کد خبر: ۱۴۰۹۵۰
تاریخ انتشار: ۱۵:۰۰ - ۱۶ بهمن ۱۳۹۵ - 2017February 04
محققان مرکز خواب و هوشیاری ویسکانسین با استفاده از فناوری اسکن سه‌بعدی میکروسکوپ الکترونی تصاویری از غشای مغزی موش تهیه کردند که نشان می‌دهد خواب نقش مهمی در توانایی یادگیری مطالب جدید ایفا می‌کند.

شفا آنلاین:محققان مرکز خواب و هوشیاری ویسکانسین با استفاده از فناوری اسکن سه‌بعدی میکروسکوپ الکترونی تصاویری از غشای مغزی موش تهیه کردند که نشان می‌دهد خواب نقش مهمی در توانایی یادگیری مطالب جدید ایفا می‌کند.

به گزارش شفا آنلاین، این تصاویر نشان می‌دهد در هنگام فعالیت روزانه اتصالات بین نورون‌های مغز که با عنوان سیناپس‌ شناخته می‌شوند رشد کرده و تقویت می‌شوند؛ اما در هنگام خواب این سیناپس‌ها حدود 20 درصد کوچکتر می‌شوند، بدین ترتیب فضای کافی برای رشد بیشتر آن‌ها فراهم می‌شود و امکان یادگیری مطالب جدید در روز بعد فراهم می‌شود.
این پروژه تحقیقاتی چهار سال به طول انجامید و شامل عکس‌برداری، بازسازی و تجزیه و تحلیل ساختار دو بخش از غشای مغزی موش‌ها بود. محققان برای درستیابی به مستندات بصری، در این تحقیقات شش هزار و920 سیناپس را بازسازی و ابعاد آن‌ها را اندازه‌گیری کردند. آن‌ها با مقایسه اندازه سیناپس‌ها به میزان خواب موش‌ها در بازه زمانی شش تا هشت ساعت قبل از تهیه تصاویر به این نتیجه رسیدند که اندازه سیناپس‌ها پس از چند ساعت خواب به میزان 18 درصد کاهش می‌یابد. این تغییر اندازه در 80 درصد سیناپس‌ها رخ می‌دهد، اما 20 درصد آن‌ها بدون تغییر باقی می‌مانند.
به اعتقاد محققان این سیناپس‌های باقی مانده وظیفه نگهداری پایدارترین خاطرات را برعهده دارند.

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: