کد خبر: ۳۵۳۱۱۵
تاریخ انتشار: ۰۹:۰۰ - ۰۴ آذر ۱۴۰۳ - 2024November 24
بحث امنیت دارویی بسیار مهم است. در حال حاضر در کشور داروخانه‌های هلال‌احمر، توجه زیادی را به خود جلب کرده‌اند و بیماران زیادی به این داروخانه‌ها پناه می‌برند.

شفاآنلاین:سلامت>هلال‌احمر مجموعه‌ای است که در حوادث و رویدادهای مختلف اقدامات بشردوستانه زیادی را انجام می‌دهد. فعالیت این جمعیت تنها به حوادث طبیعی محدود نمی‌شود بلکه این سازمان، در بحث دارو و خدمات درمانی و پزشکی نیز فعالیت گسترده و تاثیرگذاری را در کشور انجام می‌دهد. داروخانه هلال‌احمر یکی از خدماتی است که این جمعیت در سراسر کشور ارائه می‌دهد. هلال‌احمر با واردات برخی داروهای خاص در کنار سایر داروها، یاری‌گر بیماران زیادی در کشور بوده است که با توجه به فعالیت‌های بشردوستانه این جمعیت، افراد بسیاری به ویژه بیماران کم‌برخوردار و خاص از آن بهره‌مند می‌شوند. در حال حاضر استان کرمانشاه تنها مرکز استانی است که فعلا داروخانه ندارد و منتظر صدور مجوزهای لازم است.

به گزارش شفا آنلاین:داروخانه‌های هلال‌احمر خادمان شبانه‌روزی مردم هستند و لحظه‌ای در تامین نیاز مردم درنگ نمی‌کنند. امروز داروخانه‌های هلال‌احمر علاوه بر رفع نیاز دارویی مردم، توانسته‌اند موجب رونق صنعت دارویی کشور شوند. بحث امنیت دارویی بسیار مهم است. در حال حاضر در کشور داروخانه‌های هلال‌احمر، توجه زیادی را به خود جلب کرده‌اند و بیماران زیادی به این داروخانه‌ها پناه می‌برند. داروخانه هلال‌احمر به دلیل تأمین و توزیع داروهای تخصصی، داروهای کمیاب، داروهای پرونده ای از قبیل داروهای بیماران پیوندی، دیالیز، سرطانی و بیماران Ms و داروهای تک نسخه ای که اکثراً تحت پوشش بیمه‌های جاری کشور است، از اهمیت ویژه‌ای در نظام توزیع دارو برخوردار است.

زیرساخت‌های لازم برای تأسیس داروخانه آماده است
در حال حاضر فقط مردم استان کرمانشاه هستند که از خدمات دارویی داروخانه هلال بی‌نصیب مانده‌اند. اگر مراحل راه‌اندازی داروخانه در کرمانشاه طی شود، در سراسر کشور، تمام مردم، می‌توانند از این خدمات خاص و ویژه دارویی داروخانه‌های هلال‌احمر بهره‌مند شوند. محمدباقر محمدی مدیرعامل جمعیت هلال‌احمر استان کرمانشاه در ‌این‌باره به خبرنگار «شهروند» می‌گوید: «داروخانه هلال‌احمر در ارائه خدمات به بیماران خاص و صعب‌العلاج در سراسر کشور نقش ویژه‌ای دارد. در حال حاضر شاهد هستیم که بیماران خاص و صعبب‌العلاج این استان، باید برای استفاده از خدمات دارویی مجموعه هلال‌احمر به استان‌های دیگر بروند. امروز تأسیس داروخانه هلال‌احمر به یک مطالبه عمومی تبدیل شده است. مجوز ماده ۲۰ که مدت‌هاست، در استان کرمانشاه پیگیری می‌شود، می‌تواند مشکلات مردم این استان در حوزه دارویی را تا حدودی برطرف کند. برای همین از متولیان این امر درخواست داریم که به مساله مجوز داروخانه هلال‌احمر کرمانشاه ورود کنند. هرچقدر صدور مجوز برای داروخانه هلال‌احمر کرمانشاه زمان ببرد، بیماران خاص و صعب‌العلاج زحمت بیشتری را برای استفاده از خدمات دارویی هلال‌احمر متحمل می‌شوند. همچنین زیرساخت‌های لازم برای تأسیس این داروخانه در کرمانشاه آماده است و همه امکانات فراهم شده و فقط منتظر صدور مجوز از سوی معاونت غذا و دارو هستیم تا ارائه خدمات دارویی را آغاز کنیم. وقتی مجوز را برای داروخانه هلال‌احمر کرمانشاه بگیریم، شرکت‌های دارویی نیز می‌توانند دارو در اختیار این داروخانه قرار دهند.»

کمک‌های موثرتر با هزینه کمتر
او در ادامه صحبت‌هایش به خدمات دارویی هلال‌احمر کرمانشاه اشاره می‌کند و می‌گوید: «به لحاظ اینکه ما یکی از سازمان‌هایی هستیم که به همراه سایر دستگاه‌ها، در بحث بیماران خاص و به خصوص بیماران صعب‌العلاج و کم بضاعت که در استان ما خیلی زیاد است، خدمات ارائه می‌دهیم، بنابراین نیاز زیادی به راه‌اندازی داروخانه هلال‌احمر داریم. کمترین مبلغی که برای خدمات دارویی در استان هزینه می‌کنیم، سالانه بین 8 تا 9 میلیارد تومان است که برای بیماران بی بضاعت، هزینه ‌می‌شود. یکی از مسیرهایی که بهتر بتوانیم به آنها کمک کنیم و بیمار را از سرگردانی نجات دهیم، راه‌اندازی داروخانه است. آنها دیگر مجبور نیستند برای تهیه داروهای خاص به سایر استان‌ها مراجعه کنند. ما تنها مرکز استان در کشور هستیم که فاقد داروخانه هلال‌احمر است. این استان مسیر عبور بیش از 70 درصد زوار اربعینی است. آمار محرومان در این استان بسیار بالا است. همچنین با توجه به مبالغی که سالانه در بحث دارویی انجام می‌دهیم، می‌توانیم با راه‌اندازی داروخانه، این مبلغ را به نصف برسانیم. سیکل مالی و اداری کم می‌شود و خیلی از داروهای نایابی را در اختیار بیماران خاص قرار می‌دهیم که دیگر محتاج استان‌های همجوار نباشند. در حال حاضر اگر بیماری به ما مراجعه کند و داروی خاصی بخواهد، او را به استان همجوار معرفی می‌کنیم. خودش باید برود و دارو را بخرد. بعد از آن به ما مراجعه می‌کند و با طی مراحل اداری، هزینه‌اش را پرداخت می‌کنیم. وقتی خودمان داروخانه داشته باشیم، دیگر نیازی به این فرآیند طولانی نیست. داروخانه هلال‌احمر می‌تواند داروهای بیماران خاص و صعب‌العلاج خصوصا بیماران سرطانی را با قیمت پایین در اختیار افرادی که نیازمند هستند، قرار دهد. از سوی دیگر امکان تهیه بسیاری از داروهای کمیاب نیز برای این داروخانه وجود دارد. درحال حاضر جمعیت هلال‌احمر مبالغی را به تأمین داروی برخی بیماران کمک می‌کند اما اگر داروخانه هلال‌احمر راه‌اندازی شود، این کمک‌ها بیشتر و موثرتر خواهد شد.»



ساماندهی کمک به بیماران با راه‌اندازی داروخانه
حالا سرپرست دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه معرفی شده و به گفته مدیرعامل جمعیت هلال‌احمر کرمانشاه جرقه‌های امیدی ایجاد شده تا در دوره مدیریت جدید دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، تعاملی سازنده‌ بین این دانشگاه و جمعیت هلال‌احمر کرمانشاه برای راه‌اندازی داروخانه هلال‌احمر کرمانشاه ایجاد شود.
محمدباقر محمدی، با اشاره به پیگیری‌های فراوانی که طی سال‌های اخیر برای اخذ مجوز داروخانه هلال احمر کرمانشاه صورت گرفته، ادامه می‌دهد: «آخرین مورد، دستور مستقیم وزیر بهداشت پیشین برای صدور مجوز داروخانه هلال‌احمر کرمانشاه بود که به دنبال پیگیری‌های استاندار صادر شد، اما متاسفانه مورد موافقت معاونت غذا و داروی وزارت بهداشت قرار نگرفت. البته ما هم در این مدت پیگیری را رها نکردیم و امیدواریم در دوره مدیریت جدید دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه این موضوع برای همیشه تعیین تکلیف شود. داروخانه هلال‌احمر تاثیر بسزایی در تامین داروهای کمیاب بیماران خصوصا بیماران خاص و صعب‌العلاج دارد. همین حالا هم ما به برخی بیماران نیازمند کمک می‌کنیم. اما با راه‌اندازی این داروخانه می‌توان کمکی را که به بیماران نیازمند می‌شود را ساماندهی کرد.»

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: