هزاران سال است که گیاه ماش مورد استفاده قرار گرفته و اصلیت این گیاه مربوط به کشور هندوستان بوده و در سراسر نواحی آسیایی کشت می شود.
شفا آنلاین:ماش،دانه ای خوراکی از گروه حبوبات و دارای خواص بسیاری است که کاهش کلسترول بد خون از جمله آنها است.به گزارش شفا آنلاین،هزاران سال است که گیاه ماش مورد استفاده قرار گرفته و اصلیت این گیاه مربوط به کشور هندوستان بوده و در سراسر نواحی آسیایی کشت می شود.چینیهای باستان از این گیاه برای رفع گرما و سمزدایی بدن استفاده میکردند.امروزه نیز به خاطر ارزش غذایی بالای این گیاه، در موارد مختلف استفادههای فراوانی از آن میشود.اگر میزان کلسترول خونتان بالا است استفاده از ماش را به شما توصیه میکنیم.دانههای ماش دارای کلسترول پایین و مقدار زیادی فیبر رژیمی محلول هستند.فیبر رژیمی به آن دسته از مواد غذایی اطلاق میشود که قابل هضم نیستند.فیبرهای
رژیمی دو گونه هستند: محلول و غیرمحلول،فیبر غیرمحلول به تعادل و تنظیم
حرکات روده میپردازد ولی کار زیادی برای کاهش فشارخون انجام نمیدهد.فیبر
محلول وقتی با آب موجود در سیستم هاضمه مخلوط شود ماده ژل مانندی را تشکیل
میدهد که به نوبه خود به بهبود عملکرد اعضای بدن میپردازد.مصرف روزانه 10 تا 25 گرم فیبر محلول برای کاهش کلسترول بد نیز توصیه میشود.هر پیمانه ماش حاوی 1/9 گرم فیبر رژیمی است.ماش
و دیگر حبوبات مادهای به نام مهارکننده پروتئاز دارند که میتواند در
برابر سرطان سینه اثر محافظ داشته باشد. مهارکننده پروتئاز تقسیم سلولهای
سرطانی را کند کرده و به این ترتیب از تشکیل تومور جلوگیری میکند.ماش از جمله حبوباتی است که دارای شاخص قند پایینی است و مصرف آن برای افراد مبتلا به دیابت توصیه میشود