به گزارش شفا آنلاین،آنمی یا کم خونی اختلالی است که در نتیجه کاهش میزان هموگلوبین خون (بر اثر کمبود آهن یا مشکلات مربوط به جذب این ماده معدنی) بروز میکند. کم خونی یک اختلال تغذیه ای بسیار رایج در جهان است. این مشکل معمولا خانمها و کودکان را بیشتر درگیر میکند.متاسفانه در نتیجه ابتلا به کم خونی نیز فرد دچار مشکلات کمابیش جدی در بدن میشود. البته علاوه بر کمبود آهن، ممکن است کم خونی در نتیجه کمبود اسیدفولیک و ویتامین B۱۲، عوامل ژنتیکی یا بیماریهای مزمن نیز بروز کند. محققان بر این عقیده هستند که داشتن تغذیه مناسب کلید پیشگیری از بروز این بیماری و همچنین درمان آن است. درادامه با چند ماده غذایی آشنا میشوید که کمک زیادی برای مقابله با کم خونی میکنند.
بادام هندی
بادام هندی یکی از ترکیبات پرطرفدار آجیل است. باید بدانید که مصرف بادام هندی برای تامین آهن مورد نیاز بدن موثر است. بنابراین توصیه میشود که روزانه یک مشت کوچک از این بادامهای زرد و خوشمزه را میل کنید. کره بادام زمینی نیز منبع خوبی برای مقابله با کم خونی محسوب میشود. از دیگر میوههای خشک حاوی آهن میتوان به آلو خشک، کشمش، زردآلوی خشک، بادام، انجیر و خرما اشاره کرد.
تخم مرغ
اگر از کم خونی رنج میبرید بهتر است تخم مرغ را وارد برنامه غذاییتان کنید. هر یک عدد تخم مرغ حاوی یک میلی گرم آهن است. مصرف منظم این ماده غذایی مواد مغذی زیادی وارد بدن میکند در حالی که کالری آن زیاد نیست. توصیه میکنیم به همراه تخم مرغ آب پرتقال نیز مصرف کنید. چون این نوشیدنی باعث تحریک جذب آهن توسط بدن میشود.
گوجه فرنگی
گوجه فرنگی حاوی میزان قابل توجهی ویتامین C، ویتامین E و بتاکاروتن است. این ترکیبات مغذی برای مقابله و درمان کم خونی از اهمیت ویژه ای برخوردار هستند. برای افزایش جذب این ترکیبات مغذی توصیه میشود که گوجه فرنگی را به صورت آب گوجه فرنگی مصرف کنید. مصرف روزانه یک لیوان از این نوشیدنی توصیه میشود. در عین حال لازم است که از نوشیدن قهوه، نوشابهها و هر نوشیدنی انرژی زا بپرهیزید چون این قبیل نوشیدنیها در جذب آهن توسط بدن اختلال ایجاد میکنند.