کد خبر: ۱۴۲۴۲۲
تاریخ انتشار: ۰۶:۱۵ - ۲۹ بهمن ۱۳۹۵ - 2017February 17
دقت رادیوسرجری گامانایف حداقل آسیب را به بافت‌های سالم مجاور وارد می‌کند. در برخی موارد، رادیوسرجری گامانایف در مقایسه با سایر انواع روش‌های پرتودرمانی دارای عوارض جانبی کمتری است. همچنین، رادیوسرجری گامانایف اغلب نسبت به جراحی مغز یک گزینه امن‌تر است.
شفا آنلاین:رادیوسرجری گامانایف نوعی اشعه‌درمانی به منظور درمان تومورها و سایر اختلالات مغزی است. در رادیوسرجری گامانایف، با تجهیزات تخصصی نزدیک به 200 پرتوی کوچک به صورت متمرکز به تومور یا سایر بافت‌های هدف تابانده می‌شود. اگرچه هر پرتو اثر بسیار کمی روی بافت مغز دارد، در جایی که تمام پرتوها به یکدیگر می‌رسند، دوز بالایی از اشعه به بافت مورد نظر تابانده می‌شود.

به گزارش شفا آنلاین:دقت رادیوسرجری گامانایف حداقل آسیب را به بافت‌های سالم مجاور وارد می‌کند. در برخی موارد، رادیوسرجری گامانایف در مقایسه با سایر انواع روش‌های پرتودرمانی دارای عوارض جانبی کمتری است. همچنین، رادیوسرجری گامانایف اغلب نسبت به جراحی مغز یک گزینه امن‌تر است.
رادیوسرجری گامانایف معمولا طی یک روز قابل انجام است.
علت انجام
دلایل انجام رادیوسرجری گامانایف اغلب یک جایگزین مناسب برای جراحی مغز است. جراحی مغز نیاز به برش جمجمه، غشای اطراف مغز و بافت مغز دارد. این نوع پرتودرمانی معمولا در موارد زیر انجام می‌شود:
وجود تومور یا سایر اختلالات مغزی که دسترسی به آن از طریق جراحی مغز دشوار است.
وضعیت سلامت شخص به اندازه‌ای نیست که تحت عمل جراحی مغز قرار گیرد.
فرد ترجیح می‌دهد که از روش‌های درمانی کم‌تهاجمی‌تر استفاده شود.
رادیوسرجری گامانایف معمولا برای درمان وضعیت‌های زیر استفاده می‌شود:
تومور مغزی. رادیوسرجری در درمان تومورهای مغزی غیرسرطانی(خوش‌خیم) و تومورهای مغزی سرطانی (بدخیم) مفید است.
رادیوسرجری ماده ژنتیکی (DNA) را در سلول‌های تومور تخریب می‌کند. سلول‌ها توانایی خود را برای تولید مثل از دست داده و ممکن است از بین رفته و تومور ممکن است به تدریج کوچک شود.
ناهنجاری‌های عروقی (AVM .(AVM شامل اختلالاتی در شریان‌ها و وریدهای مغزی است. در این بیماری مویرگ‌ها که عروق خونی کوچکی هستند از سیستم خونرسانی خارج شده و این امر می‌تواند منجر به اختلال در جریان خون طبیعی و درنتیجه خونریزی شود.
نورآلژی عصب سه قلو. نورآلژی عصب سه قلو اختلال یک یا هردو عصب سه قلو است. عصب سه قلو اطلاعات حسی را بین مغز و نواحی پیشانی، گونه و فک پایین را کنترل می‌کند. این اختلال عصبی درد ناتوان کننده‌ای در صورت ایجاد می کند که مشابه شوک الکتریکی است.
پس از درمان، اکثر افراد طی چند روز تا چند ماه بهبود می‌یابند.
نوروم آکوستیک. نوروم آکوستیک یک تومور غیرسرطانی (خوش‌خیم) است که اغلب در عصبی که گوش را به مغز متصل می‌کند، اتفاق می‌افتد.
فشار تومور به عصب سبب می‌شود که شخص دچار کاهش شنوایی، سرگیجه، از دست دادن تعادل و وزوز گوش شود. با رشد تومور، اعصابی که احساس و حرکات عضله را در صورت تحت کنترل دارند نیز تحت فشار قرار می‌گیرند.
رادیوسرجری می‌تواند با وارد کردن حداقل آسیب دائمی به عصب، سبب توقف رشد تومور یا کوچک شدن اندازه آن شود.
تومورهای هیپوفیز. تومورهای هیپوفیز می‌توانند مشکلات زیادی را ایجاد کنند. غده هیپوفیز هورمون‌ها را که دارای عملکردهای متنوع بوده و در استرس، متابولیسم بدن و عملکرد جنسی نقش دارند، در بدن کنترل می‌کند.
خطرات احتمالی
در رادیوسرجری گامانایف از هیچ برشی همانند جراحی استفاده نمی‌شود، بنابراین به طور کلی نسبت به جراحی مغز خطرات کمتری را به دنبال دارد. در جراحی مغز، شما ممکن است با عوارض مرتبط با بیهوشی، خونریزی و عفونت روبرو شوید.
عوارض جانبی زودرس معمولا موقتی بوده و عبارتند از:
خستگی. خستگی ممکن در چند هفته اول پس از رادیوسرجری گامانایف اتفاق افتد.
تورم. تورم مغز در ناحیه درمان شده یا در ناحیه نزدیک به آن می‌تواند سبب بروز علائمی مانند سردرد، تهوع و استفراغ شود. پزشک ممکن است داروهای ضدالتهاب (داروهای کورتیکواستروئید) را به منظور پیشگیری از بروز این مشکلات یا درمان علائم تجویز کند.
مشکلات پوست سر و مو. پوست سر ممکن است در محلی که دستگاه در طول درمان به سر متصل می شود قرمز و حساس شود. برخی افراد ممکن است به طور موقت مقداری از موهای خود را از دست بدهند.
به ندرت ممکن است افراد دچار عوارض جانبی طولانی‌مدتی مانند سایر مشکلات مغزی یا عصبی ماه‌ها پس از رادیوسرجری گامانایف شوند.سپید
Your Doctor
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: