کد خبر: ۱۳۹۶۰۹
تاریخ انتشار: ۱۶:۳۰ - ۰۵ بهمن ۱۳۹۵ - 2017January 24
نکته بسیار مهم درباره این مصوبه این است که عطف به ما سبق نمی‌شود و با توجه به اینکه برای اولین بار این محدودیت قانونی در برنامه توسعه پنجم آمده بود و این برنامه از سال 90 اجرایی شده است بنابراین فقط پزشکان متخصصی که بعد از سال 90 به استخدام دانشگاه‌های علوم پزشکی درآمده‌اند مشمول این قانون هستند.
شفا آنلاین>سلامت>رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی گفت: ممنوعیت اشتغال و فعالیت همزمان پزشکان در بخش دولتی و غیر دولتی که در لایحه برنامه ششم مصوب شده است، عطف به ما سبق نمی شود.

به گزارش شفا آنلاین،علی نوبخت حقیقی درباره این مصوبه مجلس در برنامه ششم توسعه توضیح داد: بر اساس بند ب ماده 89 لایحه برنامه توسعه ششم، پزشکانی که در بخش دولتی فعالیت می‌کنند، حق ندارند به صورت همزمان در بخش غیر دولتی فعالیت کنند البته هنوز این مصوبه در شورای نگهبان تایید نشده و مصوبه قانونی نیست، با این حال در قانون برنامه توسعه پنجم نیز این مصوبه وجود داشته است که در قانون برنامه ششم تعدیل شده است.
وی ادامه داد: این مصوبه در قانون برنامه پنجم به شکل خیلی سختگیرانه تری وجود داشت و نمایندگان این دوره تبصره‌هایی در ذیل این ماده قانونی آورده‌اند که آن را تعدیل کرده است، به عنوان مثال پزشکان عمومی مشمول این مصوبه نیستند و در مورد پزشکان متخصص در مناطق محروم نیز با تشخیص رئیس دانشگاه علوم پزشکی برخی پزشکان متخصص استثنا می‌شوند.
رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: نکته بسیار مهم درباره این مصوبه این است که عطف به ما سبق نمی‌شود و با توجه به اینکه برای اولین بار این محدودیت قانونی در برنامه توسعه پنجم آمده بود و این برنامه از سال 90 اجرایی شده است بنابراین فقط پزشکان متخصصی که بعد از سال 90 به استخدام دانشگاه‌های علوم پزشکی درآمده‌اند مشمول این قانون هستند.
وی تاکید کرد: فقط پزشکانی که بعد از سال 90 در دانشگاههای علوم پزشکی استخدام شده اند، می‌دانستند که چنین قانونی وجود دارد و با علم به این قانون استخدام شده‌اند بنابراین ممنوعیت کار همزمان در بخش دولتی و غیر دولتی برای پزشکانی که قبل از سال 90 استخدام شده‌اند، معنا ندارد و اشتباه است.
نوبخت گفت: پزشکان و افرادی که امروز از این مصوبه مجلس گلایه دارند باید سال 90 این گلایه را اعلام می کردند و در مورد پزشکانی که قبل از سال 90 استخدام شده‌اند، ما هم به عنوان نمایندگان مجلس با آنان همدرد و هم عقیده هستیم.
وی افزود: وقتی یک استاد مسلم و پزشک متخصصی سالها در بخش دولتی و غیر دولتی فعالیت کرده و بیمارانی در بیمارستان خصوصی دارند که با هزینه خودشان و بدون بار مالی برای دولت، نیازمند خدمت او هستند و او نیز بعد از ظهرها فراغت دارد و می‌تواند به این بیمار رسیدگی کند، هیچ منطقی ندارد که او را از انجام این کار منع کند و محدود کردن او خلاف عدالت است.
رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در پاسخ به این پرسش خبرنگار که چرا این موارد به روشنی در متن قانون نیامده است، توضیح داد: لزومی ندارد، هر اصل مسلم قانونی را در همه مصوبات مجلس تکرار کنیم، عطف به ما سبق نشدن، قوانین یک اصل پذیرفته شده حقوقی، عقلی و منطقی است و لزومی به تکرار آن نیست.
نوبخت گفت: هیچ جای نگرانی برای پزشکان نیست، هم پزشکانی که قبل از سال 90 استخدام شده‌اند از این قانون مستثنی هستند و هم اجرای آن به تشخیص و اختیار رئیس دانشگاه علوم پزشکی گذاشته شده است و احتمالا افرادی که در این زمینه نگرانی دارند اشراف کافی به قوانین ندارند.
در بند ب ماده 89 لایحه برنامه توسعه ششم آمده است: کلیه پزشکان، دندانپزشکان و داروسازانی که در استخدام پیمانی یا رسمی دستگاههای اجرایی موضوع این قانون هستند، مجاز به فعالیت پزشکی در سایر مراکز تشخیصی، آموزشی، درمانی و بیمارستانهای خصوصی، عمومی غیر دولتی و خیریه یا فعالیت در بخش خصوصی مرتبط با حوزه ستادی مربوطه به غیر از دستگاه اجرایی خود نیستند.
در تبصره یک این بند از قانون آمده است: موارد استثنا برای مناطق محروم با ذکر نام فرد و علت به پیشنهاد دستگاه اجرایی مربوطه و هماهنگی وزارت بهداشت و سازمان مدیریت و برنامه ریزی به تصویب هیئت وزیران می رسد.
در تبصره دو این ماده قانونی نیز آمده است: مطب خصوصی پزشکان عمومی و پزشکان متخصص در مناطق محروم به تشخیص رئیس دانشگاه از شمول این قانون مستثنی می شود.
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۲
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۲:۳۲ - ۱۳۹۵/۱۱/۰۶
0
2
به نظرم در این مورد به خصوص زدن قید عطف به ماسبق از دید من با روح این دستور مغایر است چرا که به نظرم باعث اختلاف شدید درامدی بین پزشکان قبل با بعد 90 میشود
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۵:۵۹ - ۱۳۹۵/۱۱/۰۷
0
1
به نظر من هم خیلی زشته یک عده مستثنی باشند
از دید من این محترمانه و خیلی قانونی یعنی تبعیض بین پزشکان
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: