کد خبر: ۱۳۳۱۹۵
تاریخ انتشار: ۱۷:۰۰ - ۱۳ آذر ۱۳۹۵ - 2016December 03
در حوزه اعتیاد نیز باید یک بسیج همگانی ایجاد کنیم تا هرکس متناسب با وسعش، نقش خود را ایفا کند.

شفا آنلاین:معاون امور اجتماعی وزیر بهداشت به ظرفیت خیرین در عرصه مبارزه با مواد مخدر اشاره کرد و گفت: بسیاری از خیران، مدرسه و بیمارستان می‌سازند اما، نام اعتیاد که می‌آید می‌گویند به این عرصه ورود نمی‌کنیم، این درحالیست که خیران باید ورود جدی به این حوزه داشته باشند.

به گزارش شفا آنلاین، هادی ایازی در همایش ملی صیانت و گفتمان‌سازی اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر که در سالن اجلاس سران در حال برگزاری است، با طرح این پرسش که چرا مساله اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر مطرح شد؟ گفت: واقعیت این است که مشارکت مردم به حل بسیاری از مسائل اجتماعی کمک می‌کند. به عنوان مثال در دوره‌ای از زمان با بحران مدارس چهار شیفته روبرو بودیم که با مشارکت مردم توانستیم از آن عبور کنیم. در حوزه اعتیاد نیز باید یک بسیج همگانی ایجاد کنیم تا هرکس متناسب با وسعش، نقش خود را ایفا کند.

قائم مقام وزیر بهداشت در امور اجتماعی با بیان اینکه خانواده به عنوان کوچک‌ترین نهاد اجتماعی دارای بیشترین تاثیرگذاری و اهمیت است، افزود: برای تحقق این امر باید فرهنگ‌سازی کنیم و اولیاء باید بدانند در حوزه پیشگیری چگونه می‌توانند نقش ایفا کنند.

ایازی ادامه داد: دومین حوزه اثرگذار مدرسه است و در چند سال گذشته به دلیل حساسیت‌های موجود امکان ورود به مدارس را نداشتیم، اما خوشبختانه اخیرا با طرح" نماد" این فرصت ایجاد شده تا دستگاه‌های ذیربط بتوانند در مدارس حضور یافته و نقش ایفا کنند. در آخرین جلسه با حضور وزیر کشور تاکید شد که ستاد ارتباط خوبی با ادارات آموزش و پرورش برقرار کند.

وی، مساجد را سومین نهاد دارای نقش محوری دانست و گفت: بسیاری از مساجد ما به این موضوع نمی‌پردازند، در حالی که معتادان بخشی از عائله جامعه هستند که گرفتار شده‌اند و باید به آنها توجه کرد. حساسیت تا آنجاست که مقام معظم رهبری جلساتی با سران کشور برگزار می‌کنند. باید از ظرفیت مساجد به شکل جدی بهره‌مند شویم.

قائم مقام وزیر بهداشت در امور اجتماعی به ظرفیت محلات اشاره و عنوان کرد: باید از ظرفیت شوراهای محلات و کانون‌هایی که در سطح محلات شکل می‌گیرند، استفاده کنیم. در تهران ۳۵۴ محله وجود دارد و هر سرای محله دارای ۱۴ خانه و کانون هستند که یکی از آنها می‌تواند به امر پیشگیری اختصاص یابد.

وی به نقش سازمان‌های مردم نهاد نیز اشاره کرد و گفت: علاوه بر این ظرفیت خیرین وجود دارد. بسیاری از خیران مدرسه و بیمارستان می‌سازند اما نام اعتیاد که می‌آید، می‌گویند به این عرصه ورود نمی‌کنیم. اتفاقا خیران باید ورود جدی داشته باشند، این‌ها که گرفتار اعتیاد شده‌اند فرزندان ما هستند.

ایازی تاکید کرد: در کنار همه این‌ها، اگر بتوانیم فرهنگ‌سازی کنیم می‌توانیم بگوییم موفق شده‌ایم. باید بپذیریم در موقعیت ویژه‌ای قرار داریم و در مسیر ترانزیت مواد مخدر هستیم و برای کاهش اثرپذیری‌ها چاره‌ای جز فرهنگ‌سازی نداریم. به عنوان مثال سریال " پریا" با موضوع ایدز چندی پیش با مشارکت وزارت بهداشت ساخته و پخش شد و افزایش ۴۰ درصدی مراجعات مردم برای انجام آزمایشات مربوطه رقم خورد و نشان دهنده تاثیر رسانه و فرهنگ‌سازی است.

برچسب ها: اعتیاد ، خیرین ، اجلاس
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: