به گزارش شفا آنلاین، صدیقه دهنایی در برنامه انجمن خیریه ایران که در بیمارستان ولیعصر (عج) زنجان برگزار شد، گفت: انجمن اوتیسم ایران با مرکزیت در تهران دارای شعبههایی در استانهای مختلف است که در طیف بیماریهای اوتیسمی به وجود آمده است.
وی ادامه داد: این انجمن در جهت غربالگری بیماران اوتیسم در کل کشور شروع به کار کرده است و در جهت بالا بردن کیفیت زندگی و کمتر شدن مشکلات خانوادههای اوتیسم فعالیت میکند.
دهنایی با اشاره به اینکه انجمن خیریه اوتیسم در استان زنجان به تازگی شروع به کار کرده است، گفت: در این انجمنها یک سری فعالیتها در جهت بهبود این بیماران انجام میشود که از جمله این فعالیتها میتوان به رفتار درمانی، گفتار درمانی، مسائل آموزشی و کارگاههای آموزشی در جهت رساندن بیمار به یک استقلال نسبی اشاره کرد.
این داروساز افزود: در استان زنجان نیز فعالیتهایی در جهت غربالگری این بیماران و پیاده کردن برنامههایی در خانواده در جهت بالا بردن سطح کیفیت زندگی این بیماران دنبال میشود. در حال حاضر با کمکهای مسئولان حوزه بهداشت و درمان از طرف خیرین یک دفتر در خیابان صفا به این انجمن داده شده است تا کارهای مربوط به راهاندازی این انجمن صورت گیرد.
عضو انجمن اوتیسم ایران افزود: از سال گذشته جلسات متعددی در جهت غربالگری این کودکان داشتیم که توانستیم تعدادی از این کودکان را از طریق مدارس استثنایی و بهزیستی شناسایی کنیم.
در ادامه این برنامه، عضو هیئت علمی دانشگاه علومپزشکی زنجان اظهار کرد: اوتیسم نوعی اختلال رشدی است که علایم این اختلال تا پیش از سه سالگی بروز میکند و علت اصلی آن ناشناخته است.
مینا شعبانی افزود: این اختلال در پسران شایعتر از دختران است، به طوری که از میان 55 پسر متولد شده یک پسر و از میان 88 دختر متولد شده یک دختر مبتلا به اوتیسم میشود. اوتیسم بر رشد طبیعی مغز در حیطه تعاملات اجتماعی و مهارتهای ارتباطی تاثیر میگذارد. کودکان و بزرگسالان اوتستیک در ارتباطات کلامی و غیرکلامی تعاملات کلامی و غیرکلامی، تعاملات اجتماعی و فعالیتهای مربوط به بازی، مشکل دارند. متاسفانه به دلیل ناشناخته بودن بیماری، هیچ راه پیشگیری برای این اختلال وجود ندارد.