کد خبر: ۱۳۴۲۴۱
تاریخ انتشار: ۰۶:۳۰ - ۲۳ آذر ۱۳۹۵ - 2016December 13
سالانه بیش از 12 میلیون زن آمریکایی برای جلوگیری از بارداری از قرص‌های خوراکی استفاده می‌کنند.
شفا آنلاین: مصرف این قرص‌ها موثرترین راه پیشگیری از حاملگی محسوب می‌شود و فقط 1/0 درصد بانوانی که از این قرص‌ها استفاده می‌کنند دچار بارداری ناخواسته می‌شوند. با این وجود باید یادآور شویم که ضریب احتمال بارداری در خانم‌هایی که فقط مصرف یک قرص را در طول دوره به‌طور سهوی فراموش کنند، به‌طرز عجیبی افزایش می‌یابد.

   به گزارش شفا آنلاین:    دو گونه قرص ضدبارداری وجود دارد: قرص‌هایی که ترکیبی از هورمون‌های پروژسترون و استروژن بوده و قرص‌هایی که حاوی پروژستین است. پروژستین نوع مصنوعی هورمون پروژسترون است. مصرف این داروها می‌تواند با اهدافی به غیر از جلوگیری از بارداری تجویز شوند. موارد زیر مثال‌هایی از این دست هستند: منظم‌سازی سیکل عادات ماهیانه، عادات ماهیانه نامنظم، قاعدگی‌های با خونریزی شدید، اندومتریوز، تخفیف علایم سندرم پیش از قاعدگی، جوش‌های صورت، از دست دادن مو یا رویش موهای ضخیم روی صورت و بدن، کاهش ریسک بروز کیست‌های پستان، تخمدان و حاملگی خارج از رحم.

       همچنین مصرف قرص‌های ضدبارداری به‌عنوان یکی از روش‌های پیشگیری از سرطان‌های تخمدان و رحم توصیه می‌شود. قرص‌های ضدبارداری از ابتلا به بیماری‌های مقاربتی جلوگیری نمی‌کنند.

عوارض جانبی مصرف قرص‌های ضدبارداری
رایج‌ترین عوارض جانبی مصرف قرص‌های ضدبارداری به شرح زیر است:

لکه‌بینی
       حدود 50 درصد خانم‌هایی که از این قرص‌ها استفاده می‌کنند دچار لکه‌بینی می‌شوند. بروز این حالت در 3 ماه ابتدایی مصرف دارو محتمل‌تر است و در 90 درصد موارد پس از گذشت سه دوره از مصرف دارو، تعداد لکه‌بینی‌ها کم می‌شود. در صورتی که لکه‌بینی بیش از 5 روز ادامه یابد یا خونریزی شدید باشد، باید با پزشک تماس گرفت. لکه‌بینی می‌تواند به علت تطبیق بدن با شرایط جدیدهورمونی یا تمایل رحم به حفظ جدار نازک آندومتر باشد.

تهوع
       بعضی افراد در روزهای آغازین مصرف قرص دچار احساس تهوع می‌شوند. مصرف این دارو همراه غذا یا به هنگام خواب می‌تواند از شدت این حالت بکاهد. اگر احساس تهوع با گذشت زمان از بین نرود باید با پزشک مشورت کرد.

احساس سفتی و درد پستان
       قرص‌های ضدبارداری می‌توانند سبب بزرگی و سفتی پستان‌ها شوند. این عارضه با گذشت زمان کمتر می‌شود، ولی اگر درد وسفتی ادامه پیدا کند یا درون پستان وجود توده‌ای را احساس کنید باید فورا به پزشک مراجعه کنید.

سردرد
       هورمون‌های جنسی سبب ایجاد سردرد و میگرن می‌شوند. قرص‌های ضدبارداری متفاوت با درصد هورمون مختلفی که دارند اشکال متفاوتی را از سردرد به‌وجود می‌آورند. برخی مطالعات پیشین نشان می‌داد که قرص‌هایی که حاوی میزان اندک هورمون هستند سبب ایجاد سردرد می‌شوند.

افزایش وزن
       با وجود اینکه مطالعات کلینیکی دلیل قاطعی برای افزایش وزن ارائه نمی‌دهند حبس آب در پستان‌ها وناحیه لگنی مشاهده می‌شود وهمچنین سلول‌های چربی در حضور هورمون جنسی استروژن افزایش اندازه پیدا می‌کنند ولی از نظر تعداد سلول‌ها تغییری به‌وجود نمی‌آید.

تغییرات خلق‌و‌خو
       افرادی که سابقه افسردگی دارند باید که قبل از شروع به مصرف قرص با پزشک‌شان در این خصوص صحبت کنند، زیرا این قرص‌ها می‌توانند به شدت افسردگی بیفزایند.

زیاد شدن فاصله زمانی بین دو قاعدگی
       اگر باوجود مصرف به موقع قرص، یکی از قاعدگی‌ها حذف شود می‌توان این رویداد را تحت تاثیر عوامل مختلفی توجیه کرد. عواملی مثل بیماری، اضطراب، سفر یا ناهنجاری تیرویید می‌تواند از دلایل چنین رویدادی باشد. در صورت مشاهده چنین موقعیتی قبل از شروع مصرف دوره بعدی قرص حتما یک تست بارداری انجام دهید. اگرباز هم حذف دوره خونریزی اتفاق افتاد یا میزان خون خارج شده کم بود حتما به پزشک مراجعه کنید.

کاهش میل جنسی
       هورمون‌های موجود در قرص ضدبارداری میل جنسی را کاهش می‌دهند. البته تاثیر کاملا متضاد هم در این رابطه مشاهده شده است. گاهی پس از مصرف قرص میل جنسی افزایش می‌یابد .چنین تغییری به‌خاطر از از بین رفتن بعضی مشکلات بر اثر مصرف قرص است. حذف اسپاسم‌های دردناک زمان قاعدگی، و از بین رفتن فیبرون‌های رحمی از این دلایل است.

تغییر ترشحات مهبلی
       در بعضی افراد ترشحات مهبلی بر اثر مصرف قرص دستخوش تغییر می‌شود. گاهی تغییرات مهبلی هرگونه ارتباط جنسی را تحت‌الشعاع قرار می‌دهد.

مشکلات استفاده از لنزهای چشمی
       تغییرات هورمونی سبب تغییر در فرآیند بازجذب آب می‌شود و این اتفاق به نوبه خود موجب تورم قرنیه شده و لنز داخل چشمی دیگر به درستی روی کره چشم نمی‌نشیند.

       موارد ذکر شده از عوارض رایج و بدون خطر مصرف قرص‌های ضدبارداری است ولی درصورتی که یکی از موارد زیر برای شما پیش آمد، باید که بلافاصله به اورژانس مراجعه کنید:

درد شکمی
درد قفسه سینه (یا احساس تنگی نفس)
سردرد شدید
مشکلات بینایی از قبیل عدم وضوح دید یا از دست دادن بینایی
ورم یا احساس درد در ساق پا یا ران‌ها
در برخی موارد استفاده از قرص‌های ضدبارداری سبب افزایش فشارخون، به‌وجود آمدن تومورهای خوش‌خیم کبدی و به میزان بسیار اندک ابتلا به سرطان دهانه رحم می‌شود.
موارد احتیاط در زمان استفاده از قرص‌های ضد بارداری

       قرص‌هایی که متشکل از مخلوط هورمون‌های استروژن و پروژسترون هستند، می‌توانند احتمال خطر وقوع سکته قلبی، مغزی و لخته خونی را به میزان اندکی افزایش دهند. توصیه می‌شود افرادی که سابقه لخته شدن خون یا مشکلات قلبی را در خانواده خود دارند از این قرص‌ها استفاده نکنند. سازمان غذا و داروی ایالات متحده استفاده از قرص ترکیبی را برای زنان 35 سال به بالا که سیگار می‌کشند، به صلاح نمی‌داند. چاقی و سابقه خانوادگی از دیگر فاکتورهای افزایش دهنده احتمال ایجاد لخته خون هستند. در مواردی که افراد دارای سابقه خانوادگی سرطان‌های تخمدان، رحم، فشارخون غیرقابل کنترل، و بیماری‌های کبدی یا قلبی هستند نیز بهتر است که از مصرف این نوع قرص خودداری کنند.سپید
منبع: Medica- News Today
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: