کد خبر: ۱۳۷۱۰۴
تاریخ انتشار: ۱۵:۴۰ - ۱۶ دی ۱۳۹۵ - 2017January 05
اين چربى به مرطوب بودن سطح چشم کمک مى کند. گاهى به دلايل مختلف دهانه اين غدد مسدود مى شوند و چربى تخليه نمى شود .
شفا آنلاین:مى توان گفت گل مژه يا ماشک يکى از شايعترين بيماريهاى پلک مى باشد . ضايعه به صورت مشخص با درد موضعى در يک ناحيه مشخص پلک شروع مى شود . ممکن است در اطراف ان بافت پلک متورم و قرمز شود .

به گزارش شفا آنلاین:ضايعه، اغلب طى چند روز به صورت خودبخود يا با تخليه ترشحات، بهبود مى بابد .

 به ندرت ممکن است ضايعه عفونى شده و باعث التهاب شديد پلک شود . از طرف ديگر گاهى ضايعه مزمن مى شود و به صورت توده سفت بدون دردى به نام شالازيون در مى ايد که مى تواند ماهها باقى بماند.به علل تشکيل اين ضايعات بپردازيم. در لبه پلکها غدد کوچکى به نام ميبومين وجود دارد که طى پلک زدن ،مقدارى چربى به داخل اشک ترشح مى کنند . اين چربى به مرطوب بودن سطح چشم کمک مى کند. گاهى به دلايل مختلف دهانه اين غدد مسدود مى شوند و چربى تخليه نمى شود . اغلب علت انسداد مشخص نيست و با افزايش سن اين روند شايعتر مى گردد . در چنين حالتى چربى تخليه نمى شود و داخل پلک تجمع پيدا مى کند .

به دنبال تجمع چربى يک پاسخ التهابى شروع مى شود که باعث درد و قرمزى پلک مى شود . اين حالت عفونى نيست و نياز به انتى بيوتيک ندارد هر چند گاهى به صورت ثانويه عفونى مى شود که باعث التهاب شديد پلک مى گردد.التهاب ،با باز شدن ضايعه به سمت ملتحمه يا پوست و تخليه ان يا با جذب چربى توسط سلولهاى التهابى ارام مى شود . گاهى التهاب فروکش مى کند ولى ديواره اى دور چربى تشکيل مى شود و حالت کيست مزمن پيدا مى کند که به اين حالت شالازيون گفته مى شود.

درمان :
گل مژه ضايعه خوش خيمى است و در حالت حاد، معمولا کمپرس گرم کافى است و داروى خاصى نياز نيست . در صرت بروز عفونت ثانويه انتى بيوتيک لازم مى شود . اگر شالازيون ايجاد شد به مدت يک تا دو ماه ، يک تا چهار بار در روز بايد کمپرس گرم انجام داد و لبه پلک و روى ضايعه را ماساژ داد تا بهبود يابد. گاهى ضايعه مزمن و عود کننده است . اين حالت نشانگر التهاب مزمن لبه پلک و بيمارى غدد ميبومين است . در اين حالت علاوه بر ماساژ و کمپرس گرم مکرر براى چند ماه ، لازم اين روزانه لبه پلکهابا شامپوى مخصوص شستشو داده شود تا ترشح چربى به حالت نرمال برسد. همزمان ممکن است ازداروهايى مثل تتراسايکلين يا داکسى سايکلين که ترشح چربى راتنظيم مى کنند استفاده شود ( يک تا دوماه ) . روغن ماهى نيز به دليل دارا بودن امگا مى تواند مفيد باشد .در مواد شالازيونهاى مقاوم به درمان ، لازم است با عمل جراحى داخل کيست تخليه شود . البته بايد توجه داشت که گاها ضايعه به تمام اقدامات مقاوم است و احتمال عود را نيزهمواره بايد در نظر داشت .

پزشک آنلاین

دکتر بهرام اشراقی [ فلوشیپ پلاستیک و ترمیمی چشم ]

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: