کد خبر: ۱۴۰۸۲۱
تاریخ انتشار: ۱۱:۴۵ - ۱۵ بهمن ۱۳۹۵ - 2017February 03
پرستاری قدمتی به تاریخ انسانی دارد و از همان ابتدا که فرزندی متولد شد و انسانی پا به جهان گذاشت پرستاری و نیاز به دستان گرم و محبت شکل گرفت .
شفا آنلاین>سلامت>پرستاران سفید پوشان خدمتگزاران بی توقعی عرصعه سلامت هستند که با کارشبانه روزی و همدم بیماران و همراه پزشکان مرهمی برای دردبیماران و کمکی برای پزشکان هستند .

به گزارش شفا آنلاین،پنجم جمادی الاولی (15بهمن ماه جاری ) زاد روز میلاد با برکت حضرت زینب (س) است که به همین مناسبت این روز در تقوم رسمی ایران به نام پرستار ،به منظور قدرانی از خدمات ارزشمند و انسان دوستانه این قشر از جامعه سلامت نامگذاری شده است .
حضرت زینب عقیله بنی هاشم که به عنوان زینت پدر از ایشان یاد می شود ،یار و غمخوار بیماران و جاماندگان واقعه کربلا است ،کسی که قیام کربلا به واسطه ایشان در طول تاریخ ماندگار شد .
حضرت زینب کبری (س) نه تنها پرستار بیماران به جامانده از صحرای کربلا مانند حضرت سجاد(ع) بود، بلکه پرستار و التیام بخش دیگر بازماندگان و از نظز روحی و جسمی بود و کودکان و زنان را سرپرستی کردند و با صبر و استقامت و در عین حال با اطلاع رسانی و شجاعت
بی نظیر و بابیان مصائب و ظلمی که بر خاندان امام حسین (ع) رفت اجازه ندادند که از ارج و منرلت این خاندان کاسه شود و از رمز ماندگاری آن را چنان در کالبد جان و نسل ها و سینه به سینه منتقل کردند که قیام سرور و سالار شهیدان تا ابد ماندگار و تاثیرگذار خواهد ماند .
پرستاری قدمتی به تاریخ انسانی دارد و از همان ابتدا که فرزندی متولد شد و انسانی پا به جهان گذاشت پرستاری و نیاز به دستان گرم و محبت شکل گرفت و انسان هم در تمام طول تاریخ در برابر مصائب بیماری ها و مشکلات روحی و جسمی خود نیاز مند به وجود پرستاری در کنار خود بود تا با قوت قلبی که از او می گیرد بر بیماری و شرایط سخت خود فائق شود .
پرستاران در مراکز درمانی و بیمارستانی به عنوان فرشتگان سفید پوش التیام بخش بیماران و همراه پزشکان هستند وجود شان در این مراکز امید و زندگی را تداعی می کند .
دکتر سید حسن هاشمی وزیر بهداشت ،درمان و آموزش پزشکی در حاشیه مراسم گرامیداشت روز پرستار گفته است : تعداد پرستاران در کشور نسبت به تعداد پرستاران کشورهای منطقه به ازای هر تخت بیمارستانی، بسیار پایین است و برای رسیدن به متوسط تعداد پرستاران در کشورهای منطقه، تعداد پرستاران فعلی در کشور باید حداقل سه برابر افزایش پیدا کند بنابراین فشار کاری زیادی بر روی جامعه پرستاری است و ممکن است حقوق مردم و پرستاران، مغفول بماند.
وزیر بهداشت ضمن تاکید بر اهمیت مراقبت بیشتر از مردم در بیمارستانها و مراکز درمانی، گفت: در نظام سلامت نیاز زیادی به بهیار و کمک بهیار وجود دارد چراکه در حال حاضر، وظایف آنها مانند انتقال ویلچر و برانکارد را همراهان بیماران انجام می دهند بنابراین با کمبود نیرو روبرو هستیم و امیدواریم که اگر امسال این اتفاق رخ نداد در دولت آینده حتما کمبود نیرو جبران شود زیرا در افزایش رضایتمندی مردم بسیار مهم و موثر است.
هاشمی با اشاره به معوقات جامعه پزشکی، پرستاری و سایر گروه های پزشکی و غیرپزشکی، نیز افزود:مجلس اقدام بزرگی را انجام داد و بخش سخت کار این بود که مجلس با پرداخت این معوقات، موافقت کند و در حال حاضر بیش از 5 ماه از مصوبه مجلس گذشته و با وجود اینکه بخشی از مطالبات کادر درمانی پرداخت شده، اما هنوز برخی از همکاران ما بلکه اکثریت آنها بیش از یکسال است که مطالبات خود را دریافت نکرده اند.
وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: معاون اول رییس جمهور قول داد که دولت بتواند تا قبل از پایان سال، معوقات کادر درمانی را پرداخت کند و بیمه ها حتما باید به تعهدات خود عمل کنند و تامین اجتماعی هم که حق بیمه درمان را دریافت کرده باید بدهی خود به بیمارستانهای دولتی را پرداخت کند که در غیر این صورت ممکن است مشکلاتی برای بیمه شدگان سازمان تامین اجتماعی به وجود آید که مسئولان این سازمان باید پاسخگوی این مشکلات باشند.
هاشمی در بخش دیگری از سخنان خود گفت : متاسفانه خبر خوشی برای پرستاران ندارم همه ما می دانیم که این قشر مهربان و زحمت کش و دارای کار سخت و ویژه مراقبت از جان انسانها، چه جایگاه والایی دارند. متناسب با جایگاهی که دارند، انتظار است که در جامعه، بیش از این مورد احترام قرار گیرند و حق و حقوق آنها مورد توجه مسئولان قرار گیرد و به تعریف و تمجید اکتفا نشود و وضعیت معیشتی، سلامتی خود و خانواده آنها در نظر گرفته شود.
وزیر بهداشت ابراز امیدواری کرد که جامعه پرستاری در آینده، بیشتر مورد تکریم جامعه و مسئولان قرار گیرد چرا که احترام به آنها، احترام به خودمان، جسم، والدین و فرزندانمان است.
معاون پرستاری وزیربهداشت، درمان وآموزش پزشکی نیز گفته است :هم اکنون حدود 150 هزار پرستار در بخش های دولتی و غیردولتی کشور درکنار سایر اعضای تیم سلامت به ارائه خدمات شبانه روزی مشغول هستند.
محمد میرزابیگی افزود : هم اکنون در 181 دانشکده پرستاری بالغ بر60 هزار دانشجوی پرستاری در مقاطع کارشناس، کارشناسی ارشد و دکتری، تحصیل می کنند.
محمد میرزابیگی افزود: پرستاری ایران در مرز دانش این رشته حرکت می کند و خدمات پرستاری در ایران مطابق جدیدترین روشهای مراقبتی در دنیاست. بیش از 14 هزار مدیر پرستاری نیز در لایه های مختلف مدیریتی تا سطح سر پرستاری فعالیت می کنند.
معاون وزیربهداشت ادامه داد: مبنای حرکت وزارت بهداشت درحوزه پرستاری ماموریت ابلاغی وزیر بهداشت است که در قالب برنامه های به صورت 25 آیین نامه و دستورالعمل اختصاصی پرستاری اجرا می شود.
میرزابیگی با اشاره به برنامه های عملیاتی وزارت بهداشت درحوزه پرستاری گفت: علاوه بر اجرای سیاست سطح بندی خدمات و مراقبت های پرستاری به سطوح تخصصی، عمومی و اولیه و تعریف سند عرضه و تقاضای پرستاری، اقدامات متعددی برای جبران کمبود نیروی پرستار در دولت یازدهم انجام شده است.
وی افزود: ظرفیت پذیرش دانشکده های پرستاری درسراسر کشور نسبت به سه سال قبل دو برابر شده است همچنین 10 هزار نیروی غیر دانشگاهی یکساله تربیت شده اند که آماده ورود به بازار کار هستند.
معاون وزیربهداشت گفت: همچنین بالغ بر35 هزار نیروی پرستار به روشهای مختلف در دولت یازدهم در بیمارستانهای دولتی بکارگیری شدند از جمله 16 هزر پرستار برای اجرای طرح تحول سلامت، پنج هزار پرستار برای جایگزینی مرخصی زایمان، علاوه بر آن چهار هزار دانشجوی سال آخر با آیین نامه مخصوصی بکارگیری شدند.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: