کد خبر: ۱۳۸۸۵۶
تاریخ انتشار: ۲۳:۴۰ - ۲۹ دی ۱۳۹۵ - 2017January 18
در بحث محصولات تراریخته برای صادرات و وارداتشان علاوه بر سازمان غذا و دارو، سازمان جهاد کشاورزی نیز باید مجوزهای لازم و تأییدیه‌های مورد نظر را صادر کند تا یک محصول تراریخته در جامعه عرضه شود.
شفا آنلاین:دبیر ستاد زیست فناوری معاونت علمی فناوری در مورد شرایط صادرات و واردات محصولات تراریخته توضیح داد.

به گزارش شفا آنلاین،مصطفی قانعی دبیر ستاد زیست‌فناوری معاونت علمی فناوری با اشاره به بحث محصولات تراریخته اظهار داشت: در بحث محصولات تراریخته برای صادرات و وارداتشان علاوه بر سازمان غذا و دارو، سازمان جهاد کشاورزی نیز باید مجوزهای لازم و تأییدیه‌های مورد نظر را صادر کند تا یک محصول تراریخته در جامعه عرضه شود. 
 
وی بیان کرد: برای اخذ مجوز تأییدیه سلامت محصولات تراریخته، آزمایشگاه‌های مرجع و مورد تأیید وزارت بهداشت باید این مواد را از لحاظ سلامت و ژنتیک مورد آزمایش قرار دهند که در صورت سالم بودن مواد، اجازه ورود به بازارهای داخلی و حتی صادرات این محصول داده می‌شود.
 
قانعی ادامه داد: هر آزمایشگاه در کشور که از تجهیزات کشت مواد تراریخته برخوردار است با همکاری ستاد زیست فناوری به شبکه آزمایشگا‌ه‌های مرکزی کشور متصل بوده و قرار است محصولات تراریخته را چه در حوزه صنایع غذایی و چه خوراک دامی مورد آزمایش قرار دهد. سپس این آزمایشگاه‌ها از طریق شبکه، نتایج را به سازمان غذا و دارو، جهاد کشاورزی و وزارت بهداشت اعلام می‌کنند.
 
وی عنوان کرد: برای تولید محصولات تراریخته بر عکس محصولات ارگانیک از سموم کشاورزی استفاده نمی‌شود و از این لحاظ از سلامت بیشتری برخوردار است. از طرفی برای به بار نشستن این نوع محصولات به حجم بسیار کمتری از آب احتیاج است.
 
قانعی اضافه کرد: اظهار نظر درباره سالم بودن و یا مفید نبودن محصولات تراریخته کار عبث و بیهوده‌ای است چرا که تکنولوژی و فناوری در صورت استفاده صحیح از آن برای بشر و جامعه می‌تواند مفید باشد و در صورت مصرف نادرست سبب ایجاد ضررهایی به افراد می‌شود.
 
وی یادآور شد: به طور کلی امروزه علم فناوری به کمک زندگی افراد آمده است و محصولات تراریخته به نوعی با تولید انبوه، کمبود مواد غذایی را در دنیا جبران می‌کند که البته لازمه موفقیت این محصولات رعایت مسائل بهداشتی است.
برچسب ها: کنترل ، سازمان ، تراریخته
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: