کد خبر: ۱۳۹۱۶۹
تاریخ انتشار: ۰۳:۵۹ - ۰۳ بهمن ۱۳۹۵ - 2017January 22
اکثر افرادی که به عارضه ی آرنج تنیس بازان مبتلا می شوند خود تنیس بازی نمی کنند. در واقع کمتر از 5 درصد از موارد تنیس البو در افرادی که تنیس بازی می کنند اتفاق می افتد
شفا آنلاین:. تنیس البو ممکن است در هر کسی که از آرنج، مچ و دست خود استفاده ی زیادی می کند ایجاد شود.

به گزارش شفا آنلاین:در یک مورد "حاد" تنیس البو ( موردی که کمتر از چند هفته از ایجاد آن گذشته است) درمان هرچه سریع تر عارضه اهمیت بالایی دارد. تنیس البو در صورت درمان نشدن ممکن است به صورت مزمن درآمده و برای ماه ها یا حتی سال ها در بدن فرد باقی بماند. این مشکل مخصوصاً در حالتی ایجاد می شود که برنامه ی درمانی مورد استفاده صرفاً بر روی رفع درد متمرکز بوده و به اصلاح ضعف های عضلانی و عادت های نامناسب که منجر به ایجاد عارضه شده اند توجهی نداشته باشد. متخصصین طب فیزیکی و توان بخشی ممکن است از روش های مختلف طب فیزیکی مانند روش های درمان دستی، ماساژ درمانی، ورزش درمانی، لیزر درمانی و غیره استفاده کرده و حرکات مفاصل و عضلات شما را آزادتر و بدون درد کنند.

تنیس البو یا آرنج تنیس بازان چیست ؟ (اپی کندیلیت خارجی)

تنیس البو عارضه ای دردناک است که به دلیل استفاده ی بیش از حد از عضلهی "اکستنسور" در بازو و ساعد ایجاد می شود. این عارضه در محل اتصال این تاندون ها به قسمت های گرد بیرون زده از بخش خارجی آرنج (اپی کندیل) ایجاد می شود. عضلاتی که شما از آن ها برای گرفتن، چرخاندن و حمل اجسام استفاده می کنید همگی به کندیل خارجی آرنج متصل شده اند. به همین خاطر است که حرکت دادن مچ و کف دست باعث ایجاد درد در آرنج می شود.

علل
استفاده ی طولانی مدت از مچ و کف دست مانند زمانی که با کامپیوتر و دستگاه های این چنینی کار می کنید (و قطعاً تنیس بازی کردن با تکنیک نامناسب و نگه داشتن غلط راکت) می توانند باعث ایجاد تنیس البو شوند. این عارضه می تواند ورزشکاران، کودکان و بزرگسالان را درگیر خود کند. این عارضه در آقایان نسبت به خانم ها شیوع بیشتری داشته و اکثراً در افراد بین 30 تا 50 سال بروز می کند.

علائم و نشانه ها
علائم شما ممکن است شامل موارد زیر باشند:
- درد منتشر شونده به درون ساعد و مچ دست
- دشواری در انجام برخی کارها مانند چرخاندن دسته ی در یا گرفتن لیوان چایی
- دشواری در انجام فعالیت هایی که نیاز به گرفتن اجسام دارند.
- افزایش درد به هنگام استفاده از مچ و کف دست به منظور بلند کردن اجسام، باز کردن در بطری و یا سفت گرفتن یک جسم مانند چاقو یا چنگال
- گرفتگی در آرنج
- ضعف در ساعد، مچ و کف دست

چگونه تشخیص داده می شود ؟
تنیس البو معمولاً به دلیل حرکات تکراری ایجاد می شود. در نتیجه، عضلات و مفاصل دیگر در این ناحیه از بدن نیز ممکن است درگیر شوند. فیزیوتراپیست شما یک معاینه ی فیزیکی دقیق را نه تنها از آرنج شما بلکه از دیگر نقاط درگیر بدن که ممکن است سبب ایجاد درد شده باشند به عمل می آورد. درمانگر شما آزمایشات دستی مخصوصی را انجام خواهد داد که می توانند به تشخیص مشکل شما و دیگر عارضه هایی چون ضعف عضلانی که منجر به ایجاد عارضه ی اصلی شدهاند کمک کنند. برای مثال، درمانگر ممکن است از شما بخواهد تا به آرامی عضله ی دردناک خود را منقبض کرده و بکشید تا نقطه ی اصلی ایجاد مشکل مشخص شود. به ندرت برای تشخیص این عارضه لازم است تا عکس برداری با اشعه ی ایکس انجام شود.

یک فیزیوتراپیست چگونه می تواند کمک کند؟
به مدت 24 تا 48 ساعت پس از شروع حاد درد شما، روش های درمانی استفاده شده عبارتند از:
- استراحت دادن به دست با دوری کردن از برخی فعالیت های خاص و اصلاح روش انجام برخی از فعالیت های دیگر
- استفاده از یخ بر روی آرنج، هر بار به مدت 10 تا 20 دقیقه
- استفاده از باندهای کشی و لاستیکی که عضلات دردناک را حمایت کرده و فشار وارده بر روی آن ها را کاهش می دهند.

بریس
متخصص طب فیزیکی تصمیم می گیرد که بیمار در مدت زمان بهبودی از بریس یا دیگر وسایل حمایت کننده برای عضلات خود استفاده کند یا خیر.

دارودرمانی
بسته به شدت عارضه، ممکن است پزشک آزمایشات بیشتر یا روش های درمانی مثل دارودرمانی را برای شما تجویز کند. در موارد نادر، روش های درمانی چون تزریق کورتیزون و یا عمل جراحی لازم است.

تمرینات و فیزیوتراپی
فیزیوتراپیست شما می تواند یک برنامه ی درمانی جامع برای شما طراحی کرده و سرعت بهبودی بدن شما را افزایش دهد. به احتمال زیاد، تمریناتی به شما داده می شود که باید آن ها را در منزل انجام دهید. همچنین ممکن است فیزیوتراپیست شما به منظور کاهش درد از روش های مخصوص فیزیوتراپی مثل روش های درمان دستی، تمرینات درمانی و گرما و سرما درمانی استفاده کند.

فیزیوتراپیست ها در طول دوره ی بهبودی تنیس البو، ورزش های درمانی مختلفی را تجویز می کنند :
- در ابتدای درمان، زمانی که درد بیشترین شدت را دارد، درمانگر شما ممکن است تمرینات انفعالی که در آن ها مچ دست و آرنج بدون استفاده از عضلات حرکت داده می شود را تجویز کند.

- با بهبود علائم می توانید بدون نیاز به کمک دیگران، مچ و آرنج خود را به طور فعال حرکت دهید.
- با قویتر شدن عضلات و کاهش علائم عارضه، می توانید از وزنه و نوارهای کشی برای افزایش قدرت عضلات استفاده کنید. میزان وزن وزنه ها باید به دقت تحت نظر گرفته شود تا از آسیب دیدن بیشتر عضلات جلوگیری شده و میزان پیشرفت در روند بهبودی مشخص شود.

لیزر درمانی
لیزر درمانی بر روی منطقه ی آسیب دیده انجام می شود. مطالعات نشان می دهند که این کار می تواند بر روی بهبودی تنیس البو اثر مثبت بگذارد. این روش درمانی معمولاً توسط شرکت های بیمه پوشش داده نمی شود.

شاک ویو تراپی
بیمارانی که روش های درمانی عادی بر روی آن ها اثری نداشته است می توانند از شاک ویو تراپی برای کنترل بیشتر عارضه ی خود استفاده کنند. در روش شاک ویو تراپی، امواج صوتی توسط یک دستگاه مخصوص به درون آرنج فرستاده میشود. مشخص است که این روش می تواند برای تسکین درد مفید باشد.

اولتراسوند تراپی

در روش اولتراسوند تراپی، امواج فراصوت به درون بافتها فرستاده شده و سلول های فیبروبلاست (سلولهای بافت پیوندی) را تحریک می کنند تا فرایند ترمیم بافت ها با سرعت بیشتری انجام شود.

حرکات اصلاحی
فیزیوتراپیست می تواند به شما کمک کند تا از عضلات خود به درستی استفاده کنید. برای مثال، زمانی که یک کیسه ی سنگین را بلند می کنید باید عضلات اطراف شانه و تنه ی خود را منقبض کنید تا از عضلات دست شما حمایت کنند. این حرکت ساده توسط فیزیوتراپیست به شما آموزش داده می شود و می تواند فشار وارده بر روی عضلات آسیب دیده را کاهش داده و به شما کمک کند تا بدون ایجاد آسیب جدید، به فعالیت های عادی خود بازگردید.

آیا می توان از این عارضه جلوگیری کرد ؟
شما می توانید با حفظ تناسب اندام خود، استفاده از تکنیک های مناسب در کار و یا هنگام ورزش کردن و همچنین استفاده از تجهیزاتی که برای بدن و میزان فعالیت شما طراحیشدهاند، از عارضه ی آرنج تنیس بازان جلوگیری کنید. فیزیوتراپیست می تواند این کارها را به شما آموزش دهد. اگر سال ها قبل به تنیس البو مبتلا شده اید، در صورتی که تاندون های شما به خوبی ترمیم نشده و یا قدرت عضلانی و دامنه ی حرکتی مفاصل شما بازیابی نشده باشند، خطر ایجاد دوباره ی آسیب وجود خواهد داشت. بازگشت به فعالیت ها و ورزش های قبلی در زمانی که آسیب قبلی هنوز بهبود نیافته است، خطر ابتلا به آرنجی که همیشه دردناک بوده و یا پایداری خود را از دست داده و ممکن است هر لحظه دوباره به عارضه مبتلا شود وجود خواهد داشت. فیزیوتراپیست می تواند به شما کمک کند تا تصمیم بگیرید چه زمانی برای بازگشت به سطح فعالیت و ورزش های قبلی مناسب بوده و دست و مچ و آرنج شما قدرت کافی برای این کار را دارند.

پزشک آنلاین

دکتر علی فرخانی [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: