کد خبر: ۱۴۱۷۵۵
تاریخ انتشار: ۱۱:۳۰ - ۲۳ بهمن ۱۳۹۵ - 2017February 11
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران عنوان کرد
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران گفت: کارکرد نظام‌های سلامت در تمام دنیا انضباط و اقتدار و قدرت تصمیم گیری یک بیمه است. یک بیمه باید یک ابزار برای حفاظت از مردم در برابر هزینه‌های سلامت باشد.

شفاآنلاین>سلامت>مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران با اشاره به اینکه نمی‌شود پول پزشک خانواده جای دیگری باشد، اما ما پاسخگو باشیم اظهار کرد: موظف بودیم نهایت همکاری را بر اساس دستور وزیر رفاه با طرح تحول داشته باشیم اما این حق را برای خود قائل‌ایم نقد کنیم آیا استراتژی که طی کردیم به صلاح کشور است و می‌تواند پایدار باشد؟

به گزارش شفاآنلاین، محمدجواد کبیر در سیزدهمین همایش اجلاس سراسری مدیران ارشد سازمان بیمه سلامت ایران که هم اکنون در هتل المپیک تهران در حال برگزاری است با بیان اینکه در شرایط فعلی مباحث بسیاری پیرامون بیمه مطرح است گفت: چون مانیفست روشنی از کارکرد بیمه در اجتماع هنوز تعریف نشده، قرائت های مختلفی از آن مطرح می شود.

وی افزود : جدال اخیر بر سر اینکه سازمان بیمه سلامت کجا باید باشد؟ بسیار بحث انگیز بوده است. بزرگترین آسیب در زمانی که دولتی در حال تغییر است این است که معمولا شرایط استحکام فرآیندهای اجرایی کمی متزلزل می‌شود، در این شرایط تمام تلاشمان این بوده شالوده اصلی تفکر بیمه ای را در بیمه سلامت حفظ کنیم.

مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران با اشاره به اینکه همه ما مدیران بیمه سلامت مکلفیم با عزم و اعتماد به نفس قابل قبول این شرایط را مدیریت کنیم گفت: کارکرد نظام‌های سلامت در تمام دنیا انضباط و اقتدار و قدرت تصمیم گیری یک بیمه است. یک بیمه باید یک ابزار برای حفاظت از مردم در برابر هزینه‌های سلامت باشد.

کبیر افزود: دکتر روحانی طی دولت یازدهم این را اثبات کردند که حمایتشان از بیمه ظاهری نیست و بیمه اقشار محروم برگ زرینی در دولت بوده است.

وی با اشاره به اینکه در گذشته ما خریدار خدمت بودیم اما تغییرات امروز در دنیا، تفاوت هایی ایجاد کرده است عنوان کرد: امید به زندگی افزایش یافته و حاکی از آن است که مردم شانس بیشتری برای زنده ماندن پیدا کرده اند. ارائه خدمات برای این مردم باید سرلوحه برنامه های سلامت باشد. باید بدانیم چه جمعیتی با چه گروه سنی کدام خدمات ما را دریافت می کنند و چه کمکی به آنها می شود؟.

مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران ادامه داد: باید بدانیم منابعی که خرج می کنیم منتج به چه خدماتی می شود و آیا باعث حل قطعی مشکل آنها می‌شود؟.

کبیر ادامه داد: نیازمند سیاست گذاری مبتنی بر شواهد هستیم. بر اساس آخرین آمار وزارت بهداشت برای بیماری های غیرواگیر از هر 100 دیابتی، 27 نفر به هدف درمان پیش بینی شده رسیده اند. همچنین از 100 نفر مبتلا به فشار خون 35 نفر به هدف درمانی پیش بینی شده رسیده اند. یا در چاقی نزدیک به 60 درصد افراد در جمعیت بالای 18 سال، بی. ام. آی بالای 25 دارند، 22 درصد بی. ام. آی 30 به بالا و 38 درصد بی. ام. آی بین 25 و 30 دارند. موفق ترین برنامه در کنترل چربی خون است و از 100 نفر 65 نفر درمان شده اند.

وی با تاکید بر اینکه ما در حوزه بیمه به شدت نیازمند بازاریابی اجتماعی هستیم و نیازداریم خاستگاه‌های مردم و جامعه را از اینکه از بیمه به عنوان ابزار حمایتی استفاده کنند بدانیم گفت: امروز سه اصل اساسی را پس از گذشت سه سال از طرح تحول سلامت باید در بیمه مدنظر داشته باشیم، نخست توانمندسازی مردم و آگاهی آنها از حقوق خودشان است.

کبیر ادامه داد: باید بتوانیم در حوزه اجتماعی یک نظارت اجتماعی را برای استیفای حقوق مردم از طریق خودشان ایجاد کنیم. نکته دوم خرید راهبردی است. اگر خرید راهبردی را حذف کنیم نمی‌توانیم از بیمه کارکرد حفاظتی را انتظار داشته باشیم و سوم تقویت و نظارت بخشی است.

مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران با اشاره به اینکه نظام سلامت مکلف است برای پیاده سازی اقتصاد مقاومتی به کنترل تقاضا در قالب نظام ارجاع پایبند باشد عنوان کرد: امروز دولت بیشتر از این نمی‌تواند کمک کند و با تصور اینکه با هزینه تراشی بیشتر دولت مکلف است منابع بیشتری تامین کند، ساده اندیشی است.

کبیر افزود: دولت هشت هزار میلیارد تومان اوراق برای ما در نظر گرفت که تا کنون 4 هزار میلیارد تومان را گرفتیم. آیا مجازیم این مسیر را بی توجه به منابع ادامه دهیم؟ ما باید استراتژی هایمان را اصلاح کنیم.


وی با اشاره به اینکه نمی شود پول پزشک خانواده جای دیگری باشد، اما ما پاسخگو باشیم اظهار کرد: درباره منابع ناشی از یک درصد ارزش افزوده هم همینطور است. ما موظف بودیم نهایت همکاری را بر اساس دستور وزیر رفاه با طرح تحول داشته باشیم اما این حق را برای خود قائل ایم که نقد کنیم آیا استراتژی که طی کردیم به صلاح کشور است و می‌تواند پایدار باشد یا خیر؟.

کبیر تصریح کرد: ما از سال 94 هشدار دادیم که اگر قرار است بیمه شدگان جدید اضافه شوند راهی جز اجرای نظام ارجاع نداریم. ما با توجه به کارکرد طرح تحول با توافق وزارت بهداشت به شرطی زیربار این موضوع رفتیم که همه منابع در بیمه باشد اما محقق نشد و دردسرهایی ایجاد کرد.

کبیر گفت: امروز راهی نداریم جز اینکه نظام داده‌های خودمان را برای اقتصاد مقاومتی شفاف کنیم و قدرت پردازش و تحلیل بر اساس آن داشته باشیم.

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: