در جامعه بحث الگوی مصرف تغذیه وابسته به 2 اصل کافی بودن غذا و سالم بودن آن است.
شفا آنلاین>تغذیه>رییس پژوهشگاه غذا و دارو سازمان غذا و دارو عنوان کرد: سازمان غذا و دارو برای تامین و رسیدن غذای سالم به دست مردم از مرحله تولید تا مصرف آن را رصد میکند.
به گزارش شفا آنلاین،حسین
رستگار رئیس پژوهشگاه غذا و داروی سازمان غذا و دارو بهداشت در مراسمی که
به مناسبت هفته بسیج ملی کاهش مصرف نمک که در انستیتو و دانشگاه علوم تغذیه
و صنایع غذایی برگزار شد، اظهار داشت: در جامعه بحث الگوی مصرف تغذیه
وابسته به 2 اصل کافی بودن غذا و سالم بودن آن است.
رستگار
ادامه داد: منظور از غذای کافی این است که غذا به میزان لازم در دسترس
افراد جامعه قرار گیرد و مواد غذایی سالم به این معناست که از سرانه مصرف
مردم مواد مضر حذف و یا کاهش یابد.
وی ادامه داد:
برخی از مواد غذایی مضر را نمیتوانیم کاهش دهیم و چارهای جز کاهش میزان
آن در مواد مصرفی نداریم اما در این خصوص حداقلها و استانداردهایی را از
طریق سازمان غذا و دارو و سازمان استاندارد تبیین و تدوین کردهایم.
رئیس
پژوهشگاه غذا و داروی سازمان غذا و دارو بیان کرد: در دهه 60 تقریبا همه
خانوادههای ایرانی از روغن نباتی استفاده میکردند و در واقع مصرف روغن
مایع خیلی باب نبود و یا فرهنگ استفاده از روغن مایع در آن دوره وجود
نداشت.
رستگار در همین رابطه ادامه داد: این
روغنها حداقل 30 درصد اسید چرب ترانس داشتند که متأسفانه عوارض آن را
امروز در میان قشر میانسال جامعه و در قالب بیماریهای قلبی و عروقی و
سرطانها مشاهده میکنیم.
وی در رابطه با نقش
سازمان غذا و دارو در تأمین غذای سالم گفت: سازمان غذا و دارو موظف است تا
غذای سالم به دست مردم برسد و این امر را از خط تولید تا بازار رصد میکند.
رئیس
پژوهشگاه غذا و داروی سازمان غذا و دارو ادامه داد: سلامت و کیفیت غذا از
اهمیت بالایی برخوردار است و ما باید از سه جهت این مسئله را بررسی کنیم.
رستگار
در رابطه با آلودگیهای احتمالی در مواد غذایی گفت: بررسی آلودگیهای
میکروبی، آلودگیهای شیمیایی شامل سرب و آرسنیک و آلودگیهای بیولوژیکی از
اهمیت ویژهای برخوردار است و باید بدانیم که غذا بهترین حربه برای ضربه
زدن به مردم یک جامعه از سوی دشمنان است.
وی
تصریح کرد: طی چند سال گذشته دولت در خصوص واردات محصولات روغنی
سختگیریهای بسیاری انجام داده و در حال حاضر تنها محصولات روغنی با ترانس 2
درصد و کمتر از آن به کشور وارد میشود.
رئیس
پژوهشگاه غذا و داروی سازمان غذا و دارو افزود: طی پنج سال آینده تلاش
خواهیم کرد این رقم زیر یک و صفر برسد و دیگر شاهد ترانس در مواد غذایی و
روغنی نخواهیم بود.
رستگار یادآور شد: یک شعار
جهانی وجود دارد که پیشگیری بهتر از درمان است و ما هم در همین زمینه
برنامههای کلانی در نظر داریم و بدون بررسی مشکلات و پیشگیری از
بیماریهای ناشی از غذا هرگز به نتیجه مطلوب نخواهیم رسید.