به گزارش شفا آنلاین، تازهترین مطالعات نشان داده، مصرف غلات سبوسدار در بهبود باکتری روده، تقویت سیستم ایمنی بدن و جلوگیری از ابتلا به سندروم روده تحریکپذیر نقش مؤثری ایفا میکند.
عفونتهای حاد دستگاه گوارش خطر گسترش و توسعه سندروم روده تحریکپذیر را افزایش میدهد. عوامل دیگری که احتمال ابتلا به انواع این سندرم بهغیر از نوع بعد از عفونت را زیاد میکنند، تب طولانی مدت، اضطراب و افسردگی هستند.
سندرم روده تحریکپذیر نوعی اختلال در
عملکرد روده است که با درد مزمن در ناحیه شکم، احساس ناراحتی، نفخ و
تغییرات در عادات رودهای، بدون هرگونه علت ارگانیک دیگری، مشخص میشود.
اسهال یا یبوست میتوانند علامت غالب باشند که ممکن است به صورت متناوب
ظاهر شوند.
در گذشته بیماریهای رودهای مانند امروز شایع نبود، زیرا استفاده از آنتیبیوتیکهای قوی و داروهای دیگری که مخل رشد طبیعی، سلامت و تعادل باکتریهای روده هستند رواج امروزی را نداشت. البته پزشکان سنتی همچنان از گیاهان طبیعی غیر تهاجمی بهجای آنتیبیوتیک برای درمان عفونتهای باکتریایی استفاده میکنند.
افرادی که غلات کامل را به عنوان بخشی از رژیم سالم
غذایی مصرف می کنند، کمتر از دیگران به بیماریهای قلبی عروقی، دیابت نوع 2
و برخی از سرطانها مبتلا میشوند، همچنین سیستم ایمنی قویتری دارند و
بدن آنها التهاب کمتری را تجربه میکند. علاوهبر این مصرف غلات موجب کاهش
وزن میشود و خود این مسئله به عدم ابتلا به انواعی از بیماریها نیز کمک
میکند.