به گزارش شفا آنلاین:اختلال «اوتیسم» نوعی اختلال عصبی تحولی است که شامل دامنه وسیعی از مشکلات ازجمله نقص در برقراری ارتباط و تعاملهای اجتماعی، نقص در شروع روابط اجتماعی و حفظ آنها، الگوهای تکراری و محدود رفتار، علایق و فعالیتها، انعطافناپذیری در رفتار و نقص در پردازش حسی است.
شواهد پژوهشی حکایت از آن دارد که بخش قابلتوجهی از مشکلات رفتاری و هیجانی کودکانی که دارای این اختلال هستند، به نحوه تغذیه و رژیم خوراکی آنها مرتبط است. لذا بایستی در کنار استفاده از درمانهای روانشناختی،از ؤزیم های خوراکی مناسب و تاییدشده ای نیز استفاده نمود.
در این خصوص، محققینی از دانشگاه علامه طباطبایی و دانشگاه خوارزمی، مطالعه ای را انجام داده اند که در آن رژیم خوراکی مناسب برای کودکان با اختلال اوتیسم به صورت علمی مورد بررسی قرار گرفته است.
اختلال «اوتیسم» نوعی اختلال عصبی تحولی است که شامل دامنه وسیعی از مشکلات ازجمله نقص در برقراری ارتباط و تعاملهای اجتماعی، نقص در شروع روابط اجتماعی و حفظ آنها، الگوهای تکراری و محدود رفتار، علایق و فعالیتها، انعطافناپذیری در رفتار و نقص در پردازش حسی است.
نتایج این مطالعه نشان می دهد که استفاده از رژیم خوراکی سرشار از ویتامین دی، کلسیم، اسیدفولیک، امگا 3 و روی برای کودکانی با اختلال اوتیسم بسیار مناسب است.
محققین همچنین، استفاده از میوه، سبزیجات تازه، خوراکهای کنسرونشده، حبوبات و خوراکهای با قند پایین برای این کودکان توصیه نموده اند.
بررسی علمی فوق، در آخرین شماره از دوماهنامه علمی ترویجی «تعلیم و تربیت استثنایی» وابسته به سازمان آموزش و پرورش استثنایی انتشار یافته است.