کد خبر: ۱۳۶۶۱۶
تاریخ انتشار: ۲۳:۱۵ - ۱۱ دی ۱۳۹۵ - 2016December 31
به صدمات مغزی که به صورت ناگهانی به علت انسداد و یا پاره شدن رگ‌های مغز ایجاد می‌شوند سکته مغزی می‌گویند.

شفا آنلاین>سلامت>متخصص مغز و اعصاب این مرکز و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل از روش های درمانی جدید سکته حاد مغزی در این مرکز خبر داد.

به گزارش شفا آنلاین، سید محمد مسعود حجتی در جمع خبرنگاران گفت: به صدمات مغزی که به صورت ناگهانی به علت انسداد و یا پاره شدن رگ‌های مغز ایجاد می‌شوند سکته مغزی می‌گویند.

رئیس بخش مغز و اعصاب بیمارستان آیت‌الله روحانی ادامه داد: فلج شدن ناگهانی یک دست و پا یک پا و یا هر دو، منحرف شدن ناگهانی صورت، ایجاد اختلال در صحبت کردن و ادای کلمات، اختلال تعادل ناگهانی و بعضی اوقات سرگیجه و اختلال ناگهانی دید به ویژه یک چشم از علائم سکته حاد مغزی است.

وی بیان کرد: سکته مغزی تا چند سال پیش سومین علت مرگ و میر در دنیا بوده است که در کشورهای پیشرفته با برنامه‌ریزی و همکاری سیستم‌های بهداشتی، درمانی و مردم به پنجمین علت تنزل یافته است ولی متأسفانه در ایران و کشورهای جهان سوم در رده دوم علل مرگ و میر قرار گرفته است.

این متخصص اصلاح روش زندگی، کنترل استرس، غذای سالم، خواب کافی و نرمش منظم را از روش‌های مهم و موثر در پیشگیری از سکته مغزی بر شمرد و گفت: کنترل فشار خون، کنترل دیابت، کنترل چربی خون، کنترل چاقی، عدم استعمال سیگار و قلیان، عدم مصرف الکل می‌تواند از بروز سکته مغزی جلو گیری کند.

حجتی افزود: سکته مغزی در تمام دنیا شایع است به طوری که سالانه 15 میلیون نفر در دنیا دچار سکته مغزی می‌شوند.

وی گفت: در ایران سالانه100 هزار نفر دچار سکته مغزی می‌شوند به طوری که در هر پنج دقیقه یک نفر سکته مغزی می‌کند و 70درصد این بیماران از کار افتاده می‌شوند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل با اشاره به اینکه سکته مغزی در مواردی قابل درمان است، گفت: در هنگام وقوع سکته مغزی زمان را نباید از دست داد و سریعا با اورژانس 115 تماس بگیرید.

حجتی خاطرنشان کرد: زمان طلایی درمان سکته مغزی با روش درمانی جدید RTPA  سه ساعت بعد از شروع علائم است که بهبودی چشم گیر و قابل ملاحظه‌ای را در 36 درصد  بیماران به همراه خواهد داشت که لازمه شروع درمان، مراجعه سریع و کمتر از سه ساعت به بیمارستان و انجام اقدامات لازم در بیمارستان است.

وی با اشاره اینکه بیمارستان آیت‌الله روحانی(ره) بابل جزء بیمارستان های کد 724 است، ادامه داد: بستری شدن در بیمارستان دارای واحد مراقبت ویژه سکته حاد مغزی (بیمارستان کد 724) شانس بهبودی را 14 درصد افزایش می‌دهد.

این مسئول اضافه کرد: تنها 65 بیمارستان در کل کشور و دو بیمارستان در استان مازندران به عنوان بیمارستان کد 724 انتخاب شده‌اند.

وی گفت: درمان با RTPA در کمتر از سه ساعت اول، بهبودی چشم گیر و قابل ملاحظه‌ای را در  39-36 درصد  بیماران به همراه خواهد داشت که لازمه شروع درمان، مراجعه سریع و کمتر از سه ساعت به بیمارستان و انجام اقدامات لازم در بیمارستان است.

رئیس بخش مغز و اعصاب بیمارستان آیت‌الله  روحانی ادامه داد: برنامه 724 توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور جهت آغاز استفاده از RTPA  در درمان سکته حاد مغزی در بیمارستان های منتخب کشور در حال اجرا است که مراکزی هستند که به صورت 24 ساعته خدمات لازم جهت بیماران سکته حاد مغزی را ارائه می‌کنند.

دکتر حجتی بیان کرد: با همت ربیعی ریاست دانشگاه علوم پزشکی بابل و دکتر صادقی رئیس بیمارستان آیت‌الله روحانی، بخش مراقبت‌های ویژه بیماران سکته حاد مغزی  (SCU ) در بخش مغز و اعصاب بیمارستان روحانی تأسیس و در حال حاضر آماده خدمت‌رسانی به بیماران است. 

وی خاطرنشان کرد: علائم سکته مغزی را جدی بگیرید و با مشاهده کج شدن صورت، اختلال در تکلم و لمس شدن بدن سریعا با اورژانس 115 تماس بگیرید و یادتان باشد که از دست دادن زمان به معنی از دست دادن عملکرد مغز است.

برچسب ها: سکته مغزی ، سرگیجه ، استرس
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: