به گزارش شفا آنلاین،محققان دانشگاه ساوتهامپتون انگلستان دریافته اند گروهی از پروتئین ها که احتمالا علت بیماری آلزایمر هستند، در شبکیه فرد مسن جمع شده و به آن اسیب می رسانند و همچنین دلیل اصلی از بین رفتن بینایی در بین افراد ۵۰ سال به بالا هستند.
بیماری «دژنراسیون ماکولا» یا تباهی لکه زرد چشم (AMD) که با افزایش سن مرتبط است، علت اصلی از بین رفتن بینایی در بین افراد ۵۰ سال به بالاست. این بیماری یک بیماری پیشرونده است که موجب مرگ گیرنده های نور شبکیه، سلول های حساس به نور در پشت چشم، می شود.
شدیترین آسیب در لکه زرد چشم رخ می دهد. این قسمت بخشی از شبکیه است که بیشترین حساسیت به نور را دارد و موجب دید مستقیم و واضح میشود. لکه زرد برای کارهای دقیق مثل خواندن و رانندگی لازم است.
مطالعه نشان می دهد پروتئین های آمیلوئید بتا در مدت ۲۴ ساعت قرارگیری وارد سلول های شبکیه شدند و سپس ساختار داربستی سلولی را درهم شکستند.
آرجونا راتنایاکا، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می گوید: «در حال حاضر حدود ۵۰ میلیون نفر در سراسر دنیا مبتلا به AMD هستند. از انجائیکه روند پیرشدن جمعیت جهان روبه افزایش است باید فورا درمان های جدیدی برای توقف این بیماری ایجاد شود.»