به گزارش شفاآنلاین،هوشنگ دادگر با اشاره به اینکه اوتیسم یک اختلال پیچیده رشدی عصبی هست که با مشکلات ارتباطی، رفتارهای تکرار شونده، محدودیت علایق شناخته میشود، اظهار داشت: اوتیسم به عنوان یک ماهیت "اختلال" پیچیده و در بسیاری از موارد با سایر اختلالات رشدی همپوشانی و هم رویداد است.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه داد: هر چند آمار دقیقی از میزان شیوع اوتیسم در کشور وجود ندارد ولی گزارشهایی از افزایش نگران کننده شیوع آن در کشور وجود دارد.
دادگر افزود: با توجه به اینکه علت دقیقی برای این اختلال وجود ندارد شناسایی و تشخیص زودهنگام برای مداخلات و توانبخشی اولیه بسیار ضروری هست و انجام این امر میزان موفقیت درمان افزایش و پیامد آن هزینههای درمان را کاهش میدهد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی دانشگاه تهران تصریح کرد: سازمان بهزیستی در یک اقدام مناسب و پیشگیرانه اقدام به طرح غربالگری این کودکان در سنین 2 تا 5 سال کرده، این اقدام سازمان بهزیستی در خور ستایش است.
وی در ادامه با انتقاد از رویکرد سازمان بهزیستی در اجرای این طرح افزود: ولی پرسشنامه و روندی که برای غربال این اختلال اعلام شده ناقص بوده و مشکلاتی را در پی خواهد داشت.
دادگر گفت: اولاً این اختلال طیفی از کودکان با مشکلات شدید تا خفیف را شامل میشود و از طرفی اوتیسم با گروهی از اختلالات همپوشانی دارد که نیاز به تشخیص افتراقی دقیق دارد، بنابراین برچسب زدن به کودکی صرفاً با عدم تقلید یا استفاده نکردن از ضمیر من؛ ممکن است خیلی از کودکان اوتیسم را یا تشخیص ندهند یا کودکی را به اشتباه در این طیف قرار دهد.
وی در ادامه تصریح کرد: در حال حاضر در دنیا چندین پرسشنامه و آزمون معتبر برای تشخیص اوتیسم بکار میرود و در کشور ما هم کارهای پژوهشی خوبی در این زمینه انجام شده است.
این صاحب نظر حوزه اختلالات طیف اوتیسم خاطرنشان کرد: با توجه به هزینههای اجرای این طرح، سازمان بهزیستی برای اجرای هر چه بهتر آن میتواند از توان و دانش اساتید دانشگاه و متخصصان این حوزه و ابزارهای دقیقتر، به روز و با حساسیت بالای غربالگری استفاده کند.تسنیم