کد خبر: ۱۴۱۸۲۲
تاریخ انتشار: ۱۸:۰۰ - ۲۳ بهمن ۱۳۹۵ - 2017February 11
اگر آمار واقعی بیماران روانی مزمن را بیان کنیم بهتر می توانیم از حقوق آنان دفاع کرده و در برابر شرایط آنان چانه زنی کنیم.

شفا آنلاین>سلامت>معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی کشور از برخی امور مربوط به درمانی بیماران روان گلایه کرد و گفت: آن اندازه که به دنبال فناوری های بیماری های جسمی هستیم به فناوری های مربوط به توانبخشی بیماران روان بها نمی دهیم.

به گزارش شفا آنلاین، حسین نحوی نژاد روز شنبه در آیین افتتاح نخستین مرکز آموزشی ویژه بیماران روانی مزمن در کشور (احبا) افزود: وزارت بهداشت یک وزارتخانه به دنبال بیماری های جسمی است و بطورمثال تا آن اندازه که به دنبال سی تی اسکن یا میکروسکوپ های چشم پزشکی است به فناوری های جدید بازتوانی توجهی ندارد.

رئیس سازمان بهزیستی کشور در ادامه از بیمه ها نیز انتقاد کرد و گفت: بیمه ها، پیشگیری کننده نیستند و بطورمثال منتظر می مانند تا فردی به بیماری سرطان مبتلا شود و آنگاه 40 میلیون تومان هزینه درمان او را پوشش دهند اما هزینه امور مربوط به غربالگری بیماری هایی مانند سرطان سینه را نمی پذیرند.

وی تصریح کرد: بخش کاردرمانی ، مهجورترین بخش حتی در بهترین بیمارستان های روان به شمار می رود و گاهی حتی شاید به عنوان انباری استفاده شود.
به گفته وی ، در بسیاری از بیمارستان ها روان ، پرستاران در بخش قفس مانند یا شبیه باجه های بلیط در اتاق بیماران روان فعالیت دارند ؛ بنابر این به کار پرستاران ارج می نهم اما با این معضل در وزارت بهداشت روبرو هستیم.

نحوی نژاد افزود: امید است که اکنون که وزارت بهداشت بیمه ها را در دست گرفت مشکلات مردم در این زمینه را حل کند؛ مردم به خدمات غربالگری نیاز دارند.
معاون سازمان بهزیستی کشور گفت: درآیین نامه اجرای هیات وزیران برنامه چهارم به ازای هر صد هزار نفر ، سه نفر بیمار روانی مزمن برآورد شده بود اما اکنون یکصد هزار بیمار روان مزمن در کشور را تحت پوشش داریم ؛ بیمار روانی مزمن بیماری است که حداقل دو سال سابقه بیماری و بستری مکرر و ناتوانی از زندگی روزمره و همچنین چند بیماری از جمله افسردگی، اسکیزوفرنی و شیزوفرنی را با هم داشته باشد.


برچسب ها: بیمار ، توانبخشی ، بهداشت
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: