، پذیرفت؛ مگر اینکه اصالت آنها مورد تایید خبرگان و نهادهای متخصص امور باشد.

برچسب ها: اطلاعات ، سویا ، سازمان
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: