مطالعات انجام شده در جهان نشان میدهد حدود 30 تا 40 درصد سرطانها با تغذیه صحیح و اصلاح الگوی غذایی قابل پیشگیری است.
شفا آنلاین>سلامت>حدود 30 تا 40 درصد سرطان ها، 50 درصد بیماری های قلبی و عروقی و 80 درصد دیابت نوع 2 با تغذیه صحیح قابل پیشگیری است.
به گزارش شفا آنلاین،زهرا عبداللهی مدیرکل بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت اظهار داشت:
به طور کلی مطالعات انجام شده در جهان نشان میدهد حدود 30 تا 40 درصد
سرطانها با تغذیه صحیح و اصلاح الگوی غذایی قابل پیشگیری است.
وی
اظهار داشت: همچنین حدود 50 درصد بیماری های قلبی و عروقی و 80 درصد دیابت
نوع 2 با تغذیه صحیح و کاهش مصرف قند، نمک، چربی و افزایش مصرف سبزی ها،
میوه ها و دریافت فیبر کافی قابل پیشگیری است.
مدیرکل
بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت تصریح کرد: در مقایسه با کشور های جهان
ارگانهای مختلفی در کشور وظیفه سلامت غذا و ایمنی غذا را از مرحله مزرعه تا
سفره مردم کنترل می کنند و ما در حوزه سلامت غذا وضعیت مطلوبی را در کشور
داریم. البته مشکلاتی نیز وجود دارد که در قالب تفاهمنامه ها و همکاری
مشترک با وزارتخانه های دیگر در حال رسیدگی است.
عبداالهی
اشاره کرد: بحث مصرف بی رویه سموم، دفع آفات و کودهای شمیایی مشکلی هست که
وجود دارد و در حال حاضر با همکاری های مشترک وزارت بهداشت و جهاد کشاورزی
برنامه ها و پروژه هایی برای کنترل میزان مصرف سموم تعریف شده است.
وی
افزود: برای آگاهی رسانی به مردم در خصوص آگاهی بخشی تغذیه ای در برنامه
های جاری شبکه های بهداشت کشور، آموزش و مشاوره تغذیه و ارائه خدمات تغذیه
ای به مردم و همه مراجعه کنندگان وجود دارد.
مدیرکل
بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت بیان کرد: در طرح تحول سلامت حدود هزار و
300 کارشناس تغذیه در مراکز جامع سلامت خدمات آموزش و مشاوره تغذیه به مردم
ارائه می دهند، همچنین ایجاد طرح سفیران سلامت به کمک آموزش و پرورش در
سطح مدارس، موضوع ایجاد الگوی غذایی صحیح به صورت بسیج های آموزش همگانی،
همکاری با بهزیستی و حتی مهدکودک ها از جمله اقدامات مهم در این زمینه بوده
است.
عبداللهی یادآور شد: وزارت بهداشت هر پنج
سال یکبار آگاهی تغذیه ای و عملکرد مردم را طی بررسی ملی ارزیابی میکند و
مطالعات نشان می دهد که وضعیت آگاهی مردم و نگرش آنها نسبت به غذا و تغذیه
به طور قابل ملاحظه ای ارتقا یافته است.