کد خبر: ۱۳۸۱۵۷
تاریخ انتشار: ۱۵:۲۰ - ۲۴ دی ۱۳۹۵ - 2017January 13
محققان دانشگاه آربوس دانمارک اعلام کردند این غذا که شامل کلم، نان چاودار، میوه هایی همچون سیب و گلابی، ریشه سبزیجات، جوی دوسر و ماهی است، خطر ابتلا به سکته مغزی را کاهش می دهد.
شفا آنلاین>تغذیه>محققان علوم پزشکی دانمارک اعلام کردند مصرف غذای شمال اروپا خطر بروز سکته مغزی را تا 14 درصد کاهش می دهد.

به گزارش شفا آنلاین، محققان علوم پزشکی دانمارک اعلام کردند مصرف غذای شمال اروپا خطر بروز سکته مغزی را تا 14 درصد کاهش می دهد.
محققان دانشگاه آربوس دانمارک اعلام کردند این غذا که شامل کلم، نان چاودار، میوه هایی همچون سیب و گلابی، ریشه سبزیجات، جوی دوسر و ماهی است، خطر ابتلا به سکته مغزی را کاهش می دهد.
­دانشمندان در این بررسی بیش از 55 هزار نفر را به مدت 14 سال مورد مطالعه قرار دادند و استفاده از غذای دانمارکی، ابتلا به سرطان و میزان تندرستی آنان را بررسی کردند.
به گزارش پایگاه خبری مدسکیپ در اینترنت، دکتر کامیلا پرامبلک هانسن و همکارانش در دانشگاه آربور دانمارک می گویند برای اثبات قطعی این فرضیه،‌ باید مطالعات بیشتری انجام گیرد.
اگر خونرسانی به قسمتی از مغز دچار اختلال شود و متوقف گردد، این قسمت از مغز دیگر نمی‌تواند عملکرد طبیعی خود را داشته باشد. این وضعیت را اصطلاحاً سکته مغزی می‌نامند.
سکته مغزی ممکن است ­به عللی مانند بسته شدن یا پاره شدن یکی از رگ‌های خون رسان مغز ایجاد شود.
به نظر برخی پزشکان و متخصصان، خطر بروز سکته مغزی در زنان به علت بیماری های ژنتیک، موارد هورمونی، مصرف برخی داروها و پیامدهای ناشی از زایمان بیشتر از مردان است .
سکته مغزی هنگامی رخ می‌دهد که یک لخته خونی باعث انسداد شریان‌ خون‌رسان به مغز می‌شود (سکته مغزی ایسکمیک) و یا یک رگ خونی مغز پاره شده و خونرسانی به بخشی از مغز متوقف می‌شود (سکته مغزی هموراژیک). در عرض چند دقیقه پس از این حادثه سلول‌های مغز شروع به مردن می‌کنند. دلیل سکته مغزی هر کدام از این موارد که باشد، باید دقت داشت که با وقوع سکته مغزی بیمار در خطر مرگ قرار خواهد گرفت. سکته مغزی سومین عامل مرگ و میر در جهان است.
متخصصان کم تحرکی، مصرف بی رویه نمک و چربی، چاقی، استعمال دخانیات و در مجموع رژیم نامناسب غذایی را عاملی برای حرکت به سمت سکته های مغزی ایرانیان می دانند.
معمولاً قبل از بروز سکته مغزی علائم هشدار دهنده‌ای وجود ندارد و یا اینکه علائم بسیار جزئی هستند.
بعد از بروز سکته مغزی بیمار باید بلافاصله در بیمارستان بستری گشته تا از بروز صدمات دائمی به مغز جلوگیری شود.
عوارضی که بعد از سکته مغزی ایجاد می‌شود بستگی به محل سکته و وسعت بافت‌های گرفتار شده مغز دارد. عوارض سکته مغزی از عوارض خفیف و گذرا مثل تاری دید تا عوارض فلج کننده دائمی و یا حتی مرگ را شامل می‌شود.
اگر این علائم در طول 24 ساعت از بین بروند، این وضعیت را اصطلاحاً حمله ایسکمیک گذرا (transient ischemic attack) می‌نامند که یک علامت هشدار دهنده از یک سکته مغزی احتمالی در آینده می‌باشد.
برچسب ها: سکته مغزی ، سرطان ، ژنتیک
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: