کد خبر: ۱۳۴۹۵۳
تاریخ انتشار: ۱۱:۴۳ - ۲۸ آذر ۱۳۹۵ - 2016December 18
مدیرکل دفتر سلامت جمعیت و خانواده وزارت بهداشت اعلام کرد:
دکتر محمداسماعیل مطلق اظهار کرد: سقط باعث عفونت، ناباروری ثانویه و افسردگی می‌شود و از نظر دین اسلام نیز تقبیح شده است.

شفاآنلاین>سلامت>مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت، اقدامات انجام شده برای کاهش سقط جنین در کشور را تشریح کرد.

به گزارش شفاآنلاین،دکتر محمداسماعیل مطلق  در خصوص اقدامات وزارت بهداشت برای پیشگیری از سقط جنین در مادران باردار اظهار کرد: زمانی که  سیاست‌های جدید جمعیتی از سوی مقام معظم رهبری ابلاغ شد، وزارت بهداشت در خصوص چرایی پایین بودن نرخ باروری که درآن زمان به ۱.۸ درصد رسیده بود، بررسی‌هایی انجام داد. چالش‌های زیادی در این زمینه وجود داشت اگر با برطرف شدن آن، میزان باروری به حد جایگزینی می‌رسید.

وی ادامه داد: در سال ۹۳ که این بررسی صورت گرفت، طبق آمار با وجود اینکه  حدود یک میلیون و ۷۰۰ هزار بارداری در کشور اتفاق می‌افتاد، اما فقط حدود یک میلیون و ۵۰۰ هزار فرزندآوری داشتیم که تفاوت این رقم به علت سقط برآورد شد.

مطلق در ادامه تصریح کرد: طبق گزارش دانشگاه علوم پزشکی کرمان در آن سال، میزان سقط ۲۲۰ تا ۲۵۰ هزار مورد اعلام شد که هفت هزار نفر از مسیر قانونی یعنی دریافت مجوز از سازمان پزشکی قانونی و بخشی نیز از راه‌های غیر قانونی اقدام به سقط کرده‌اند. علت بخشی از این اقدام به سقط، دلایل پزشکی، مشکلات معیشتی و همچنین تمایل برای ادامه تحصیل عنوان شده است. در عین حال در این بررسی ما هیچ اطلاعات و آماری از بارداری نامشروع نداشتیم.

مدیر کل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت، برگزاری کارگاه‌ها و سمینارهای آموزشی را یکی از اقدامات وزارت بهداشت برای کاهش آمار سقط عنوان کرد و افزود: در همین راستا کمیته تدوین دستورالعمل‌های آموزشی برای کارشناسان و بهورزان مراقب سلامت، تشکیل شده است و به صورت آبشاری در دانشگاه‌های علوم پزشکی برای پیشگیری از سقط آموش داده می‌شود.

مطلق تاکید کرد: سقط باعث عفونت، ناباروری ثانویه و افسردگی می‌شود و از نظر دین اسلام نیز  تقبیح شده است. هنوز کار میدانی در این خصوص انجام نشده، ولی به نظر می‌آید با اقدامات انجام شده، تعداد سقط کاهش پیدا کرده است. در هر حال برای انجام سقط جنین باید از پزشکی قانونی مجوز دریافت شود.

 مطلق چندی پیش نیز «طرح برکت» را که طبق آن تمام مراحل تشخیص و درمان زوجین نابارور در مناطق  محروم تحت حمایت مالی قرار می‌گیرد را یکی دیگر از طرح‌های مشترک وزارت بهداشت و ستاد اجرایی فرمان امام(ره) برای کمک درمانی به فرزندآوری زوجین کم بضاعت و اجرای برنامه‌های جلوگیری از سقط‌های غیرمجاز اعلام کرد.

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: