محققان دانشگاه کوپنهاگن برای اولین بار در دنیا نشان دادند که رابطهای میان زیاد بودن میزان ویتامین D در خون با مرگ و میر ناشی از پارگی یا گرفتگی عروق وجود دارد.
شفاآنلاین: برای
مدتهای طولانی کمبود ویتامین D کانون توجه محافل علمی بود که کمبود این
ویتامین را در بدن برای سلامت مضر میدانستند، اگر چه تحقیقات جدید دانشگاه
کوپنهاگن نشان داد که وجود مقدار زیاد و بیش از اندازه این ویتامین
میتواند منجر به سکته قلبی یا انسداد شریانهای بدن شود.
به گزارش
شفا آنلاین: نتایج
تحقیقات مذکور در مجله علمی متابولیسم و غددشناسی به چاپ رسیده است.به
گفته پروفسور پیتر شوارتز این تحقیق روی 247هزار و574فرد دانمارکی انجام
شده که بزرگترین جامعه آماری را در این زمینه شامل میشوند.
طی
این تحقیقات 7 سال بعد از برداشت نمونههای خون از این افراد نرخ
مرگومیر در آنها اندازهگیری شد که نتایج حاکی از مرگ 16هزار 645 نفر
بود. محققان برای دریافتن اثر احتمالی ویتامین D بر مرگ و میر آنها به
دنبال رابطه موجود میان مرگ و میر و مقدار ویتامین D موجود در خون آنها
بودند.
نتایج
به دست آمده بیانگر وجود رابطه میان کمبود شدید یا وجود بیش از حد این
ویتامین در خون این افراد و مرگ آنها دارد. در صورت وجود ویتامین D به
میزان کمتر از 50 نانومول یا بالای 100 نانومول در هر لیتر خون احتمال مرگ و
میر افزایش مییابد.
محققان
با تحقیق روی علل مرگ این بیماران در زمانی که مقدار این ویتامین در خون
بیش از 100 نانومول باشد دریافتند که دلیل عمده مرگ و میر سکته قلبی یا
انسداد عروق است. به بیان دیگر مقدار این ویتامین در بدن نباید خیلی کم
باشد اما در عین حال نباید خیلی هم زیاد باشد. این میزان باید چیزی در میان
50 تا 100 نانومول در هر لیتر باشد که بهترین مقدار آن طبق تحقیقات 70
نانومول در هر لیتر است. ضرر ناشی از زیاد بودن این ویتامین در بدن قبلا به
اثبات نرسیده بود و با به اثبات رسیدن این مطلب قطعا منابع تغذیه آینده ما
دستخوش تغییراتی خواهند شد.سپید
منبع: Your Doctor