کد خبر: ۱۳۳۸۶۳
تاریخ انتشار: ۱۴:۴۸ - ۱۹ آذر ۱۳۹۵ - 2016December 09
شفا آنلاین:دبیر علمی کنگره تغذیه بالینی آسیا با بیان اینکه 24 درصد از بیماران بستری دربخش عادی و 56 درصد بیماران بخش مراقبت های ویژه بیمارستان های کشوردچار سوء تغذیه هستند، گفت: این درحالی است که 2هزار و300 میلیارد تومان در سال صرف تهیه غذا در مراکز درمانی می شود.

به گزارش شفا آنلاین،دکترعبدالرضا نوروزی درهفدهمین کنگره بین المللی تغذیه انترال و پرانترال آسیا با اعلام این خبر افزود: حدود 78 درصد بیماران سرطانی نیز دچار سوء تغذیه هستند.

وی با اشاره به اینکه تهیه غذا در بیمارستان های تحت پوشش وزارت بهداشت حدود یک هزار و 560 میلیارد تومان در سال هزینه صرف می شود، افزود: اگر بیمارستان های خصوصی و ارگان هایی مانند ارتش و تامین اجتماعی را اضافه کنیم بیش از 2 هزار 300 میلیارد تومان صرف تهیه غذا درسال می شود که این رقم خیلی بزرگی است.
وی تاکید کرد: که این همه هزینه صرف تهیه غذا می کنیم باید غذاها کیفیت داشته باشند اما مشکلی که در این زمینه وجود دارد این است که متخصص تغذیه، بیمار و مدیریت بیمارستان ازاین وضعیت راضی نیستند.
دبیر علمی کنگره گفت: هرچند قدم های مثبتی در این زمینه برداشته شده اما باید این روند با شتاب بیشتری ادامه یابد تا بیماران از این وضعیت رضایت داشته باشند.
دکتر نوروزی تعداد تخت های مراقبت های ویژه در کشور را 6 هزار تخت اعلام کرد و گفت: این تعداد خیلی زیاد است و وزارت بهداشت هزینه های زیادی را صرف تهیه آنها کرده اما باید به تغذیه این افراد توجه ویژه شود.
وی ادامه داد:باید غذاهای مخصوص با فناوری های پیشرفته در اختیار این بیماران قرار گیرد که الان دو شرکت به این فناوری دست یافته اند اما این تعداد کافی نبوده و ما واردات از کشورهای دیگر هم داریم.
وی تصریح کرد: که اگر از لحاظ تغذیه ای به بیماران بستری در بخش های مراقبت های ویژه رسیدگی مناسب نشود شاهد افزایش مرگ و میر و طولانی شدن زمان بستری آنها خواهیم بود.
دکتر نوروزی گفت: متاسفانه وضعیت رشته تغذیه بالینی ما اصلا خوب نیست اگر فاصله ما در رشته های تخصصی مانند قلب و مغز شاید حدود 2 سال با علم روز دنیا است اما در زمینه تغذیه بالینی حداقل 15 سال فاصله داریم.
وی بیان کرد: کشوری مانند اندونزی و فیلیپین که از لحاظ اقتصادی وضعیت پایین تری از ما دارند از لحاط وضعیت رشته تغذیه بالینی از ما بالاتر هستند. از طرف دیگر کشورهای مانند چین و هند وضعیت بدتری نسبت به ما دارند.
دکتر نوروزی ادامه داد که وزارت بهداشت کارهای خوبی در این زمینه آغاز کرده است که از جمله آن غربالگری تغذیه در بیمارستان ها بوده که این طرح از حدود سه سال پیش آغاز شده است.
وی اظهار کرد: استانداردهای آشپزخانه های بیمارستانی به صورت ابتدایی آغاز شده در حالیکه در سه سال پیش در این زمینه اصلا استانداردی در این زمینه نداشتیم و قدم هایی در این زمینه برداشته شده است.
دبیر علمی هفدهمين كنگره بين الملي تغذيه انترال و پرنترال آسيا گفت: تغذيه باليني خدماتي است كه به بيمار در بيمارستان ارائه مي شود که بسياري از بيماران به دلايل شرايط خاص قادر به استفاده موادعذايي نيستند و توجه به تغذيه، سلامت و جلوگيري از خطرات احتمالي و افزايش ميزان مرگ و مير از مقوله هاي تغذيه باليني است.

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: