کد خبر: ۱۳۲۹۶۹
تاریخ انتشار: ۰۶:۵۹ - ۱۲ آذر ۱۳۹۵ - 2016December 02
قولنج شکستن به عملی گفته می‌شود که طی آن فرد به مفاصل خود فشار وارد می‌کند تا صدایی شبیه به شکستگی از آن ساطع شود. معمولاً شکستگی و دردی ندارد البته ممکن است در صورت تداول در مدت زمان کوتاه درد خفیفی را ایجاد نماید.
شفاآنلاین: ، معمول‌ترین روش قولنج شکستن آن است که فرد انگشتان خود را به سمت کف دست خود کمی بیش از اندازه خم می‌کند. ممکن است گاهی با باز کردن مفاصل یا تکان دادن دست، پا یا کمر قولنجتان بشکند.

به گزارش شفا آنلاین:تقریبا بیش از ۶۸ درصد افراد عادت به شکستن قولنج انگشتان دست شان دارند. ۵۰ درصد علاوه بر انگشتان دست، قولنج کمر، گردن و شانه های شان را هم می شکنند اما درصد کمی هم وجود دارند که با شکستن قولنج گوش و انگشتان پا و مچ و… احساس خوبی پیدا می کنند.

چرا قولنج می‌شکنیم؟

قولنج شکستن هیچ زمینۀ پزشکی یا ورزشی ندارد. علل عمده به صورت زیر است:

– ممکن است زمینۀ آن استرس باشد.
– عادت کردن؛ شاید زمینه شروع آن چیز دیگری بوده باشد اما اگر فرد به صورت متداول این عمل را تکرار کند و حتی زمینۀ آن از بین برود؛ فرد از سر عادت قولنج شکستن را ادامه دهد.
– قولنج شکستن باعث ایجاد احساسی متفاوت در مفاصل می‌شود که برخی از افراد از آن خوششان می‌آید که می‌تواند آن‌ها را به تکرار این کار تحریک کند.

بسیاری از متخصصان براین باورند قولنج شکستن یا همان خم کردن مفاصل تنها برای افرادی خطرناک است که دچار مشکلات مفصلی و دردهای مزمن استخوانی ـ عضلانی هستند.

براساس بسیاری از بررسی ها، خم کردن مفاصل انگشتان، گردن، کمر و… و شکستن قولنج‌شان تقریبا هیچ ضرری برای افراد سالم ندارد و آسیبی به مفاصل، مهره‌های گردن، کمر و استخوان‌ها وارد نمی‌کند. حتی هیچ پژوهش علمی موثقی در رابطه با شکستن قولنج و ابتلا به آرتروز وجود ندارد.

البته کم نیستند متخصصان سرشناسی که بی‌خطر بودن شکستن قولنج را در طولانی مدت رد می‌کنند و بر این باورند شکستن قولنج برای بعضی‌ها با آسیب‌هایی همراه است چون فرد برای رسیدن به صدای خوشایند ناشی از آن گاهی فشار زیادی به مفاصل وارد می‌کنند و به آنها صدمه می‌زند.

اگر شما هم جزو افرادی هستید که عادت به شکستن قولنج دارید و گاهی اوقات این فشار به حدی است که دچار درد می‌شوید، باید بدانید این کار می‌تواند به بروز آسیب‌های ستون فقرات، دردهای مفصلی در ناحیه کمر، گردن، سردرد، تاری دید و… منجر شود. «در طی حرکت دادن اندام‌ها و استخوان‌های بدن، امکان دارد صداهایی شنیده شود که این صداها به علت فشار منفی ای است که در داخل مفصل ایجاد می‌شود و نام علمی این صداها را هاپینگ می‌گویند. وقتی فشار منفی ایجاد می‌شود،

در داخل مفصل فضای اضافه‌ای به وجود می‌آید و برای اینکه این فضا پر شود، مایع درون کپسول مفصلی به گاز تبدیل می شود که معمولا این گاز CO2 می‌باشد. تبدیل این مایع به گاز باعث ایجاد صدایی می شود که آن را اصطلاحا ها‌پینگ یا شکستن قولنج می‌گویند.سایت پزشکان بدون مرز

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: