شفا آنلاین:همانطور که میدانید، مصرف زیاد نمک سبب پرفشاری خون و افزایش خطر بیماریهای قلبی میشود.
به گزارش شفا آنلاین:بنابر مطالعه اخیر منتشر شده در مجله علمی تغذیه، کودکان آمریکایی
بخاطر اینکه نمک زیادی دریافت میکنند، سدیم دریافتی آنها از حد مجاز
فراتر رفته است. تمایل به مصرف بالای نمک از کودکی آغاز شده و سبب میشود
این ذائقه تا بزرگسالی ادامه یابد و خطر بیماریهای قلبی را افزایش دهد.
بنابر
توصیههای مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریها کاهش مصرف سدیم کلید اصلی
کاهش خطر بیماریهای قلبی است.
محققین مصرف و عادات غذایی 2142 کودک 18-6
ساله را بررسی کردند. این بررسی نشان داد بهجز نمک افزوده شده در سر سفره،
میانگین سدیم دریافتی کودکان 3256 میلیگرم در روز است. مقدار سدیم توصیه
شده در کودکان 2300-1900 میلیگرم در روز است که حدود 90 درصد کودکان بیش
از این مقدار را دریافت میکنند. همچنین مطالعه حاضر نشان داد سدیم از
منابع مختلف غذایی تامین میشود. برای مثال 39 درصد سدیم دریافتی در شام
است، 31 درصد از ناهار، 16 درصد از میان وعدهها و 14 درصد از صبحانه.
محققین نشان دادند مصرف فقط 10 ماده غذایی عامل دریافت بیش از 50 درصد نمک
دریافتی کودکان است. این ده ماده عبارتند از: پیتزا، غذاهای مکزیکی،
ساندویچها (شامل برگرها)، نانها، کالباس، سوپهای آماده، اسنکهای
خوشمزه، پنیر، شیر کمچرب و ماکیان.
نتایج
حاکی از آن است که مواد غذایی خریداری شده از سوپرمارکتهای محلی عامل
دریافت 58 درصد سدیم دریافتی است، در حالی که پیتزا 16 درصد و کافهتریای
مدارس 10 درصد سدیم دریافتی روز را تشکیل میدهند.
دریافت سدیم در کودکان علاوه بر اینکه از حد توصیه شده برای آنها بیشتر است، از میزان دریافت سدیم نوجوانان نیز فراتر رفته و دختران نسبت به پسران سدیم کمتری دریافت میکنند. اما تفاوت معنیداری بین گروههای سنی، جنسی، سطح درآمد یا وزن آنها وجود ندارد.
چند رویکرد اصلی برای کاهش دریافت سدیم در کودکان عبارتند از:
افزایش دریافت میوه و سبزی در کودکان
برچسبهای تغذیه ای مطالعه شود. غذاهای حاوی سدیم پایین یعنی کمتر از 140 میلیگرم در هر سهم استفاده شوند.
از رستوران اطلاعات تغذیهای غذاهای آماده را بگیرید تا بتوانید غذاهای سالمتر را انتخاب کنید.
نکته عملی: به منظور پیشگیری از بروز بیماریهای قلبی باید کاهش دریافت نمک، از کودکان آغاز شود.سپید
منبع: Your Doctor